GÖNEN'DE ÇIKAN YANGININ DETAYLARI

Gönen'de acımız büyük

ISPARTA Yayın: 28 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 28.07.2023 11:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

Gönen’e bağlı İğdecik Köyü mevkiinde tarlada başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Yangında 150 dekar tarım arazisi ile 1 hektarlık kızılçam ormanlık alan zarar gördü. Olaya müdahale eden ekipler, uzun uğraşlar sonucu yangını kontrol altına aldı. Gazetemizin baskıya hazırlandığı saatlerde ise soğutma çalışmaları sürüyordu.

Isparta’nın Gönen ilçesine bağlı İğdecik Köyü ile Senirce Köyü mevkiinde dün saat 13:00 sıralarında çıkan tarım arazisi yangını kısa sürede bütün alanı kapladı. Yaklaşık 150 dekar tarım arazisi ile 1 hektar ormanlık alan kül oldu.

Yangınla ilgili olarak ortaya iki ayrı iddia atıldı. İlk iddia yangının çıkış sebebinin anız yakılması oldu. Bir diğer iddia ise yangının tarlada saman balyası saran makineden çıkan kıvılcım sonrası tutuştuğu yönündeydi. Gazetemizin baskıya hazırlandığı saatlerde ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

KURUMLARIN ANINDA MÜDAHALESİ FACİAYI ÖNLEDİ

İtfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü bağlı ekipler yangın bölgesine ivedilikle sevk edildi. Havadan ve karadan söndürme çalışmaları saatlerce sürdü.

Yangın rüzgarın etkisiyle hızla yayılırken, arpa tarlasına da ayrıca bir sıçrama oldu. İlk belirlemelere göre yangında yaklaşık 150 dekarlık arpa ekili alanın zarar gördüğü öğrenildi. Yangın söndürme çalışmaları devam ederken, bu kez ormanlık alana sıçradı.

Bölgeye Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Havadan 2 uçak ve 2 helikopterle karadan da çok sayıda ekip ve köylülerin müdahalesi edilen yangın kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

Yangına uçak ve helikopterin yanı sıra 10 arasöz, 2 su ikmal aracı, çeşitli belediyelerden 10 itfaiye aracı, 110 personel ile müdahale edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.