TARİHİ EVLERİN RESTORASYONLARI GAZİ KEMAL VE İSKENDER MAHALLELERİYLE DEVAM EDECEK

Başkan Başdeğirmen, “Restorasyon zor ve uzun bir süreç alıyor. Tescilli binaların tamamını restore etmek istiyoruz. Gazi Kemal ve İskender Mahallesindeki tarihi evlerin de restorasyonunu yapacağız” dedi.

ISPARTA Yayın: 05 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 05.10.2023 15:29:00
Editör - Ahmet ÇELİK
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Gazi Kemal ve İskender Mahallesi sakinleriyle Mahalle Buluşmasında bir araya geldi. Toplantıda vatandaşlar istek ve önerilerini dile getirirken, yapılabilecek çalışmalar konusunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ilgili müdürlüklere talimat verdi.  

Programda İskender Mahallesi Muhtarı Ramazan Geyranlı, mahalle buluşması düzenlemesinden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ederek, “Sayın Başkanım yapmış olduğunuz hizmetlerden çok memnunuz. Allah razı olsun, teşekkür ederiz” dedi. 
Gazi Kemal Mahallesi Muhtarı Mürsel Gürsel, mahallerine yapılması gereken hizmetlerin gerektiği şekilde yapıldığını söyledi. Muhtar Gürsel, “Size ve ekibinize teşekkür ediyoruz. Elimizden geldiğince gece gündüz mahallemiz için hizmet etmeye çalışıyoruz. Başkanım, muhtarlarla yapmış olduğunuz ilk toplantınızda ‘yapılması gereken işler biraz zaman alsa da yapılır, sizler gönüllere girin ve insanlara dokunun’ demiştiniz. Bu bizim için şiar haline geldi. Bu toplantımızın mahallemiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.  
Toplantının her iki mahalle için de hayırlı olması dileklerinde bulunan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür eden vatandaşlarda istek ve önerilerini dile getirdi. 
Vatandaşlar, aşevinin yan bölümünde bulunan ağaçların yıllar içinde çürüdüğünü dallarının kırıldığını dile getirerek bakımlarının yapılması isteği yerine getirildi, bu konuda gereğinin yapılması talimatı verildi. 
Mahallelerindeki bazı metruk ve tarihi binaların bulunduğunu bu binaların akıbetinin sorulması üzerine Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bugüne kadar 246 adet metruk bina yıkımı yaptıklarını yıkılamayanların ise tescilli bina sınıfına girdiğini aktardı. Anıtlar Kurulunun tescillediği binaların yıkılamayacağını, belediye olarak kendilerinin bu binaları çevresiyle birlikte koruma altına aldıklarına değinen Başkan Başdeğirmen, “Tescilli binalarda yıkım yapılamaz. Metruk binaları yıktık. Damgacı Sokakta restorasyon çalışmaları yapıyoruz. 28 evin restorasyonunu yapıyoruz. Geri kalanlarına devam ediyoruz. Restorasyon zor ve uzun bir süreç alıyor. Tescilli binaların tamamını restore etmek istiyoruz. Damgacı Sokak ve İmam Hasan Sokak’taki tarihi evlerin restorasyonu için ihaleler yaptık. İmam Hasan Sokağın tamamının projeleri hazırlanıyor. Ardından bir ay sonra yapım işine başlıyoruz. Daha sonra Gazi Kemal ve İskender Mahallelerimizdeki evler yapılacak” dedi. 
1301 Sokak köşesinde eski bir evlerinin bulunduğunu dile getiren bir vatandaş da onun içinde 2 büyük ağaç çıktığını ve bir yangın esnasında yandaki evleri tehdit edebileceğini aktararak, bununla ilgili yapılabilecekleri sordu. Başkan Başdeğirmen de Park ve Bahçeler Müdürlüğüne talimat vererek gereğinin yapılması talimatını verdi. 
‘Başkanım çalışmalarınıza çok teşekkür ederim’ diyen bir vatandaş da “Allah razı olsun. Biz bir şey istemiyoruz. Size buraya geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu. 
TOKİ konutlarının durumuyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, konutların yapımının tamamlandığını altyapı ve tesisat çalışmalarının kaldığını dile getirdi. Başdeğirmen, “Daha önce buralar teslim edilecekti. Buradaki müteahhidimizi tüm ekibiyle birlikte deprem bölgesine aldılar. Türkiye’deki tüm TOKİ müteahhitleri o bölgeye gitmek zorunda kaldı. Şehrimize çok güzel konutlar yapıldı. Vatandaşlarımızdan bu konuda biraz daha sabır bekliyoruz. Sizlere çıkan konutlarınızda güle güle oturmanızı diliyorum” şeklinde konuştu. 
Çayboyu üzerinde ahşap bir dükkan içerisinde ticaret yapmaya çalıştığını dile getiren bir yaşlı kadın da, yağışlardan dolayı dükkanının çürümeye başladığını ve su aldığını aktararak yardım talebinde bulunurken, Başkan Başdeğirmen de bölgeye ekip gönderilmesi ve evlerine de doğalgaz tesisatı döşetilmesi noktasında talimat veridi. Başdeğirmen, “Teyzem sen yine katmer yapmaya devam et, senin oranın bakımını yapalım. Evine de yardımcı olalım” dedi. 
Mahalle sakinlerinden bir kadın da dört yol ayrımına yolun görülmesi için ayna konması talebini iletirken, “Yol ayrımı olduğu için bölgede çocuklar oyun oynayamıyorlar. Çocuklarımızın oynayabileceği bir park talep ediyoruz” derken, Başkan Başdeğirmen dikiz aynasının takılacağını, çocukların oynaması için de mevcut park alanındaki oyuncakların yenilenmesini ve sayısının artırılması talimatını verdi. 
Programın ardından günün anısına mahalle muhtarları tarafından Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e çiçek ve teşekkür plaketi takdim edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.