AYAZMANA MESİRELİĞİ YENİ YÜZÜYLE VATANDAŞLARIN KULLANIMINA HAZIRLANDI

Mesirelik alan düzenlendi. Giriş takı yenileniyor

ISPARTA Yayın: 14 Mayıs 2024 - Salı - Güncelleme: 14.05.2024 12:12:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Isparta’nın önemli mesirelik alanlarından biri olan Ayazmana Mesireliği yeniden ele alındı. Mesirelik alanda yenileme çalışmaları gerçekleştirilirken, bunlardan biri de mesirelik alana giriş bölgesindeki giriş takının yenilenmesi oldu. Uzun yıllar önce yapılan ve zamanla yıpranan giriş takında yapılan incelemeler sonrasında iç kısmında çatlaklar tespit edilmişti. Bundan dolayı harekete geçen Isparta Belediyesi bölgede takın risk oluşturmaması amacıyla mart ayı içinde yıkımını gerçekleştirmiş ve yenisinin yapılması için çalışma başlatmıştı. 

Gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında öncelikle yıkımı yapılan Ayazmana Mesirelik giriş takının yerine daha modern bir şekilde yeni tak yapımına başlandı. İnşaat çalışmaları kapsamında yapılacak olan yeni takın iç bölümü betonarme, dış cephesi ise köfke taşı ile kaplanacak. Çalışmalarda temel betonu atılan giriş takının haziran ayı ortasında tamamlanması planlanıyor. 
Ayazmana Mesireliğinde giriş takının yapımının yanı sıra şu ana kadar 2 havuzun çevresi begonit taşlarla kaplandı, aydınlatması yapılıyor. Yine havuzların üst kısmı ile piknik alanı arasında kalan yolda da begonit çalışması gerçekleştirilecek. Mesirelik alanda da düzenlemeye gidiliyor. Bu kapsamda da yıkılan taş duvarların tamiratları gerçekleştirildi. Mesirelik alan tamamen elden geçirilerek hem aydınlatma hem zemin düzenlemesi hem de piknik alanları yeniden ele alınıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.