KÖYDES KAPSAMINDA KÖYLERDEKİ ÇALIŞMALARINA ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Isparta Valiliği, Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında köylerdeki çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

ISPARTA Yayın: 09 Haziran 2023 - Cuma - Güncelleme: 09.06.2023 15:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

İçme suyu ve kanalizasyon çalışmaları başta olmak üzere köylerdeki ihtiyaçlar belirlenerek gerekli çalışmalar yapılıyor. Vali Aydın Baruş merkeze bağlı Deregümü, Kayı ve Aliköy’de tamamlanan ve devam eden yatırımları inceledi.

İlk olarak Deregümü köyünde yapımı tamamlanan 55 KW güce sahip güneş enerjisi santralinde (GES) incelemelerde bulunan Vali Baruş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu ve Köy Muhtarı Ali Toprakçı’dan tamamlanan çalışmayla ilgili bilgi aldı. GES sayesinde köyün içme suyu deposunda kullanılan elektrikte büyük oranda tasarruf sağlanacak.

Vali Baruş burada yaptığı açıklamada “Köyümüzde içme suyu kaynağı sondajla alındığı için ciddi bir elektrik tüketimi söz konusu. Bu elektrik tüketimi de köylülerimiz üzerinde tabii ciddi bir yük oluşturuyor. İlk GES 2017 yılında kurulmuştu. Ancak ikinci sondaj kuyusunda yoktu. Köyümüze geçen sene yaptığımız ziyarette muhtarımız bu ihtiyacı bildirmişti. Biz de bu sene KÖYDES kapsamına aldık ve çalışma tamamlandı. Şu anda da devreye alındı. Hayırlı uğurlu olsun. Bu santral köyümüzü ciddi bir elektrik parası yükünden kurtaracak. Sadece geceleri biraz su basma ihtiyacı için normal şebekeden elektrik kullanacaklar ama gündüzleri bu ihtiyacı büyük oranda karşılamış olacaklar. Bütün köylerimizde sondajla çekilen içme suyu kaynaklarımıza bu sistemi zaten uyguluyoruz. İl Özel İdaremizin bu çalışmaları çok önemli. Sadece içme suları değil, iki köyümüzde atık su basma işleminde de elektrik kullanılıyor. Onlar üzerinde de çalışıyoruz. İnşallah onları da yaparsak, köyde yaşayan insanlarımız için yaşamı daha ucuz ve cazip hale getiririz. Bunu da yapmamız lazım” dedi.

Ardından Kayı köyüne geçen Vali Baruş burada yapım çalışmalarında sona yaklaşılan 3 bin 700 metrelik kanalizasyon şebekesi çalışmasını yerinde inceledi. Yaptığı açıklamada Kayı köyünün önemli bir ihtiyacının giderildiğini kaydeden Vali Baruş “Koruge boruyla kanalizasyon şebekesi yapılıyor. Köyümüzün önemli bir ihtiyacıydı. Çünkü bu bölgede oturan hanelerin kanalizasyon bağlantısı yoktu. Yaklaşık 45 haneye hizmet verecek bu şebeke. İyi bir yatırım oldu. Köyümüz için inşallah daha temiz bir ortamda yaşama imkanı sağlayacak. Çalışmada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yatırımımızın şu anda yüzde 65’ ine gelmiş durumdayız, inşallah en geç bir ay içerisinde hanelerin bağlantıları da yapılıp kanalizasyon sistemine dahil edeceğiz” diye konuştu.

Köyde vatandaşlarla da bir araya gelen Vali Baruş vatandaşlarla bir süre sohbet ederek talep ve önerileri dinledi.

Son olarak Aliköy’e geçen Vali Baruş yapımı tamamlanmak üzere olan 150 metre küp kapasiteli içme suyu deposunda incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı. Buradaki açıklamasında yeni depoyla birlikte Aliköy’un uzun yıllar boyunca içme suyu konusunda sorun yaşamayacağını belirten Vali Baruş “150 metreküplük köyümüzün ihtiyacı olan bu deponun yapımı yaklaşık yüzde 65 seviyesinde. En geç bir ay içerisinde bitirilecek. Buranın özelliği, terfi olarak yüksek bir noktada ve köyün herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadan içme suyunu rahatça çeşmeden akmasını sağlayacak olması. Ayrıca hemen deponun alt tarafında yeni bir yerleşim birimi var. Oraya yerleşim başladıktan sonra oranın da içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Dolayısıyla iki depomuz olacak burada bir eski depo, bir yeni depo ile birlikte Aliköy bundan sonra uzun yıllar herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadan içme suyunu temin edecek” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.