ISPARTA 5 PİLOT İLDEN BİRİSİ OLDU

Kentsel Dönüşüm Anadolu Mahallesi’nden başlayacak

ISPARTA Yayın: 12 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 12.03.2024 11:11:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 11 dk.
Google News

Anadolu ve Modernevler Mahallelerinin sakinleriyle mitingde buluşan Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulduğunu, kentsel dönüşüm çalışmalarında bakanlık tarafından Türkiye’de 5 pilot ilden birisinin Isparta olarak belirlendiğini ifade ederek, kentsel dönüşüm çalışmalarının Anadolu Mahallesi’nden başlayacağını bildirdi. Başkan Başdeğirmen, Modernevler Mahallesi’nin yıllardır hasret kaldığı sosyal tesisinin de bugün hizmete gireceğini söyledi. 

Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimleri çalışmaları kapsamında Anadolu ve Modernevler Mahallesi mitinginde vatandaşlarla buluştu. Meşalelerle büyük bir sevgi seliyle eşi Şadiye Başdeğirmen ile miting alanına gelen Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, yaptıkları çalışmalardan bahsederek, 2024-2029 dönemine ilişkin yapacakları projeleri kalabalığa anlattı. Başkan Başdeğirmen’in mitingi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken, konuşması sürekli olarak ‘büyük başkan’ sloganıyla kesildi. 
Mitinge AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, AK Parti Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz, Osman Zabun, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse ve parti teşkilatları, AK Parti YSK Temsilcisi ve Isparta eski Milletvekili Recep Özel ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programda yeni dönem görev alacak belediye meclisi ve il genel meclisi üyesi adayları da tanıtıldı.
Mitingin açılış konuşmasını yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, 2,5 yıllık gibi kısa bir sürede Başkan Başdeğirmen ve ekibinin 150’den fazla projeyi şehre kazandırdığını söyledi. Başkan Başdeğirmen’in Isparta’nın hak ettiği değeri Isparta’ya verdiğine değinen Güleç, “31 Mart’ta sandığa giderken Isparta için, şehre hizmet edecek belediye başkan adaylarına oyunuzu verirken, memlekete ne gibi hizmetler yapacağını, ne gibi faydası olacağını değerlendirmenizi talep ediyorum. Bu memlekete kim ne yapmış, ne yapabilir, vizyonu nedir, ne kazandırabilir, ekibi kimdir diye düşünerek oyunuzu vermenizi istiyorum. Zaten düşündüğünüzde bu memlekete AK Parti’nin, AK Parti belediyesinin hizmet edeceğini, hak ettiği değeri Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in vereceğini göreceğinizi ve güçlü desteğinizi vereceğinizden şüphemiz yok” dedi.
AK Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, 5 yıllık sürecin geride bırakıldığını, bu dönem içerisinde Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in Isparta’nın geleceği, daha yaşanabilir bir Isparta için çok güzel hizmetlerin altına imza attığını söyledi. Zabun, “Biz görüyor ve inanıyoruz ki geride bırakılan zor sürece rağmen üretilen eserlerin fazlasını önümüzdeki 5 yılda gerçekleştirebileceğinden hiç kuşkumuz yok. Çalışkanlığın adresi, cesaretin adresi, huzurun adresi, güvenin adresi, projelerin adresi Isparta’da Şükrü Başdeğirmen olmuştur. Hepsinden ötesi gönüllere taht kuran Şükrü Başdeğirmen olmuştur. İnanıyorum ki Ispartalı hemşehrilerimiz canı gönülden hizmet eden, her anlarında yanında gördükleri Şükrü Başdeğirmen’i yalnız bırakmayacak ve AK Parti belediyeciliğini 31 Mart’ta en güçlü şekilde sandıktan çıkartacak ve geleceğe emin adımlarla yürüyecektir” görüşlerinde bulundu.
AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, belediye başkan adaylarından birisinin ‘Isparta’da Şükrü Başdeğirmen’in hiçbir konut yapmadığı, yapılanları da TOKİ’nin yaptığı’ yönünde bir açıklaması olduğunu belirterek, “Arkasından ‘sayın cumhurbaşkanımız beni 10 yılda 2 kez ziyaret etti’ diyor. O ziyaretlerde biz de vardık. Sayın cumhurbaşkanımız ‘kendisine eksiğin, ihtiyacın var mı?’ diye sordu. Kendisi ‘efendim bizim hiçbir eksiğimiz yok’ dedi. Madem bunları TOKİ yapabiliyordu 3-5 tane, 1000 tane 2000 tane TOKİ’de sen isteseydin yapmayacak mıydı? Evet 5000 tane söz verdik. Olmadı ülkemizin başına ağır felaketler geldi. Yaklaşık 3,5 senesi bunlarla ve evden çıkamadığımız bir süreçle geçti. Buna rağmen azmettik, çalıştık yaklaşık 1,5 sene gibi bir sürede 1002 tane konutu hazırladık ve çarşamba günü inşallah anahtar teslimlerini yapıyoruz. Eğer kendisi gelirse anahtarları ona da takdim ettiririz inşallah. Biz onun döneminde evimizde pencerelerimizi açamadık. İçeride, dışarıda bir temiz hava soluyamadık kötü koku sorunundan dolayı” dedi.
AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ise Başkan Başdeğirmen’in şehre önemli projeler kazandırdığını, yeni dönemde tevazu, samimiyet ve gayretle gerçek belediyeciliği Türkiye Yüzyılı vizyonu projelerini Isparta’ya sunmaya devam edeceğini söyledi. Gökgöz, “Bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiğimizi her zaman ifade ettik. Bundan sonra da aziz milletimize hizmetlerin en güzeli layıktır. Sayın cumhurbaşkanımız önderliğinde şehre, ülkemize hizmet edebilmenin onurunu, gururunu hep birlikte yaşayacağız” şeklinde konuştu.
ANKETLERLE ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR
Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, bugüne kadar Isparta’ya güzel eserler kazandırdıklarını yeni dönemde de eserler kazandırmaya devam edeceklerini vurguladı. Soğuk havaya rağmen coşkulu kalabalığın kendisine güç ve heyecan verdiğine değinen Başkan Başdeğirmen, “Siyaset bir rekabet ortamı. Ancak para karşılığı yapılan anketlerle algı oluşturulmaya çalışılıyor. En son yayınlanan anketin firması cumhurbaşkanlığı seçimleri için yaptığı anketlerde gerçekleri görememişti. 2019 yerel seçimlerinde bizi yüzde 28-29, rakibimizi yüzde 41 gösterdiler ne oldu, tersi oldu. Bizler bu memleketi layıkıyla yönetebilmek için sizlerden oy istedik. O oylarınızın karşılığında alnımız açık, başımız dik karşınızdayız” ifadelerinde bulundu.
KENTSEL DÖNÜŞÜM ANADOLU MAHALLESİ’NDEN BAŞLAYACAK
Anadolu Mahallesi’nin eski yapılara sahip olduğunu, bu nedenle yenilenmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, kentsel dönüşüm çalışmalarına Anadolu Mahallesi’nden başlayacaklarını söyledi. Başkan Başdeğirmen, “6 Şubat depreminden Türkiye olarak tedirgin olduk. Kahramanmaraş depremi ezberleri bozdu. Burası deprem bölgesi, şurası değil gibi bir şey kalmadığını görüyoruz. Kahramanmaraş’ta deprem oluyor 450 kilometre ilerideki Samandağ yerle bir oluyor. Burada olan bir depremin Ankara’yı, Kütahya’da olan bir depremin bizi etkileyebileceğini gördük. Deprem bölgesi olmayan yerlerde de deprem oluyor. Ülke olarak bunun tedbirini almamız lazım. Göreve geldiğimizde 450 noktada zemin etüdü yaptık. Geçen yıl deprem olmadan da kentsel dönüşüm çalışmalarına başlamıştık. Zemin etüdüyle deprem bölgelerini tespit ettik. Sel, heyelan gibi afetlerin gelebileceği yerlerin de tespitlerini yaptık. Bunların önlemlerini alıyoruz. Kentsel dönüşüme Anadolu Mahallesi’nden başlayacağız. Bu mahalle zayıf olduğu için, araştırdılar da Anadolu Mahallesi en zayıf çıktı gibi bir algı oluşmasın. Buranın daha derli, toplu, mahalle bazında yapılacak kentsel dönüşümün bu mahalleye uygun olduğunu düşündük. Onun için bu mahallemizden başlıyoruz” diye konuştu.
ISPARTA KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 5 PİLOT İLDEN BİR TANESİ 
Başkan Başdeğirmen, 6 Şubat depreminden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belediyelerde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurdurmaya başladığını belirterek, bunlardan ilk Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünü Isparta Belediyesi’nin kurduğunu söyledi. Başdeğirmen, “Ekiplerimizi hazırladık, müdürlüğümüzü kurduk. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Isparta’mızdaki konularla yakından ilgileniyor. Türkiye’de kentsel dönüşümle alakalı 5 pilot il seçildi. Bunlardan bir tanesi Isparta. Devlet bu 5 ildeki kentsel dönüşüme öncelik verecek, destek verecek ve eskiyen yapıları yenileyecek. Devletimiz bireysel dönüşüme de büyük destekler veriyor” diyerek kentsel dönüşüm desteklerini anlattı.
CUMHURBAŞKANIMIZA ‘BENİM HİÇBİR İHTİYACIM YOK’ DEDİ 
Belediye başkan adaylarından birisinin ‘Cumhurbaşkanı ben varken 2 kez geldi, 4-5 senedir hiç gelmedi, beni seviyor’ dediğini aktaran Başkan Başdeğirmen, “Bana da bunu sordular. Önceki dönem zamanında 2 değil, 3 kez geldi. Cumhurbaşkanımız emin ellerde olan şehirlere gitmez. O dönemde ITSO Başkanıyım. Sayın cumhurbaşkanımız belediyeye geldi. ‘Sayın başkan benden isteğin var mı?’ diye sordu. Kendisi ‘hayır efendim benim hiçbir ihtiyacım yok’ dedi. Bunu söylediği zaman atık su tesisimiz çalışmıyordu, kokudan Sav bölgesinden kimse geçemiyordu. Kocaman ITKM binası yarım kalmıştı, yapılamadan bekliyordu. Tüm iller binlerce TOKİ konutlarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sosyal konutları verirken 10 yıl içerisinde 1 tane dahi sosyal konutun temelini atamayan bir kişi, ‘Isparta’ya 100, 200, 1000 tane sosyal konut yapmak istiyorum’ diyemedi. Ben göreve gelmeden bir tane dahi spor tesisi, semt sahası yoktu. Diyemez miydi, sayın başbakanım, sayın cumhurbaşkanım biz şehrimize spor tesisleri yapmak istiyoruz. Biz bu sahaları spor tesislerini yaptık. Kapalı spor salonu ve yarı olimpik yüzme havuzu da yoktu. Bunları da yaptık. Cumhurbaşkanımız sorduğunda kendisi söyleseydi bunlar bizim kazancımız olmaz mıydı? Merkezde içme suyu hattı borularının yüzde 75’i asbestli borulardan oluşuyordu, şu anda yüzde 10’a düşürdük. Diyemez miydi bu asbestli boruları değiştirelim. Bir şeyi kaybettiğimiz zaman maddi olarak gördüklerimiz oluyor ancak göremediklerimiz de bunlar” dedi.
Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Belediye Meclis Üyesi adayları ve İl Genel Meclisi Üyesi adayları için de destek istediklerini vurguladı. 
Başkan Başdeğirmen, Modernevler Mahallesi’nin uzun yıllardır hasret kaldığı Modernevler Mahallesi Sosyal Tesisini de inşa ettiklerini ve açılışının salı günü (bugün) yapılacağını bildirdi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.