BAKAN KOCA, SAĞLIK TESİSİ YATIRIMLARI SÖZÜ VERDİ

Sağlık Bakanlığı’na çıkartma yapan AK Parti İl Başkanı Serkan Keskin, Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun Bakan Fahrettin Koca’dan Isparta’nın sağlık tesisi ve doktor atamaları konusunda söz aldılar.

ISPARTA Yayın: 26 Temmuz 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 26.07.2023 16:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

AK Parti Isparta Milletvekilleri Isparta’nın sağlık konusunda yaşadığı sıkıntıları bizzat Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ileterek çözümü konusunda da gerekli sözü aldılar.

Bu konuda edinilen bilgilere göre, Ankara’da Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Serkan Keskin, Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun Isparta’nın çeşitli sağlık tesislerine ilişkin sorunları ve çeşitli branşlarda doktor atamalarına ilişkin taleplerini bizzat Bakan Koca’ya ilettiler. Samimi bir ortamda geçen ziyarette Sağlık Bakanı Koca, AK Parti heyetinin kendisinden talepte bulunduğu birçok isteği olumlu karşıladı ve hemen yerine getirilmesi konusunda ilgililere talimat verdi. Ankara’dan mutlu bir şekilde dönmeye hazırlanan İl Başkanı Keskin ve Milletvekilleri Gökgöz ile Zabun Bakan Koca’ya teşekkür ettiler.

Bakan Koca ile yapılan görüşme sonrasında Ş.Karaağaç Devlet Hastanesine bir Anestezi uzmanı ile Genel Cerrah Uzmanı ataması hemen yapılacak. Ayrıca Çocuk Hastalıkları Uzmanı ve Kadın Doğum Uzmanı atamasının da yapılarak doktorların görevlerine başladıkları belirtildi.

BAKAN KOCA’NIN SÖZÜNÜ VERDİĞİ SAĞLIK TESİSİ YATIRIMLARI ŞÖYLE:

•Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi D sınıfından C sınıfına dönüşüyor. Bu dönüşüm gerçekleştiğinde Ortopedi, Göz, Fizik Tedavi ve Göğüs Hastalıkları bölümleri olmak üzere 4 uzman hekimin daha ataması yapılacak.

•Eğirdir Devlet Hastanesi’ne Uzman Göz Doktoru kadrosu açılıyor.

•Yalvaç Devlet Hastanesi ek bina inşaatı yeniden ihaleye çıkıyor. (Daha önce yapılan ihaleye katılım olmadığından ve teklifler yaklaşık maliyetin üzerinde kaldığından ihale iptal edilmişti.)

•İl merkezindeki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine dönüştürülüyor. Bu şekilde hastanede açılacak olan ameliyathanede diş hastalıklarıyla ilgili tüm ameliyatların gerçekleştirilme imkanı sağlanıyor.

•Aksu İlçe Entegre Hastane ihalesi hazırlanıyor.

•Emre Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi ihalesi hazırlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.