BOĞAZINA SAPLANAN 5 CM'LİK ÇİVİ ÇIKARILDI

Isparta’da nefes borusuna 5 cm lik çivi kaçan 2 yaşındaki kız çocuğu, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yapılan operasyonla sağlığına kavuşturuldu.

ISPARTA Yayın: 24 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 24.08.2023 11:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

2 yaşındaki çocuklarının, nefessiz kaldığını fark eden aile küçük çocuğu SDÜ Hastanesine getirdi. Burada yapılan muayenede, boğazına yaklaşık 5 santimetre çapında çivinin kaçtığı tespit edilen çocuğa müdahale edildi. Küçük çocuğun boğazındaki çivi, gerçekleştirilen operasyonla çıkarıldı.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emre Sivrice, çocuğun hastaneye gece saatlerinde getirildiğini ve çektikleri röntgende boğazında bir cisim olduğunu gördüklerini belirtti.

Doç. Dr. Sivrice, yapılan işlem ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Hasta genel anestezi altında hazırlandı. Nefes borusunda yabancı cisim olması nedeni ile entübe edilmedi. Sedasyon altında yabancı cisim olduğu görüldü. Cismin sivri kısmı yumuşak damağa saplandığı diğer keskin ucunun da nefes borusuna kadar uzandığı izlendi. Bir tarafı sivri çivi saplandığı yerden kurtarılarak çıkarıldı. Hastamız sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Ailelerin özellikle bu yaşlardaki çocuklarda çok dikkatli olmaları gerekiyor. Bu tür vakalar ciddi hayati tehlike oluşturmaktadır.”

Çocuklarının kısa sürede sağlıkla taburcu olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden ailesi, “ Akşam misafirliğe gitmiştik orada oyuncaklar ile oynuyordu bir anda nefes alamadı morardı ve kusmaya başladı. Elinde bir tane çivi vardı diğerine boğazına kaçırdığını fark ettik. Biz de vakit kaybetmeden SDÜ Hastanesine getirdik burada acil yapılan müdahale ile kızım sağlığına kavuştu. Tüm doktorlarımıza ve çalışanlara ilgi ve alakaları için teşekkür ederiz.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.