BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN: AKKENT MAHALLEMİZE KAPALI PAZARYERİ YAPIYORUZ

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Akkent Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, şehre yapılan yatırımlardan bahsetti, vatandaşların talep ve önerilerini aldı.

ISPARTA Yayın: 11 Ağustos 2023 - Cuma - Güncelleme: 11.08.2023 11:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Başkan Başdeğirmen, vatandaşlardan gelen taleplerin program dahilinde harfiyen yerine getirileceğini söyledi. Vatandaşların mahallerine kapalı pazaryeri talepleri karşısında Başkan Başdeğirmen projenin hazırlandığı kaydederken, proje görsellerini ilk kez vatandaşlarla paylaştı. 

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Mahalle Meclisi Buluşmalarına son olarak Akkent Mahallesi’yle devam etti. Akkent Mahallesi’nde vatandaşların ve çocukların talep ve önerilerini dinleyen Başkan Başdeğirmen, yapılması gerekenlerle ilgili daire müdürlerine talimat verdi. 
Programda konuşan Akkent Mahallesi Muhtarı Bekir Çevikbaş, Akkent Mahallesi’nde yaşamın 2009 yılında başladığını belirterek, TOKİ’nin kendilerine güzel bir ev verdiğini söyledi. 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, amaçlarının vatandaşlarla sohbet ederek, mahallenin taleplerini yerinde dinlemek ve yapılması gerekenlerle ilgili istişarelerde bulunmak olduğunu dile getirdi. Program süresi boyunca çocuklar için oyun alanı oluşturulduğunu ifade eden Başkan Başdeğirmen, çocuklara yönelik etkinliklerin devam edeceğini bildirdi. Başkan Başdeğirmen, “Her şeyimiz çocuklarımız. Çocuklarımız ne kadar mutlu olursa ne kadar güzel gün geçirebilirse, mahallemizde olmaktan ne kadar mutlu olursa bizlerde o derece yapmış olduğumuz hizmetlerden haz alırız” dedi.
Mahalle Meclisi Buluşmalarına daire müdürleri ve belediye başkan yardımcılarıyla katıldıklarını, bu sayede vatandaşların isteklerine anında cevap verildiğini ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yapılacak istişarelerin mahalle için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
Akkent Mahallesi sakinleri tek tek söz alıp talep ve önerilerini Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e iletti. Bir vatandaş mahalleye kapalı pazaryeri istediklerini ifade ederek, “Bunu yapacağınıza yürekten inanıyorum. Çünür’de yapmış olduğunuz parkın aynısını bizim arkadaşlarımız görmüşler. Aynısını sizden istiyoruz” dedi.
Akkent Mahallesi’nde Kurban Bayramı’nda hayvan kesim yeri olarak kullanılan alanın kapalı pazaryeri olarak projelendirildiğini açıklayan Başkan Başdeğirmen, “İnşallah en kısa zamanda kapalı pazaryerimizi yapacağız. Çünür Mahallesi’ne çok güzel pazaryeri yaptık. Mehmet Tönge Mahallesi’ni de görmüşsünüzdür. Halıkent pazaryerini güçlendirdik. Davraz ve Binbirevler’e yeni kapalı pazaryeri yapıyoruz. Oralardan sonra Akkent’e gelip pazaryerimizi yapacağız. Çünür gibi park istediniz. Bize yer gösterin neresi gibi istiyorsanız yapalım. Bu mahalleye vereceğimiz hizmetlerde yer problemimiz var. Sosyal tesisin yerini ayarlayabilmek için tam bir yıl geç başladık. 4 bin metrekare alan bulmak zorundaydık. Belki de son 20 yıldır yapılan en güzel, en geniş, en kullanışlı ve dershanesi olan bir sosyal tesisi mahallemize kazandırdık” şeklinde konuştu.
Mahalle sakinlerinden Mevlüt Aydoğdu, mahalle içerisindeki bazı merdivenlerin girintili ve çıkıntılı olduğunu ifade ederek, özellikle kış aylarında bu merdivenlerin kullanımının zorlaştığını söyledi ve merdivenlerin düzenlenmesi talebinde bulundu. Başkan Başdeğirmen, merdivenlerin tamiratlarının yapılması için talimat verdi. 
Bir vatandaş da su faturalarını ödemek için şehir merkezine gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, mahalleye belediye hizmet ofisi açılmasını istedi. Başkan Başdeğirmen, tahsilat zamanı açılması kaydıyla yeni yapılan sosyal tesise ya da mahallenin ortasında bulunan sosyal tesise belediye hizmet noktası açılacağını söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Ödeme tarihlerinde orada personelimiz bulunsun, şehir merkezine kadar vatandaşlarımız gelmekte zorlanmasınlar” dedi.
Mahallede kuruyemiş dükkanı işlettiğini belirten bir esnaf da “Başkanım Allah razı olsun sosyal tesisle bir ekmek kapısı açtınız. Teşekkür ederim” dedi.
Çocuklar da söz alarak Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’den taleplerini dile getirdiler. Bir çocuk park için kaydırak talebinde bulunurken, Başkan Başdeğirmen, “Yarın kaydırak parka konuyor” derken, çocuklar, “Başkanım mahallemize yaptığınız hizmetler için teşekkür ediyoruz. Okulumuzun kütüphanesini güzelleştirdiğiniz için teşekkür ediyoruz. İyi ki geldiniz” ifadelerinde kullandı.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de hep beraber Isparta’yı en güzel hale getirmek zorunda olduklarına değinirken, el birliği içerisinde olunması gerektiğini vurguladı. Göreve geldiği günden bu yana 100 adet yanan ve kullanılamaz evi yeniden inşa ettiklerini anlatan Başkan Başdeğirmen, “Geldiğimiz günden bu yana yaşlılarımızın evlerine giderek hizmet veriyoruz. Engellilerimiz için evinin planını değiştiriyoruz. 300’ün üzerinde engelli aracı verdik. Diyanet İşleri Başkanlığının Haydi Çocuklar Camiye kampanyası var. Camiye giden çocuklarımız için 150 bisiklet aldık. Başarılı olan çocuklarımıza o bisikletler dağıtılacak” dedi.
Akkent Mahallesi’nde özgüveni yüksek çocukların bulunduğunu ifade eden Başkan Başdeğirmen, “Çocuklarımız bizi sevindiriyor. Maşallah diliyorum. Bizi misafir ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Söylemiş olduğunuz talepler harfiyen yerine getirilecektir. Müdürlerimiz ve başkan yardımcılarımız notlarını aldılar. Program dahilinde bu talepler yerine getirilip hizmetinize sunulacaktır” görüşlerinde bulundu. 
Programın sonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e Akkent Mahallesi’ne verdiği hizmetlerden dolayı çiçek ve plaket takdiminde bulunuldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.