BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN: BİZİ KİMSE YIKAMAZ

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Filistin İnisiyatifi Hareketi tarafından Filistin’e destek amaçlı Kaymakkapı Meydanı’nda kurulan Gazze Nöbet Çadırını ziyaret etti.

ISPARTA Yayın: 27 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 27.12.2023 11:32:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Ziyarette Filistin’de hayatını kaybedenler ve tüm şehitlerimiz için dualar okundu. 

Isparta Filistin İnisiyatifi Hareketi Sekreteri ve Cihannuma Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Çelik, Pençe Kilit Operasyonları kapsamında 12 şehit verildiğini, şehitlerimiz için hatim duası yapılacağını söyleyerek, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e de kendilerini yalnız bırakmadığı ve Gazze Nöbet Çadırını ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Çelik, kurulan Gazze Nöbet Çadırı ve burada yürüttükleri faaliyetlerden bahsederek, “Çadırımız şu an 80 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Isparta Filistin İnisiyatifi adına kuruldu ve bir koordinasyon merkezi gibi çalışıyor. 18 Kasım’da Isparta Filistin İçin Yürüyor etkinliği ile başladık o günden bugüne her perşembe Isparta için iftar Gazze için dua vakti diyerek iftar programlarımız Peygamber Camiinde devam ediyor. Yine sizlerin de desteğiyle Mimar Sinan Caddesini açık hava fotoğraf sergisine dönüştürdük. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Çadırımız aracılığıyla boykot bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Bizlerde yola sizlerin de desteğiyle devam edeceğiz.” diyerek boykot ile ilgili bilgiler aktardı. Daha birçok faaliyet gerçekleştirildiğini ve bunun devam ettiğini dile getiren Adnan Çelik, “Rabbim tüm şehitlerimize rahmet ve merhametiyle muamele eylesin, mekanları cennet olsun” görüşlerinde bulundu. 
Gündemlerinin Kudüs ve son günlerde ülkece yüreklerinin yandığı şehitler olduğunu belirten Yedi Hilal Dernek Başkanı Abdullah Örnek, bir ayette ‘Allah yolunda öldürülenleri veya ölenleri ölüler sanmayın onlar sizin bilmediğiniz şekilde diridirler’ denildiğini hatırlatarak “Kudüs Filistin başta olmak üzere bütün Müslüman diyarlarında bir zulüm, bir zillet, bir işkence, bir baskı hatta daha da ileriye götürecek olursak bir soykırım ve katliam göze çarpmakta. Bunu görmeyenin kör olması lazım. Bunu hissetmeyen vicdan ve kalp kararması lazım. Onun için bu zulmün, bu işkencenin bu soykırım bu katliamın yok edilmesi için biz ne yapabiliriz bunun hasbihalini dertleşmesini sizlerle yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de konuşmasına Pençe Kilit Operasyonlarında şehit düşen 12 kahraman askerimiz için başsağlığı dileklerinde bulunarak başladı. Başkan Başdeğirmen, “Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Bu son olay bizleri derin bir üzüntüye boğdu. Terörü lanetliyoruz” dedi.
Öte yandan Başkan Başdeğirmen, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, “Birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece, başımızda cumhurbaşkanımız ve ekibi olduğu sürece bizi hiç kimse yere düşüremez. Bizler defalarca çelme yedik ama her düştüğümüzde bir avuç toprakla kalkıyoruz. Rabbim bizleri korusun. Yeni bir yıla başlayacağız. Zararsız, ziyansız, afetsiz ve zorluksuz günleri Rabbim bizlere yaşatmayı nasip etsin” dedi.
Kötülüklere ve zulme karşı tepkilerini dile getirmeye devam edeceklerine değinen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Amacımız zulmeden İsrail’e ve dünyaya sesimizi duyurmak. Yürüyüşler yapıyoruz, fotoğraflar sergiliyoruz, konferanslar veriyoruz, bu şekildeki toplantılarla farkındalığı oluşturmaya çalışıyoruz. Sesi çıkmayanlar yüzünden o zalimler daha da güçleniyor. Ama hiç tahmin etmediğimiz ülkelerde bile bu zulme karşı binlerce insan sokaklara dökülebiliyor. Filistin bayrağını hiç tanımayan, Filistin’i belki hiç duymayan birçok insan Filistin bayrağıyla sokaklarda yürüyerek ‘bu zulme son verin’ diyerek çağrıda bulunuyor. Bu tepkilerin dünyada sayısı arttıkça etkisiz kalması mümkün değil. İnşallah önümüzdeki günlerde bu zulüm bitecek. Daha sonra da hukuki süreçle bu işlerin cezalandırmalarına geçilecek” görüşlerinde bulundu. 
Isparta Filistin İnisiyatifi Hareketi Sekreteri ve Cihannuma Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Çelik, Gazze ile Isparta’nın kardeş şehir olması yönünde bir talep olduğunu belirterek, konuyu Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e iletti. Başkan Başdeğirmen, tüm sivil toplum kuruluşlarının imzası ile verilecek bir dilekçeyi bakanlıkla paylaşabileceklerini söyledi. Zulüm sona erdikten sonra Gazze’nin Türkiye’ye çok ihtiyacı olacağını belirten Başkan Başdeğirmen, “Biz Isparta olarak belki bir okulunu yaparız. Belki bir camisini, bir sağlık ocağını yaparız. Ama Gazze’nin 81 ilimize ve 922 ilçemize çok ihtiyacı var. Bunları belki adım adım ilerletebiliriz. Bir örnek teşkil ettirebiliriz. Sizler tüm sivil toplum kuruluşlarıyla talebinizi bize iletin meclisimize sunarak bakanlığımıza göndeririz. Kabul edilirse bundan çok da mutlu oluruz” dedi.
Konuşmaların ardından Filistin’de hayatını kaybedenler ile tüm şehitlerimiz için dua edildi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Gazze Nöbet Çadırı önündeki Gazze anı defterini de imzaladı.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.