"BAŞKANIMIZIN GÖSTERDİĞİ İRADE OLMASAYDI MEYDAN AVM'Yİ TAMAMLAYAMAZDIK"

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, göreve geldikten sonra şehrin en önemli 4 sorunundan biri olan ve 25 yıldır tamamlanamayan eski adıyla ITKM yeni adıyla Isparta Meydan AVM’yi hizmete açmıştı.

ISPARTA Yayın: 17 Şubat 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 17.02.2024 17:40:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Başkan Başdeğirmen, Isparta Meydan AVM’de TMSF Genel Müdürü Rafet Hatipoğlu ve beraberindekiler ile AVM yönetimini ziyaret etti. TMSF Genel Müdürü Hatipoğlu, Başkan Başdeğirmen’in Isparta Meydan AVM’nin tamamlanması için bir irade gösterdiğini belirterek, “Sizin gösterdiğiniz irade olmasa burayı yapamazdık. İşin başında gösterdiğiniz irade, sorumluluklar bize de o gücü verdi” dedi. 

Üzerinden tam 25 yıl geçti. Yılan hikayesi dendi, çıkmaz sokak olarak tabir edildi, bitmeyen bir hayal olarak panolarda yer aldı. Seçim dönemlerinin en çok konuşulan ve bitirilmesi üzerine vaatler verilen ITKM inşaatı 6 dönem ve 4 belediye başkanı gördü. Bu vaat Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesiyle gerçeğe dönüştü.
Başkan Başdeğirmen, göreve geldikten sonra şehrin 4 önemli sorunlarından birisi olan ve çeyrek asırdır Isparta’nın kalbinde kangren haline gelen eski adıyla Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi’ni (ITKM) büyük bir irade ortaya koyarak, Belediye Meclisinde AK Partili üyelerin de destekleriyle oy çokluğuyla alınan kararla inşaat sürecini tamamlayarak 23 Nisan 2022 tarihinde hizmete açmıştı. Geçmişte tamamlanamamış olması dolayısıyla otomobil arkalarına ve duvarlara yazılarak konu haline getirilen ITKM, artık şehrin kalbinde çok modern bir yapı olarak Isparta’nın markası haline geldi. 
Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Meydan AVM’de TMSF Genel Müdürü Rafet Hatipoğlu ve beraberindekiler ile AVM yönetimini ziyaret etti. Başkan Başdeğirmen, ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.
TMSF Genel Müdürü Rafet Hatipoğlu ve beraberindekiler ile Isparta Meydan AVM yönetimine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, TMSF ekibinin AVM’nin bugünkü haline gelmesinde çok büyük fedakarlıklar gösterdiğini söyledi. Eski adıyla ITKM’nin Isparta’nın en büyük sorunlardan bir tanesi olduğunu belirten Başkan Başdeğirmen, “Burası vatandaşlarımızın ‘neden burası bitmiyor, neden yapılmıyor, neden bu şekilde bırakıldı?’ dediği bir alandı. Rabbim bize önce belediye başkanlığı görevini nasip ettikten sonra sizin gibi ekibi karşımıza çıkardı. Bu durumdan da son derece memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Sizler pandemi sürecinde buradan gece gündüz ayrılmadan, buranın bitmesi için emek verdiniz. 2200 kamyon hafriyat içerisinden atılırken ve 700 kamyon su içeriden çekilirken başındaydınız. Sonuca ulaştıktan sonra da bugüne kadar işyerlerinin kiralanması ve canlılığı sağlamak için gecenizi, gündüzünüze katarak mücadele veriyorsunuz. Ispartalı hemşehrilerimin adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Yapılan çalışmaları birebir takip ettiğim için yapılan çalışmalar bizim için çok kıymetliydi” dedi.
Binanın tamamlanmasının yanı sıra kaybedilen süreçte yapının tamamlanamamış olması dolayısıyla ekonomik zararın da düşünülmesi gerektiğine değinen Başkan Başdeğirmen, “Şu anda burada 2000 kişinin istihdam edilmesi çok önemli. Bundan dolayı çok mutluyuz. Isparta’nın en fazla istihdam sağlayan bir birimi halinde. Ayrıca çevredeki işyerleri buranın tamamlanamamış olmasından dolayı çok olumsuz etkilendi. Burası kapalı olunca vatandaşlar bu bölgeye gelmedi ve çevredeki esnaf da bu durumdan olumsuz etkilendi. Böyle olunca yoğunluk başka yerlere gitti. Ama şimdi ilgi ve alaka çok güzel. İşyerlerine giriyorum çok memnun olduklarını söylüyorlar. Dışarıdan gelen vatandaşlara soruyorum, ‘o kadar çok yerde AVM gezdik ama burası kadar düzgün alışveriş merkezi görmedik’ diyorlar. İçerisinde 5000 metrekare alanı olan başka bir AVM’nin olmadığını düşünüyorum. Hiçbir AVM’nin içerisinde kendisine öz bir caminin de olduğunu düşünmüyorum. Tüm AVM’lerde mescit vardır. Ama burada 2-3 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği bir camimiz var. 4 tane konferans salonu ve kültür merkezi var. Hangi AVM’de konferans salonu ve 500 kişinin oturup ders çalışabileceği bir kütüphanesi var” görüşlerinde bulundu. 
TMSF Genel Müdürü Rafet Hatipoğlu ise, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in eski adıyla ITKM’nin yeni adıyla Isparta Meydan AVM’nin tamamlanması için bir irade gösterdiğini belirterek, “Sizin gösterdiğiniz irade olmasa burayı yapamazdık. İşin başında gösterdiğiniz irade, sorumluluklar bize de o gücü verdi. Birlikte bu noktaya getirdik. Verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” derken Başkan Başdeğirmen de TMSF heyetine teşekkür etti. 
Başdeğirmen, “Vatandaşlarımız buranın açılmasından dolayı çok mutlular. Vatandaşlarımız ‘bu zamana kadar neden açılmadı’ diye soruyorlardı. Neden bu kadar sürüncemede kaldı? Yapılabilirdi. Burası ayrıca milli bir servet. Ama ne oldu çok şükür sizlerle birlikte işbirliğiyle burayı açtık. Şimdi görüyoruz ki ülkemizin en önemli ve en güzel bir alışveriş merkezi oldu. Komşu illerden de çok misafir alıyoruz. Misafirlerimiz şehrimizdeki diğer açtığımız bölgeleri ziyaret etmeyi çok seviyorlar. Onlar için ziyaret edilebilecek bir yer de Meydan AVM oldu. Burada alışveriş yapıyorlar ve şehrimizin diğer güzel alanlarından faydalanıyorlar. Bir kombin oldu. Artık misafirler Isparta’ya geldiğinde 1-2 caddeyi gezip ayrılmıyorlar. Daha fazla günlerini şehrimizde geçiriyorlar artık. Bu tür yerler de şehirlerimizin markaları. Biz burada sizin sayenizde bunu yaşadık. TMSF’nin tüm ekiplerine çok teşekkür ediyorum, sizlerden Allah razı olsun” ifadelerinde bulundu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.