Haber Detayı
31 Ocak 2020 - Cuma 18:12
 
Raflar domuz dolu! Maalesef bunların hepsini yedik..!
Dr. Ayşe Ebrar
SAĞLIK Haberi
Raflar domuz dolu! Maalesef bunların hepsini yedik..!

Gıda sektörü bütün ahlaksızlığıyla, her gün bizim ve çocuklarımızın sağlığını tehdit ediyor. Biliyorsunuz, hazır yoğurtlarda, hazır dondurmalarda, pastanelerde, jölelerde, kremalarda, market ürünlerinin bir çoğunda “kıvam artırıcılar” adıyla domuz mamülleri kullanılıyor. Artık ‘neyin içinde var, neyin içinde yok’, net olarak bilmek neredeyse imkânsız. Haliyle bunları kullanan adamlara “kullanıyor musunuz” diye sorup, doğru yanıt vereceklerine güvenmek de mümkün değil. Tadı bozuk, kendi bozuk olmasına rağmen; uzun süre hiç ekşimeyen, çürümeyen, küflenmeyen, kıvamından dahi bir şey kaybetmeyen yiyeceklerimiz var artık.

Peki, bu nasıl oluyor?

Cevap: Kıvam artırıcılar, katkı maddeleri…
Nedir onlar diye sorsak, “E” ile başlayan anlamayacağımız ve nereden/nasıl elde edildikleri bilinmeyen sayılar işitiyoruz. Je­la­tin (E441) çok de­ğer­li bir pro­te­in.. Gı­da sek­tö­rün­de yay­gın şe­kil­de kul­la­nı­lı­yor. Je­lâ­ti­nin tak­ri­ben 99’u, Müs­lü­man ol­ma­yan ül­ke­ler ta­ra­fın­dan üre­til­mek­te.

Ulus­la­ra­ra­sı ku­ru­luş­lar­ kat­kı mad­de­si­ne bir nu­ma­ra ve­ri­yor. Av­ru­pa Bir­li­ği’nde bu E ko­du ile ya­pı­lı­yor. Biz de de ay­nı kod­la­ma ge­çer­li.

Jelatin Nedir?

Jelâtin memelilerin dokularında, hususiyetle kas­ları kemiklere bağlayan yerlerde ve derilerde bulunan kollajenden çıkartılan bir proteindir. Kollajen su ile kaynatıldığında jelâtin olarak bilinen, suda çözülür proteine dönüşür. Soğutulduğunda, çözelti kollajene dönüşmez; fakat jel hâline gelir. Jelâtin başta domuz, sığır ve çok az olarak da balık gibi hayvanların deri, kemik ve bağ dokularının kaynatılması ile üretilir. Bu madde, güçlü şekil alma kabiliyeti, şeffaf jel oluşturması, esnek film hâline gelmesi, hazmının kolay olması, sıcak suda eriyebilmesi ve kolayca şekil alması gibi hususiyetleri sebebiyle gıda üretiminde pek çok sahada kullanılmaktadır.

Günümüzde jelâtin üretiminde genelde domuz ve helâl tarzda kesilmemiş sığır derisi kullanılmaktadır. Gıda üretiminde kullanılan jelâtinin hammadde kaynağı ise domuz derisidir. Elde edilme safhasında ekstraksiyon öncesi, ön işlemlerin kısa sürede tamamlanması ve oluşan atık suyun asgari seviyede olması, domuz derisinin kullanılmasını cazip kılmaktadır. Ayrıca domuz derisinden jelâtinin elde edilmesi, bir hayli ucuzdur.

Yıl­da 380.000 ton ka­dar üre­ti­len je­lâ­ti­nin 150.000 to­na ya­kı­nı Müs­lü­man­lar ta­ra­fın­dan tü­ke­til­mek­te­dir. Dün­ya pi­ya­sa­la­rın­da ki­log­ram fi­ya­tı tak­ri­ben 4–6 do­lar ol­du­ğu dü­şü­nü­lür­se, Tür­ki­ye je­lâ­tin için 20 mil­yon do­lar ka­dar har­ca­ma yap­mak­ta­dır.Kay­na­ğı se­be­biy­le bü­yük tar­tış­ma­la­ra se­bep olan ve şüp­hey­le yak­la­şı­lan je­la­ti­ni Tür­ki­ye’de 2011’den be­ri iki yer­li fir­ma da üret­me­ye baş­la­dı. Fa­kat ih­ti­ya­cı tam kar­şı­la­ya­mı­yor.

Gı­da üre­ti­ci­le­ri­nin ço­ğu ucuz di­ye ma­hi­ye­ti meç­hul it­hal je­la­ti­ni kul­la­nı­yor. Oy­sa men­şe­inin cid­di bir şe­kil­de araş­tı­rıl­ma­sı ge­re­ken bu kat­kı mad­de­si­nin he­men he­men her alan­da yay­gın bir şekil­de kul­lanıl­ması, inanan in­san­lar için son derece en­dişe vericidir.

Jelatinsiz Ürün Neredeyse Yok..!

Bir nevi protein olması sebebiyle jelâtin üreticileri, jelâtinin günlük hayatın her safhasında kullanılabilmesi için yoğun gayret göstermiştir. Menşeinin ciddi bir şekilde araştırılması gereken bu katkı maddesinin hemen hemen her alanda yaygın bir şekilde kullanılması, inanan insanlar için son derece endişe vericidir.

Ürünlerde jelleştirme, koyulaştırma, sırlama ve kapsülleme maddesi olarak, jelâtin yaygın bir kullanım sahasına sahiptir: Pek çok pasta ürününde, yoğurtta, dondurmacılıkta, eritilmiş peynir ve kaşar üretiminde, margarinde, salam, sucuk sosis, jambon gibi et ürünlerinde, şekerlemelerde, reçel, marmelat, helva, pekmez ve tahin gibi gıdalarda, fındık ve fıstık ezmelerinde, meyve sularında, sakızlarda, ilâç endüstrisinde, kapsül, film ve tablet yapımında, kan verme ürünlerinde, krem, losyon, şampuan, parfüm gibi cilt ve kozmetik ürünlerinde, hayvan yemlerinde, fotoğrafçılıkta ve karbonlu kağıt yapımında jelâtin kullanılmaktadır.

’İnsan, yediklerine bir baksın.’’ (Abese suresi/24)

Dinimizce Haram olan Domuz Soframıza katkı maddesi olarak giriyor .Domuz dan elde Edilen katkı Ürünleri ve Gıdalar

Gün geçtikçe daha çok miktarlarda tüketilen bu katkı maddeleri, beslenmeyle ilgili kalp hastalıkları, allerjik astım ve ürtiker gibi çeşitli hastalıkların gelişimine yol açıyor.

Domuz Yağı Katkılı Gıda Maddeleri Uluslararası (E) Kodları..

E -100, E -102, E – 103, E -110, E-111, E -120, E • 123, E-124,
E -125, E -126, E – 127, E -128, E -140, E-141, E-142, E -152,
E -153, E -210, E -213, E- 214, E -226, E -234, E -252, E -270,
E -280, E -325, E -326, E •327, E -334, E -335, E -336, E -337,
E -420, E -430, E -431, E -432, E -433, E-434 E -436, E-442,
E -470, E -471, E -472, E •473, E -474, E -475, E -476, E -477,
E -478, E -480, E -481, E -482, E -483, E -488, E -489, E -491,
E -492, E -493, E -495, E -542, E -550, E -570, E -572, E -591,
E -631, E -632, E -633, E -635 E -904,

Can Boğazdan Çıkıyor! (Gıda Terörü) – Dr. Ayşe Ebrar

“Türkiye’de “hiç yemedim” diyen, bir büyük domuz götürmüştür. “

Pediatri profesörü bir hocamın sözüydü bu. Mamüllerinde domuz ürünü kullandığını tespit ettiği pastaneleri, gıda işletmelerini, dava açıp kapattıran da o hocamdı. Dini hassasiyetleri olmadığını söylemesine rağmen, domuz konusunda çoğu müslümandan daha fazla hassasiyet göstermesinin sebebini sormuştuk, anlatmıştı uzun uzun…

Gıda sektörü bütün ahlaksızlığıyla, her gün bizim ve çocuklarımızın bedenine tecavüz ediyor. Biliyorsunuz, hazır yoğurtlarda, hazır dondurmalarda, pastanelerde, jölelerde, kremalarda, market ürünlerinin bir çoğunda “kıvam artırıcılar” adıyla domuz mamulleri kullanılıyor. Artık ‘neyin içinde var, neyin içinde yok’, net olarak bilmek neredeyse imkânsız. Haliyle bunları kullanan adamlara “kullanıyor musunuz” diye sorup, doğru yanıt vereceklerine güvenmek de mümkün değil. Tadı bozuk, kendi bozuk olmasına rağmen; uzun süre hiç ekşimeyen, çürümeyen, küflenmeyen, kıvamından dahi bir şey kaybetmeyen yiyeceklerimiz var artık.

Peki, bu nasıl oluyor?

Cevap: Kıvam artırıcılar, katkı maddeleri… Nedir onlar diye sorsak, “E” ile başlayan anlamayacağımız ve nereden/nasıl elde edildikleri bilinmeyen sayılar işitiyoruz.

İnsan yiyip içtikleriyle, büyür, yaşar, inşa olur. Yiyeceklerimizin sıhhati, bizim hem beden hem de ruh sıhhatimizin belirleyicilerindendir. Yaratılanlar içinde, bize helal olanların sayısını bir düşünün. Milyonlarca çeşit helal nimetin yanında, tek domuzun haram kılınmasının sebebini hiç merak ettiniz mi? Pislik içinde yaşadığı için gibi açıklamaları mutlaka duymuşsunuzdur, köyde bulunmuşluğunuz varsa, yediğimiz birçok hayvanın bir şekilde kendi pisliğine bulaşarak yaşadığını bilirsiniz.

Peki, Diğer Hayvanlar Değil De Domuz Neden Haram?

Kardeşlerim, domuz genetik olarak insana en yakın hayvandır. Organ nakli tartışmalarında, domuzdan alınan kalp kapakçıklarının insana nakledilebildiğini de duymuşsunuzdur. Bu genetik yakınlık sebebiyle tıp alanında domuzlar üzerinde çok araştırma yapılıyor. İmmun hastalıkların, otoimmun hastalıkların (Multipl Skleroz, Romatoid Artrit, Behçet, Lupus, Sjögren, Ankilozan Spondilit vs.) ve kanserlerin en önemli sebeplerinden biri yiyip içtiğimiz ürünler.

Bu tür hastalıklar batı toplumunun hastalıklarıdır. Bizde görülme oranları eskiden çok düşüktü, artık her geçen gün artıyor. Vücudumuz kendinden olmayan, maddelere karşı antikor üretir. Domuz kaynaklı yağlara, proteinlere karşı da üretiyor, ancak genetik yapımızın benzerliği sebebiyle, ürettiğimiz antikorlar domuzla bizim hücrelerimizi karıştırıyor ve kendi bedenimize saldırmaya başlıyor. Sonuç: Otoimmun hastalık. Başka bir mekanizmayla da bu ürünler, genetik yapımızda değişikliklere neden olarak, kanserlere sebep oluyor.

Çikolataların Çikolata Almadığını Biliyor muydunuz?

İçeriklerini bir okuyun lütfen, hemen hepsinin kakao oranı 15-20i geçmiyor, kalan 80 lerini ne idüğü belirsiz çerçöp oluşturuyor.

Şekerli vanilin diye bildiğimiz pasta malzemeleri, vanilyalı ürünlerin hemen hepsi, bisküviler, dondurmalar, kremalar hani… Vanilya değil. Bizim vücudumuz doğal olarak morfin benzeri bir madde salgılar, yaşamın devamı için gereklidir bu madde. Vanilin denen madde ise bizim vücudumuzda üretilen bu maddenin reseptörlerine bağlanarak, morfin benzeri etki oluşturuyor. Bir düşünün, her gün yemeden duramadığınız hazır gıdalar var mı? Bırakamadığınız? Bilin ki kalorisi çok yüksek olan o sağlıksız gıdalara siz ve çocuklarınız, uyuşturucu bağımlıları gibi bağımlısınız.

Kola gibi gazlı içecekler, fastfood sektörünün en büyük silahı. Yemeğin yanında gazlı bir içecek içerseniz, gazla dolduğu için mideniz hızlı boşalır, tokluk hissi oluşmaz, doyduğunuzu fark etmezsiniz, ne kadar yediğinizi anlamazsınız. Yanında kolayla sunulan o menülerin içerdiği katkı maddeleri, kullanılan yağlar da fastfood bağımlılığınızı başlatır. Aradan 2-3 saat geçmeden, tekrar acıkır, bir hamburger-kola menüsü daha almak isteği taşırsınız. Sonuçta sizi ve çocuğunuzu bu gıdalara bağımlı yaparlar. Evde bir çorba kaynatacak, köfte yoğurup, pişirecek vakti olmayan kadınlar da sistemin gönüllü anneleri olarak kullanılır.

Çocuklar üzerinden yürütülen bu gıda terörü, sizi ve çocuklarınızı obez yapar. Sonra sistem şişmanlar için kıyafetler hazırlatır, satar. Hemen ardından size “çok şişman” olduğunuzu söyleyip, diyet yapmayı önerir, diyet sektörünü harekete geçirir. Yağsız, tuzsuz, lezzetsiz, sağlıksız diyet ürünlerini fahiş fiyatla evinize sokar. Ne oldukları belirsiz bu ürünlerin çoğu kilo vermenizden ziyade, kişisel olarak azap çekmeniz içindir. Diyet kitaplarını, spor aletlerini, zayıflama haplarını da almanız gerekir. Tabi arada, obeziteden, diyabetten, kanserden ölmezseniz, paranızın son damlasına kadar sizi sömürürler.

Ne olur, evinize bu ürünleri sokmayın, çocuklarınıza yedirmeyin.  ev yapımı tariflere başvurun, çocuklarınızı seviyorsanız, onlar için alternatifleri sizler üretin ki başkaları onların canına-ruhuna tecavüz etmesin, sağlıklarına kastetmesin. Marketlerdekilerde gözleri kalmasın istiyorsanız, evinizde kendi ellerinizle yapın. İçinde margarin kullanılmamış, katkı maddesi görmemiş, ev kurabiyesi, bütün bisküvilerden, çikolatalardan sağlıklıdır. GDO lu gıdalardan uzak durun, genetiğiyle oynanmış her ürün bir bozgundur. Her zaman kaçınmak ne ölçüde mümkün olur, bu bizlere bağlı ama unutmayalım “sakınanlar ancak korunanlardır.”

Hastanede kim “kanser” kelimesini duysa korkuyor ama asıl olarak obezite bu çağın en büyük hastalığı. Doktorlar olarak kanserlerin birçoğunu tedavi edebiliyoruz, birçok hastalığın iyileşme imkânı var bugün. Ama obezite karşısında çaresiziz. İrade insana verilmiş en büyük nimet, iradenizi devredışı bırakmalarına izin vermeyin. Bağımlılık ve sarhoşluk yapan her şey sıhhatinize zararlıdır. Bilinçli ve duyarlı bir insan bu oyuna gelmez kardeşim. Peygamberimizin sünnetini hatırlayalım, sahabenin sofralarına bakalım. Doymadan kalkmak, midemizin üçte birinin su, üçte birinin hava, üçte birinin yemek için olduğunu hatırlayalım. Helal dairesi bize yeterlidir. Allah’a emanet olun.

 

Dr. Ayşe Ebrar

Kaynak: Editör:
Etiketler: Raflar, domuz, dolu!, Maalesef, bunların, hepsini, yedik..!,
Yorumlar
Diğer Haberler
Çinli bilim insanından yeni tip koronavirüsün kalıcı olabileceği uyarısı
Çinli bilim insanından yeni tip koronavirüsün kalıcı olabileceği uyarısı
'Televizyon karşısında miskinlik' kadınların kalp sağlığı için tehlike arz ediyor
Lösemiyi anne karnında önlemek için
Lösemiyi anne karnında önlemek için 'doğru beslenme' uyarısı
Çin, yeni tip koronavirüse karşı Ebola ilacını deniyor
Çin, yeni tip koronavirüse karşı Ebola ilacını deniyor
Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüs tanı kiti yurt dışına da satılacak
Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüs tanı kiti yurt dışına da satılacak
Bulaşıcı koronavirüsler halk sağlığını sınır aşırı tehdit ediyor
Bulaşıcı koronavirüsler halk sağlığını sınır aşırı tehdit ediyor
Andız pekmezinin faydaları nelerdir? Andız pekmezi neye iyi gelir?
Andız pekmezinin faydaları nelerdir? Andız pekmezi neye iyi gelir?
Tam bir şifa kaynağı Karadut
Tam bir şifa kaynağı Karadut'un faydaları saymakla bitmiyor
Sağlık Bakanı Koca: Çin
Sağlık Bakanı Koca: Çin'den gelen 11 bin yolcu tarandı, şüpheli bir yolcuya rastlanmadı
Sağlık Bakanı Koca
Sağlık Bakanı Koca'dan 'koronavirüs' açıklaması
Sağlık Bakanlığından
Sağlık Bakanlığından 'koronavirüs' rehberi
Domuz gribi mevsimsel griple aynı belirtileri gösterebilir
Domuz gribi mevsimsel griple aynı belirtileri gösterebilir
Yoğurt tüketiminin gripten koruduğu tespit edildi
Yoğurt tüketiminin gripten koruduğu tespit edildi
Sömestirde erkekler saç ekimi, kadınlar estetik yaptıracak
Sömestirde erkekler saç ekimi, kadınlar estetik yaptıracak
Türkiye genelinde geçen yıl 9 bin 477 organ ve doku nakli yapıldı
Türkiye genelinde geçen yıl 9 bin 477 organ ve doku nakli yapıldı
Egzersiz bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltabiliyor
Egzersiz bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltabiliyor
Soğuk havada sıcak su ile duş cilde zarar veriyor
Soğuk havada sıcak su ile duş cilde zarar veriyor
ABD
ABD'li bilim adamları: Oruç tutmak ömrü uzatıp birçok hastalığı engelliyor
Sağlık Bakanlığından
Sağlık Bakanlığından 'Yapay Zeka Enstitüsü'
İran
İran'da grip salgınından ölenlerin sayısı 106'ya yükseldi
'Kafa nakli 10 yıl içinde mümkün olabilir' iddiası
Saç boyasında meme kanseri riski
Saç boyasında meme kanseri riski
Zeytin yaprağı özütünün tip 2 diyabete etkisi kanıtlandı
Zeytin yaprağı özütünün tip 2 diyabete etkisi kanıtlandı
Sanatsal ve kültürel etkinlikler ömrü uzatıyor
Sanatsal ve kültürel etkinlikler ömrü uzatıyor
Türkiye
Türkiye'de kalp krizi geçirenlerin ambulans çağırma oranı düşük seviyede
Dünya genelinde tütün kullanan erkeklerin sayısında ilk kez artış gözlenmedi
Dünya genelinde tütün kullanan erkeklerin sayısında ilk kez artış gözlenmedi
Stres ve uykusuzluk
Stres ve uykusuzluk 'karabasan'a yol açıyor
Prof. Dr. Karatay
Prof. Dr. Karatay'ın 'tavuk döner' açıklamasına suç duyurusu
Sağlık Bakanlığından karbonmonoksit zehirlenmesi uyarıları
Sağlık Bakanlığından karbonmonoksit zehirlenmesi uyarıları
Çocukların günlük su tüketimi yetersiz
Çocukların günlük su tüketimi yetersiz
Aile hekimleri, Samoa
Aile hekimleri, Samoa'daki kızamık salgını üzerine aşı uyarısı yaptı
Boğaz tahrişine karşı limonlu su, karanfil ve ekinezya çayı
Boğaz tahrişine karşı limonlu su, karanfil ve ekinezya çayı
Yapay zeka doktorların en büyük yardımcısı olacak
Yapay zeka doktorların en büyük yardımcısı olacak
Her Şeyin Başı Sağlık
Her Şeyin Başı Sağlık
Obezite sağlığı giderek daha çok tehdit ediyor
Obezite sağlığı giderek daha çok tehdit ediyor
DÜZENLİ SAÇ BOYAMAK MEME KANSERİ RİSKİNİ ARTIRIYOR
DÜZENLİ SAÇ BOYAMAK MEME KANSERİ RİSKİNİ ARTIRIYOR
DEMANS HASTALIĞINDA ERKEN TANI ÖNEMLİ
DEMANS HASTALIĞINDA ERKEN TANI ÖNEMLİ
Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli alacak
Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli alacak
ÇOCUKLARINIZA UZUN SÜRE TELEVİZYON İZLETMEYİN
ÇOCUKLARINIZA UZUN SÜRE TELEVİZYON İZLETMEYİN
“Süt zararlı mı, faydalı mı?”
“Süt zararlı mı, faydalı mı?”
Kanser hastalarında kalp ve damar hastalıkları riski artıyor
Kanser hastalarında kalp ve damar hastalıkları riski artıyor
Tatili fırsat bilin, çocuklarınızın diş bakımını yaptırın!
Tatili fırsat bilin, çocuklarınızın diş bakımını yaptırın!
KOAH kamuoyu tarafından yeterince bilinmiyor
KOAH kamuoyu tarafından yeterince bilinmiyor
Sağlık Bakanı Koca
Sağlık Bakanı Koca'dan diyabet uyarısı
SİGARA KULLANANLAR DİKKAT
SİGARA KULLANANLAR DİKKAT
Geç saatte yemek kadınlarda kalp rahatsızlığı riskini artırıyor
Geç saatte yemek kadınlarda kalp rahatsızlığı riskini artırıyor
Uzmanından "baykuş" ve "tavuk" tipi uyku bozukluğu uyarısı
Uzmanından "baykuş" ve "tavuk" tipi uyku bozukluğu uyarısı
Alerji uzmanlarından annelere "diyet" uyarısı
Alerji uzmanlarından annelere "diyet" uyarısı
Kanserde tedavi yöntemi ve ilaçlar hastaya göre belirlenecek
Kanserde tedavi yöntemi ve ilaçlar hastaya göre belirlenecek
ABD
ABD'deki elektronik sigara rahatsızlıklarının sebebi bulundu
Sağlık Uygulama Tebliği
Sağlık Uygulama Tebliği'nde değişiklik yolda
GRİPTEN SONRA DİŞ FIRÇASI DEĞİŞTİRİLMELİ Mİ?
GRİPTEN SONRA DİŞ FIRÇASI DEĞİŞTİRİLMELİ Mİ?
'Obeziteyle mücadele beyinde başlıyor'
'Sertifikasız çiğ süt' satışı uyarısı
Türkiye’de Musluk Suyu Kalitesi Giderek Düşüyor!
Türkiye’de Musluk Suyu Kalitesi Giderek Düşüyor!
Sağlık Bakanı Koca: ABD
Sağlık Bakanı Koca: ABD'den sonra dünyada en çok dijital hastaneye sahip ülkeyiz
Yoğurt ve lifli gıdalar akciğer kanseri riskini azaltabilir
Yoğurt ve lifli gıdalar akciğer kanseri riskini azaltabilir
 29. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi
29. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi
ERKEKLERİN ÇOCUK SAHİBİ OLMA ŞANSINI ARTIRABİLEN 16 BESİN
ERKEKLERİN ÇOCUK SAHİBİ OLMA ŞANSINI ARTIRABİLEN 16 BESİN
ACİL KAN ARANIYOR!
ACİL KAN ARANIYOR!
Kalın bağırsağının yüzde 70
Kalın bağırsağının yüzde 70'inin göğüs kafesinde olduğu tespit edildi
ÇARPICI RAKAM 100 BİN KİŞİ
ÇARPICI RAKAM 100 BİN KİŞİ
İnciri zeytinyağında bekletip yerseniz bunlar oluyor
İnciri zeytinyağında bekletip yerseniz bunlar oluyor
RAMAZANDA REFLÜYÜ AZALTMAK İÇİN 10 KURAL
RAMAZANDA REFLÜYÜ AZALTMAK İÇİN 10 KURAL
Isparta İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya Astımı Olanları Uyardı
Isparta İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya Astımı Olanları Uyardı
ORUÇ TUTACAKLAR DİKKAT! UZMANLARDAN BESLENME UYARILARI
ORUÇ TUTACAKLAR DİKKAT! UZMANLARDAN BESLENME UYARILARI
DNA’daki parmak izi
DNA’daki parmak izi
Dokunulamayan damarı açan Türk
Dokunulamayan damarı açan Türk
Yazıcıdan çıkan kafatası Alzheimer’a umut oldu
Yazıcıdan çıkan kafatası Alzheimer’a umut oldu
Kanserle savaşta eşik aşıldı
Kanserle savaşta eşik aşıldı
Organ naklinde Dr. Ali devrimi
Organ naklinde Dr. Ali devrimi
Hacamat yüksek lisans ve doktora müfredatına alındı
Hacamat yüksek lisans ve doktora müfredatına alındı
Bu hatalar çok sık yapılıyor, gıdaların ömrünü kısaltıyor...
Bu hatalar çok sık yapılıyor, gıdaların ömrünü kısaltıyor...
Sağlıkta performansa göre ek ödeme değişiyor!
Sağlıkta performansa göre ek ödeme değişiyor!
‘Yaptırmam’ diyen her yıl ikiye katlanıyor
‘Yaptırmam’ diyen her yıl ikiye katlanıyor
‘Kulak içi bluetooth kulaklıklar kanser riski yaratabilir’
‘Kulak içi bluetooth kulaklıklar kanser riski yaratabilir’
Gözdeki sinsi düşmana Türk keşfiyle önlem
Gözdeki sinsi düşmana Türk keşfiyle önlem
Bakan Koca açıkladı! Sağlık vadisi geliyor
Bakan Koca açıkladı! Sağlık vadisi geliyor
Deri kanseri yok edildi
Deri kanseri yok edildi
AIDS
AIDS'ten kurtulan ikinci kişi 'Londralı'
Haber Yazılımı