BU BİR AHMET TURAL SÖZÜDÜR!

Mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, modern ve çok amaçlı mimarisi ile konforu yaşatacak sosyal tesisleri mahallelere kazandırma sözü verdi.

ISPARTA Yayın: 23 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 23.01.2024 12:37:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Tural, mahallelerdeki imar düzenlemelerinde muhtarlardan mutlaka görüş alınacağını belirterek, konut sorunu, işsizlik sorunu olmayan marka bir şehri arzuladıklarını söyledi. 

İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, ara vermeden sürdürdüğü yerel seçim çalışmaları kapsamında mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarlar buluşmasında İyi Parti İl Başkanı İbrahim Tekeli, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Tuğlacı ve partililer de hazır bulundu. 

BİZE VERİLEN DEĞER VATANDAŞA VERİLEN DEĞERDİR

Mahallesinin sorunlarını yerel yönetimlere iletmekle görevli her saat mahallesinde olan görevliler olduklarını belirten Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi, “Bizlere verilen değer aynı zamanda vatandaşlarımıza verilen değerdir. Bizlerle istişare etmenizden dolayı da hem sizlere hem de il başkanınıza teşekkür ediyorum. Belediye başkanlığı için çıktığınız bu yolda başarılar diliyorum” dedi. İyi Parti İl Başkanı İbrahim Tekeli de “Vatandaşla devlet kurumları arasında köprü görevi gören, düğünde cenazede onlarla olan, derdini dinleyen bir nevi mahallelerin psikolog görevi gören siz değerli muhtarlarımızla bir arada olmanın mutluğunu yaşıyoruz. Hepimiz seçim sürecindeyiz. Aday olan muhtarlarımıza başarılar diliyorum. Geldiğiniz için de teşekkür ediyorum” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ MUHTARLARLA ORTAK HAREKET 

İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural her zaman muhtarlarla işbirliği içinde çalıştıklarını belirterek “ Hepinizin bildiği gibi uzun yıllar esnaf teşkilatında görev yapmış bir kardeşinizim. Bu görevi yapmamız dolayısıyla da tüm muhtarlarımızla iç içe görev yaptım. Bundan dolayı da güzel işler ortaya çıkardığımıza inanıyorum. Biliyorsunuz mahallelerimizin en önemli ayağı muhtarlarımızdır. Muhtarlarımız yerel yönetimlerin en temel birimlerinden birini oluşturan köy ve mahalle düzeyinde yöneticilerimizdir. Muhtarlarımız yerel düzeydeki yönetimde önemli rol oynarlar. Bir yerde hizmete ihtiyaç varsa bunu en iyi bilen de muhtardır. Belediye ile muhtar arasında işbirliği iyi ise hizmet de tez zamanda ulaşır.  Bu bağlamda biz de Allah nasip eder belediye başkanı olursak her ay düzenli olarak muhtarlarımızla toplantı düzenleyeceğiz. Sıkıntı ve talepleri dinleyeceğiz. Mahallelerimizde günlük olarak çözülebilecek sorunları dertleri tasaları sizin üstünüze bindirmeden çözeceğiz. Herkes üstüne düşen görevi yerine getirecek ve her ay mahallelerimizde toplantı yapmak suretiyle tespitlerimizi sıkıntılarımızı dile getireceğiz. Tabi ekiplerimizle birlikte mahallerimizi tarayacağız. Önceliğimiz muhtarlarımızla ortak hareket etmektir. Küçük küçük dokunuşlarla büyük işler yapacağımıza inanıyorum. 31 Martta sizlere de seçim var. Sizlere de başarılar diliyorum, diğer parti adaylarına da başarıla diliyorum” dedi. 

ŞEFFAF MAKAM ODASI MAHALLENİZDE OLACAK

Her mahallede şeffaf makam odası kuracaklarını ve belediyeyi o mahalleden yöneteceklerini kaydeden Tural “Şeffaf makam odası diye bir projemiz var. Artık mahallelere girip her 3 ayda bir mahalleye şeffaf makam odasını getirip muhtarlarımızla birlikte hizmeti mahallenin ayağına götürmüş olacağız. Orada dertleri sıkıntıları dinlemek suretiyle anında çözümler üreteceğiz” diye konuştu.

Mahallelerde imar düzenlemesi çalışması yapılırken,  muhtarlıktan görüş alınmadığına dikkat çeken Tural, “Mahallede imar düzenlemesi yaparken, muhtarlarımızın da muhakkak görüşünü alacağız. Muhtarımızı da belediye meclisine kesinlikle davet edeceğiz. Oradaki imar revizyonunda yapılacak çalışmalarda  olacaklar.  Mahallelerde ziyaretlerimizde vatandaşlar bu konuları bizlere anlatıyor. Muhtarı da konuya dahil edersek konuyu kökünden çözmüş olacağız” şeklinde konuştu.

BU BİR AHMET  TURAL SÖZÜDÜR

Mahallelerde sosyal tesislerin eksik olduğunu ifade eden Başkan Adayı Tural “Erken açıklanmamız dolayısıyla şuanda vatandaşı en çok ziyaret eden kardeşiniz olarak, bir belediye başkan adayı olarak 45 gündür sahadayız.  Yapılanlar var mıdır, vardır. Eksikliklerimiz var mıdır vardır. Yapılanlara teşekkür ederiz. Ama yapılmayanın yapılandan daha çok olduğunu görüyoruz. Modern ve çok amaçlı mimarisi ve şık tasarımıyla vatandaşımızın konforu yaşayacağı sosyal tesislerimizi hemen hemen her mahalleye kazandıracağız. Yeri olmayan mahallelerimizde de yer almak suretiyle her mahallede bir sosyal tesis olacak. Bunun içinde mutlaka düğün salonu olacak. Bunu biz Ahmet Tural sözü olarak veriyoruz. Bunun içerisinde özenle tasarlanan çok amaçlı spor salonları stüdyo ders ortamı oluşturacağız. Geleceğimizin nesillerine sınava hazırlık dersleri verilecek.  Yine mahallemizdeki bayanlar için de minik kafeler yapılmak suretiyle burada el işi nakış işi kursları düzenleyeceğiz. Sosyal faaliyet ortamı oluşturacağız. Biz Isparta marka şehir olsun, yaşanabilir şehirler içerisinde birinci sırada olsun, konut, işsizlik sorunu olmayan bir il olsun istiyoruz” dedi. 

ADLİYE CİVARI ESNAFINA ZİYARET 

Muhtarlar buluşması, muhtarların Tural’dan Belediye Başkanı seçilmesi durumunda beklenti ve taleplerini aktarmasıyla son buldu.  Başkan Adayı Tural daha sonra Adliye ve Adarlar Sitesi civarındaki esnafı ziyaret ederek,  esnafla sohbet edip destek istedi. 


 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.