KEMER BELEDİYESİ YAZ KURSLARI BAŞLADI

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaz kurslarının başladığı ilk gün kursiyerleri ziyaret etti.

ANTALYA Yayın: 06 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 06.07.2023 14:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Kemer Belediyesi ile Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği protokolünce Kemer Belediyesi Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Eğitim ve Sanat Merkezi’nde açılan yaz kursları başladı.

Yer tahsisini Kemer Belediyesi’nin sağladığı ATSO tarafından yaptırılarak Kemer Belediyesi’ne devrinin yapıldığı merkezde yaz kursları başladı. 

Kemer Belediyesi ile Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği protokolünce yapılan yaz kurslarında, 928 öğrenciye halk oyunları, modern dans, resim, müzik, İngilizce eğitimleri veriliyor. Müzik kurslarında ise yan flüt, keman, klarnet, saksafon, trompet, güzel sanatlara hazırlık, bağlama, gitar dersleri veriliyor.

Kursların ilk gününde öğrencileri ziyaret eden Belediye Başkanı Topaloğlu, sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilerle sohbet etti. 

Başkan Topaloğlu, kursiyerlerin seslendirdiği eserleri dikkatle dinledi. Topaloğlu, bağlama kursunun verildiği sınıfta ise zeybek oynadı. 

Cumhuriyet Bandosu’ndan mini konser

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu öncülüğünde kurulan Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası ile Antalya Üstün Kent Orkestrası üyelerinden oluşturulan 100 kişilik Cumhuriyet Bandosu da çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. 

Şefliğini Furkan Üstündağ’ın yaptığı Cumhuriyet Bandosu, Kemer Belediyesi ATSO Eğitim ve Sanat Merkezi bahçesinde Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na mini bir konser verdi. Konser sırasında Başkan Topaloğlu, bando üyelerinin arasına girerek zil çaldı. 

Başkan Topaloğlu, yaptığı açıklamada, Kemer Belediyesi ATSO Eğitim ve Sanat Merkezi’nde yaz kurslarının başladığını belirterek, 928 öğrenciye eğitimler verildiğini söyledi. 

Yaz kursları kapsamında çocuklara birçok alanda kurs verildiğine dikkat çeken Topaloğlu, “Kurslarımız arasında modern dans, resim, halk oyunları, müzik ve İngilizce kursları yer alıyor. Müzik kurslarını Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası Şefi Furkan Üstündağ veriyor. Furkan Hoca Kemer’e ayrı bir heyecan getirdi. Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası ile Antalya Üstün Kent Orkestrası üyelerinin oluşturduğu 100 kişilik Cumhuriyet Bandosu da çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarda ben de kendilerine zilde eşlik ettim. Bütün çocuklarımızı tebrik ediyorum. İlerde güzel bir orkestra çıkacağına inanıyorum.” dedi.  

Şef Furkan Üstündağ ise yaz kurslarında verilen eğitimleri Cumhuriyet’in 100. Yılına uygun konseptte olulturduklarını belirterek, hedeflerinin milli ve müzikal belleği genç kuşaklara bando ve orkestra yolu ile aktarmak olduğunu ifade etti. 

Kursiyerlerden teşekkür

Kursiyerlerden Tuğra Efe Dursun, “İki yıldır orkestradayım ve saksafon çalıyorum. Uluslararası ticaret bölümünü okumak istiyordum ama orkestraya girdikten sonra güzel sanatların benim için daha iyi olacağını düşündüm. ATSO binasında güzel sanatlar için şan, solfej gibi dersler alıyorum. Burada ki imkanlar hiçbir yerde sunulmayan çok özel değerler. Burada aldığımız eğitimler, geleceğimizi şekillendirecek bize altın bilezik olacak. Başkanımıza ve Furkan hocamıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Kursiyerlerden Eda Ünlüyücü de yaz kurslarına başladığı için çok mutlu olduğunu belirterek, “Burada eğlenceli vakit geçiriyoruz. Furkan hocamız bize değer veriyor. Burada birçok kurs var. Daha önce de İngilizce ve resim kursuna geldim. Orkestraya girdiğim için de çok mutluyum ve klarnet çalıyorum. Benim için unutulamayacak bir duygu ve önemli bir değer.” ifadelerini kullandı. 

Kursiyerlerden Ezgi Akçağlayan ise Kemer Belediyesi’nin sağladığı imkanlardan dolayı çok şanslı olduklarına işaret ederek, Başkan Topaloğlu’na teşekkür ettiğini dile getirdi. 

Kursiyerlerden Ela Ayhan da yaz kurslarında aldıkları eğitimlerden oldukça mutlu olduklarını belirterek, “Aldığımız eğitimler sırasında hem eğleniyoruz hem de yeni bir şeyler öğreniyoruz. Her şey için Başkanımız Necati Topaloğlu’na teşekkür ediyoruz.” dedi.  

Orkestraya gireli kısa bir zaman olmasına rağmen çok fazla şey öğrendiğine vurgu yapan Cemre Sek, “Burada saksafon çalıyorum. Burada olmaktan dolayı mutluyum ve memnunum. Başkanımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Kursiyerlerden Saliha Nur Cimcim, “Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası’na gireli 2 yıl oldu. Keman çalıyordum ama şu anda trompet çalıyorum. Başkanımıza ve Furkan hocamıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.