ENGELSİZ YAŞAM PARKI’NDA FLOOR CURLİNG KURSU DEVAM EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR ÖZEL BİREYLER İÇİN ‘FLOOR CURLING’ KURSU AÇTI ÖZEL BİREYLER FLOOR CURLİNG SPORUNU ÇOK SEVDİ

Gündem Yayın: 18 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 18.07.2023 12:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı’nda, birçok sportif faaliyete yer veriliyor. Bunlardan biri olan ve Haziran ayından bu yana devam eden ‘Floor Curling’ kursu özel bireylerden yoğun ilgi gördü. Türkiye’de yeni gelişmeye başlayan kurs sayesinde özel bireyler eğlenirken, el göz koordinasyonlarına da katkı sunuluyor. 
MERSİN / (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı’nda, özel bireyler için çeşitli sanatsal ve sportif faaliyetler devam ediyor. Her yaştan özel bireye kapıları açık olan Engelsiz Yaşam Parkı’nda, Haziran ayından bu ‘Floor Curling’ kursu veriliyor. 
Bu parkta engeller aşılıyor
Yenişehir ilçesinde yer alan ve tam gün hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı, hem özel gereksinimli bireyler, hem de aileleri için engel tanımıyor. Bocceden fitnessa, beden eğitiminden halk danslarına kadar birçok etkinlikle keyifli vakit geçiren özel bireylerin aileleri de, kendileri için açılan çeşitli kurslarda hem kaliteli vakit geçiriyor, hem de sosyalleşiyor. Özel bireyler için açılan yeni kurslardan biri de ‘Floor Curling’. Türkiye’de yeni gelişmeye başlayan kurs sayesinde özel bireyler eğlenirken, el göz koordinasyonlarına da katkı sunuluyor. 
Yılmaz: “Çocuklar floor curling sporunu çok sevdi” 
Engelsiz Yaşam Parkı’nda Floor Curling derslerinin Haziran ayından bu yana verildiğini belirten Beden Eğitimi Öğretmeni Fatma Nur Yılmaz, “Çocuklar bu spor dalını çok sevdiği için devam etmeye karar verdik. Floor curling yeni gelişmekte olan bir spor branşı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde salonda bir farkındalık müsabakası yaptık. Bu müsabakada, çocukların bu sporu yapabilecek düzeyde olduğunu gözlemledik ve biz de bu spor branşını Engelsiz Yaşam Parkı’nda yapmaya başladık” dedi.  
Yılmaz, floor curling sporunun özel bireylere hem fiziksel hem de psikolojik olarak katkısı olduğunu belirterek, “Bu spor sayesinde çocukların el göz koordinasyonları düzeliyor. Aynı zamanda hedef odaklı bir yarışma ve atış stratejisi olduğu için, çocuklarda odaklanma süreleri de uzamakta. Çocuklar takım sporlarında, arkadaşlarıyla beraber kazandıkları müsabakalarda özgüven geliştirerek ilerleme sağlıyorlar. Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 13.00-14.00 arasında derslerimiz devam ediyor” diye konuştu.
“Curling dersini çok sevdim”
Floor Curling derslerine katılan özel bireylerden Derya Bağcı, “Curling dersini çok sevdim. Çok güzel öğrendim. Atışlarım da süper. Takım oyunu çok güzel” dedi. 
Celal Bağ, floor curling derslerini sevdiğini anlatarak, “Öğretmenimiz iyi. Atış yapıyoruz, iyi öğrendim. Eğlenceli geçiyor. Curlinge başlamamız güzel” derken,  Sedat Kızmaz da “Curling oynuyoruz. Çok eğlenceli, çok seviyorum” ifadelerine yer verdi.  
“Engelsiz Yaşam Parkı bizim evimiz, yuvamız”
Kızı Yağmur’u Engelsiz Yaşam Parkı’ndaki aktivitelere getiren velilerden Berrin Tulumbacı, “Hem işitsel, hem zihinsel engeli olan bir çocuğum var. Kendisi burada o kadar mutlu ki... Arkadaşlarıyla gidiyor, geliyor. Bunlar çok güzel şeyler. Hepsi hocalarımızın sayesinde, sağ olsunlar” dedi. Engelsiz Yaşam Parkı’nı evleri gibi gördüklerini söyleyen Tulumbacı, “Kapalı olan 10 günlük bayram tatilinde biz bunalıma girdik. Burası evimiz, yuvamız” diye konuştu. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.