İDA TURİZM'DEN DOĞU KARADENİZ VE BATUM TURU

25 Ağustos – 1 Eylül 2023 Doğu Karadeniz ve Batum Turu

ISPARTA Yayın: 08 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 08.08.2023 14:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 14 dk.
Google News

25 Ağustos – 1 Eylül 2023 Doğu Karadeniz ve Batum Turu

7 Gündüz 6 Gece Doğu Karadeniz ve Batum Turu

5 Gece Konaklamalı

Kişi Başı – 7.500 TL

5 – 11 Yaş Çocuk, 2 yetişkin yanında – 6.000TL

Tek Kişi Konaklama – 10.000 TL

0 – 5 Yaş Çocuk – Koltuk almazsa ücretsiz

Rotamız:

SAMSUN – ORDU – GİRESUN – TRABZON – RİZE – BATUM – AMASYA – ÇORUM

Hizmetlerimiz:

ULAŞIM – 5 GECE KONAKLAMA – 6 SABAH KAHVALTISI – 5 AKŞAM YEMEĞİ – PROFESYONEL REHBERLİK HİZMETİ – SEYAHAT SİGORTASI – ARAÇ İÇİ İKRAMLAR – ACENTE REFAKATI

Fiyata Dahil Olanlar:

  • Lüks Otobüslerle Ulaşım
  • 5 gece Otel Konaklaması ( 2 Gece Ayder’de Yayla Konaklaması)
  • Tüm Sabah Kahvaltıları
  • 5 Akşam Yemeği
  • Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • İDA Tur Acente Refakati
  • Araç İçi İkramlar
  • TÜRSAB Güvencesi
  • Seyahat Sigortası

Fiyata Dahil Olmayanlar:

  • Kişisel Harcamalar
  • Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri
  • Batum Yurt Dışı Çıkış Harcı
  • Öğle Yemekleri
  • Tekne Turu
  • Yayla Turları
  • Son Gün Yolda Alınan Akşam Yemeği
  • Yolda Molalarda ve Otellerde Alınan Ekstra Yiyecek ve İçecek Harcamalar

DETAYLI PROGRAM

1.Gün: Isparta

Siz değerli misafirlerimizle 20.00’de İDA Turizm ofis önünde – 20:05 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü (Kütüphane) önünde – 20:10 da Iyaş market karşısı İstanbul yolu üzeri otobüs duraklarının önünde buluşuyoruz.

Karşılamamızın ardından yolculuğumuz yaklaşık 11 – 12 saat sürecektir. Yolculuğumuz da 2 tane uzun – 2-3 tane kısa olmak üzere acil ihtiyaçlarımız dışında toplam 4-5 adet molamız bulunmaktadır.

2.Gün : Samsun - Ordu

Sabah saatlerinde Samsun’a varışımızın ardından Samsun Atakum’da serpme kahvaltımızı alarak rehberimiz ile buluşup milli mücadele döneminin kalbi olan Samsun’daki ilk durağımız Onur Anıtı’na gidiyoruz. Atatürk Parkı’nda yer alan ve şehrin simgesi hâline gelen Onur Anıtı; Mustafa Kemal’in Samsun’a çıktığı noktaya dikilen Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı sayılan bu anı simgelemektedir. Bu sebeple aynı zamanda İlk Adım Anıtı olarak da bilinmektedir. Tarih kokan Onur Anıtı ve çevresini gezdikten sonra Doğu Karadeniz Turları’nın simgesi haline gelen Onur Anıtı önünde grup fotoğrafımızı çekildikten sonra bir sonraki durağımız olan; gelen misafirlere açık hava müzesini andıran Tütün İskelesi’ne gidiyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için adım attığı, Samsun’da bulunan iskele halka açık bir şekilde balmumu heykellerle süslenerek sergilenmektedir. Burada ki gezimizin ardından yol üzerinde olup içerisinde birçok esnafı olan ve gelen misafirlere alışveriş imkânı sunan Yabancılar Pazarı’na gidiyoruz.

Siz değerli misafirlerimize alışveriş imkânı sunuyoruz. Yapmış olduğumuz alışverişimizden sonra Samsun’da Mecidiye Caddesi’nde bulunan Mustafa Kemal’in Samsun’a ilk gelişinde kaldığı iki katlı tarihi otelin restore edilmesi ile müze olarak tarih sever misafirlere kapısını açan Gazi Müzesi’ni geziyoruz.

Gazi Müzesi’ndeki gezimizden sonra Samsun’da son durağımız olan Bandırma Vapuru gezimize geçiyoruz. Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ulaştıran Türk Millî Mücadelesinin Anadolu üzerinden başlatılmasında çok önemli görevi yerine getiren vapur olarak bilinen Bandırma Vapur’u gezimizi tamamlıyoruz.

Gezimizden sonra öğle yemeğimizi almak ve bir sonraki durağımız olan Ordu’ya geçmek üzere yolumuza devam ediyoruz ve Samsun Terme’de öğle yemeğimizi alıyoruz. Öğle yemeğimizi aldıktan sonra Ordu Boztepe’ye doğru yolumuza devam ediyoruz.

Karadeniz’in muhteşem görüntüsünü izleyebileceğimiz Boztepe’de teleferiğe biniyoruz ve teleferik sayesinde mavi ile yeşilin buluştuğu doğa harikasını izleme fırsatını değerlendiriyoruz. Boztepe’nin güzelliklerini kareledikten sonra akşam yemeğimizi almak ve konaklamamızı yapmak üzere otelimize geçiyoruz.

Konaklama: Ordu / Grand Ayzek Otel

3.Gün: Trabzon

Doğu Karadeniz ve Batum Turumuzun 3.gününde sabah erken saatte otelde kahvaltımızı aldıktan sonra panoramik olarak gerçekleştireceğimiz Giresun’a geçiyoruz. Daha sonra Trabzon’un eşsiz güzelliklerini görmek için yolumuza devam ediyoruz. Trabzon’un Ayasofya Mahallesi’nde bulunan tarihi müzesi; Ayasofya Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. İstanbul’daki Ayasofya’ya ithafen yapılan müzenin iç duvarlarında bulunan önemli dini figürler gelen misafirler tarafından göze çarpmaktadır.

Bir sonraki durağımız olan Trabzon halkının Ata’ya armağanı olarak bilinen Atatürk Köşkü’nü görüyoruz. Atatürk Köşkü’nü tanıdıktan sonra bölgenin en büyük gümüş atölyesine gidiyoruz. Burada gümüş, telkâri, Trabzon hasır bileziği gibi özellikle bayan misafirlerimiz için ilgi odağı olan serbest zamanımızı veriyoruz ve molamızın ardından Trabzon’un meşhur Akçaabat köftesini tadımlamak için Akçaabat’ta bulunan köftecimize giderek öğle yemeğimizi alıyoruz.

Öğle yemeğimizden sonra Trabzon’un Maçka ilçesinde Altındere Köyü sınırları içinde bulunan Karadağ’ın en sarp yerinde kurulmuş Sümela Manastırı’na gidiyoruz. Meryem Ana Kilisesi, Nöbetçi Odaları, Misafirhane, Ayazma, Su Kemerleri, Kaya Fresklerini rehberimizin anlatımı ile birleştirip Sümela’nın eşsiz güzelliklerini görmek için sizlere serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından son durağımız olan Karadeniz Bölgesi’ndeki Kuzey Anadolu Dağları’nda yapımı devam eden karayolu tüneli Zigana Geçidine gidiyoruz.

Gümüşhane il sınırları içinde yer alan Zigana Geçidi’nde güzel kareleri fotoğrafladıktan sonra Hamsiköy’de yöresine özgü olan Hamsiköy sütlacının lezzetini tatmak için Hamsiköy’e gidiyoruz. Hamsiköy sütlacımızı tadımladıktan sonra akşam yemeğimizi almak ve konaklamak için Trabzon’da bulunan otelimize geçiyoruz.

Konaklama: Trabzon / Arsin Hotel

4.Gün: Trabzon – Rize – Ayder Yaylası

Sabah erken saatte otelde kahvaltımızı aldıktan sonra Trabzon’da simge haline gelen binlerce yıllık el sanatı kültürünün evrensel boyuta ulaştığı Sürmene bıçaklarının hangi aşamalardan geçtiğini öğreneceğimiz ve Sürmene bıçağı alışveriş imkânı bulacağımız bıçak atölyemize gidiyoruz. Rehberimizin ve bıçak atölyesi sahiplerinin yaptığı bilgilendirme ve alıverişten sonra Uzungöle doğru yola çıkıyoruz. Son zamanlarda Karadeniz’in adının duyulmasında önemli yere sahip olan Karadeniz’in meşhur gölü Uzungöl’e doğru yolumuza devam ediyoruz.

Uzungöl dik yamaçları ve muhteşem orman örtüsü ile yabancı ve yerli misafirlere ev sahipliği yapmaktadır. Gelen misafirler için yayla ve eğlence merkezi olarak kabul edilmektedir. Uzungöl’ün etrafında doğa ile iç içe yapabileceğiniz yürüyüş için siz değerli misafirlerimize serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından bir sonraki gezi durağımız olan kendimizi yeşillikler içinde bulacağımız çayın diyarı Rize için yola çıkıyoruz. Rize merkeze ulaşıp öğle yemeğimizi almak üzere serbest zamanımızı değerlendiriyoruz ve daha sonra Rize’yi bütün ihtişamı ile seyir edebileceğimiz Rize Kalesi’ne çıkıyoruz. Rize Kalesi’nin çevresi ve yapılan düzenlemesi ile etrafında bulunan çay bahçesinde dileyen misafirlerimiz çay, kahve imkânını değerlendirebilirler.

Rize’yi kuşbakışı gözlemledikten sonra ülkemizde herkes tarafından benimsenen ve çok fazla tüketilen çayın yapım aşamasını öğreneceğimiz Rize çay fabrikasına gidiyoruz. Rize çay fabrikasında Karadeniz çayının nasıl üretildiği, hangi aşamalardan geçerek evlerimize ulaştığının anlatımını dinliyoruz ve Karadeniz çayı başta olmak üzere birçok çay çeşitlerinin tadına bakıyoruz. Çay fabrikası gezimizin hemen ardından Rize Çay Bahçesine geçerek Rize’ye özgü kıyafetleri olan çay toplarken giyilen peştamalları dileyen bayan misafirlerimize giydirip çay toplama havasına bürünüp çaylarımızı topluyoruz. Yeşilliklerin içinde çayımızı toplayıp son durağımız olan Ayder Yaylası’na doğru yola çıkıyoruz.

Yaklaşık bir buçuk saat sürecek olan yolculuğumuz boyunca bizi yeşilliklerin selamlayacağı Ardeşen’in içinden geçerek Ayder Yaylası’na ulaşıyoruz. Kaçkar Dağları’nda bulunan Gelin Tülü Şelalesi; Rize Gelin Tülü Şelalesi milli park içerisindeki ormanın arasında yer alıp beyaz bir renge sahiptir. Yeşilliğin içinden akan şelale tam bir gelinin duvağını anımsatmaktadır. Akşam yemeğimizi almak ve dinlenmek üzere yayla otelimize geçiyoruz. Dileyen misafirlerimiz akşam yemeği vaktine kadar tatil kasabası görünümünde olan Ayder Yaylası’nı serbest zaman eşliğinde gezebilirler.

Konaklama: Ayder Yaylası / Natura Lodge Otel vb.

5.Gün : BATUM

Sabah erken saatte otelde kahvaltımızı aldıktan sonra Batum Gezisine ( EKSTRA) gidiyoruz. Sarp sınır kapısında giriş işlemlerimizi tamamladıktan sonra Batum’a geçiyoruz. Batum programımızda yer alan Türk Mahallesi – Camii ve Kiliseleri geziyoruz. Bir sonraki durağımız olan Batum sahilinde yer alan 8 metrelik çelik heykel, Azeri Ali ve Gürcü prenses Nino’nun trajik aşk hikâyesini anlatan Ali ve Nino Heykelini görüp güzel aşk hikâyesinin anlatıldığı heykelin önünde grup fotoğrafımızı alıp Piazza Meydanı’na doğru yolumuza devam ediyoruz.

Rehberimizin anlatımından sonra verilen serbest zamanımızın ardından Türkiye’ye dönüyoruz. Türkiye’ye girerken Duty Free’den rehberimizin belirleyeceği bir zaman süresince alışveriş yapma imkânını değerlendiriyoruz. Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra Ayder Yaylası’nda bulunan otelimize akşam yemeğimizi almak ve konaklamak için geçiyoruz.

Batum gezisine katılmak istemeyen misafirlerimizi alternatif olarak Borçka Karagöl Turu’na yönlendirerek dileyen misafirlerimize ekstra olarak Artvin’in Borçka ilçesi sınırlarında yer alan ve doğal haliyle bozulmadan günümüze ulaşmış olan Karagöl’e (EKSTRA) yönlendiriyoruz. Borçka ilçesinde Çoruh Nehri kıyısında bizleri bekleyen minibüslere binerek yaklaşık 45 dakikalık bir yolculuk sonrasında Karagöl’e ulaşıyoruz. Karagöl’de vereceğimiz serbest zaman sonrasında tekrardan otobüsümüze dönerek ekstra gezimizi tamamlıyor ve programımızı sonlandırıyoruz. Akşam yemeğimizi almak ve konaklamak üzere yaylada bulunan otelimize geçiyoruz.

Konaklama: Ayder Yaylası / Natura Lodge vb.

6.Gün : Çamlıhemşin – Rize – Ordu

Sabah erken saatte otelde kahvaltımızı aldıktan sonra düzenlenecek olan Yayla Turu ve Palovit Şelalesi – Çinçiva – Zilkale Turu’na katılıyoruz. Yayla turumuz fiyata dâhil olmayıp katılmak isteyen misafirlerimiz için extra olarak düzenlenecektir. Bu güzergâhlara çıkışlar minibüsler ile sağlanmakta olup Çamlıhemşin’de bizleri bekleyen minibüslere binerek Çat Vadisine giriş yapıyoruz.

Çinçiva Taş Köprü’de fotoğraf molası veriyoruz ve Çinçiva Köyü’nün harika manzarasında fotoğraf molamızın ardından Zil Kale’ye ulaşıyoruz. Güncel hava durumuna göre Badara, Gito, Elevit vb. yaylalardan bir tanesine çıkıyoruz. Huzuru, sessizliği bir arada bulabileceğimiz ve geleneksel yayla evlerini de görebileceğimiz yayla turumuza devam ediyoruz. Extra yayla turumuzun ardından akşam yemeği ve konaklamamız için Ordu’ya doğru yola çıkıyoruz.

Konaklama: Ordu / Grand Ayzek Otel vb.

  1. Gün : Amasya – Çorum - Isparta

Sabah otelde aldığımız kahvaltımızın ardından fındık alışverişimizi yapabilmek için fındık diyarına gidiyoruz. Dönüş yolumuza geçerken Orta Karadeniz Bölümü’nde yer alan Anadolu’nun eski yerleşim alanlarından Amasya iline gidiyoruz ve Amasya’da öğle yemeği için siz değerli misafirlerimize serbest zaman veriyoruz.

Serbest zamanımızdan sonra yine yol güzergâhımızda olan Çorum’a uğrayarak Çorum’un en meşhur yiyecekleri arasında kabul edilen leblebisini almak için molamızı veriyoruz. Serbest zaman eşliğinde alıveriş imkânını değerlendirip Çorum ilini de hatıralarımıza ekliyoruz. Çorum gezimizden sonra Doğu Karadeniz ve Batum Turumuzu tamamlayarak dönüş yolculuğumuza geçiyoruz. Yaklaşık 12-13 saat kadar yolculuğumuzun ardından Isparta’ya geliyoruz. Bir başka İDA Tur programında görüşmek dileğiyle…

Detaylı Tur Programı İçin Ulaşın: 0 505 857 32 07

Önemli Bilgi:

Acenta,turu katılımcı sayısı,yol ve hava durumuna göre

19-29-46 kişilik araçlarla turu yapma hakkına sahiptir.

????Detaylı Bilgi & Rezervasyon:????0 505 857 32 07 (7/24 Tel - Whatsapp)

????www.idaturizm.com

www.instagram.com/idaturizm

www.facebook.com/idaturizm32

???? İDA Turizm Davraz Mah. 136 Cad. Yeni Çarşamba Paz. Dük. N Blok No: 24 Merkez ISPARTA

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.