BAŞDEĞİRMEN’İN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MÜNASEBETİYLE YAYIMLADIĞI MESAJI

Gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip, toplum yapımızın temel direği, aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınlarımız, tüm insanlığın da ilk öğretmenidir, ülkemizin gelişmesinde ve çağdaş düzeye ulaşmasında da önemli bir yere sahiptir.

ISPARTA Yayın: 08 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 08.03.2024 13:02:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren, tarih boyunca kurduğumuz devletlerin harcını yoğuran, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden, insanlığın umudunu yeşerten kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten duygularımla tebrik ediyorum. 

Gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip, toplum yapımızın temel direği, aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınlarımız, tüm insanlığın da ilk öğretmenidir, ülkemizin gelişmesinde ve çağdaş düzeye ulaşmasında da önemli bir yere sahiptir. 
Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) de “Cennet anaların ayakları altındadır” buyurmak suretiyle yüce İslam dininin kadına, özellikle de annelere verdiği önemi en güzel şekilde vurgulamıştır.  

Eğitimden, sağlığa, siyasetten, ekonomiye, çalışma hayatında kadını dışlayan bir anlayış benimsenmesi, kuşkusuz sadece kadınlar için değil, tüm toplum için büyük eksikliktir.
Isparta Belediyesi olarak şehrimizde kadınların daha fazla girişimcilik ruhunu kazanmaları, üretmeleri, ekonomik hayata daha fazla katılan bireyler olmaları için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyor ve ciddi adımlar atıyoruz, önemli projeler hazırlıyoruz.
Bunlardan birisi de önümüzdeki dönemde toplam 5.000 metrekarelik alanda hayata geçireceğimiz Kadın Yaşam Merkezi Projesidir. Kadınlarımıza duygusal destek ve dayanışma sunacak Kadın Yaşam Merkezimizde sağlık hizmetleri, hukuki destek, çocuk bakımı eğitimi, ekonomik güçlendirici atölyeler, sanat, kültür ve spor aktiviteleri yer alacak. Merkezimiz ‘Güçlü Kadınlar ile Güçlü Toplum’’ hedefinin alt yapısını oluşturacak. 
Kadınlarımızın azim ve gücünün, ülkemizin geleceği için büyük bir potansiyel olduğu bilinciyle, başımızın tacı olan kadınlarımızı her alanda daha ileriye taşımakta kararlıyız. 
Bugün kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorunlardan birisi ve hepimizi derinden üzen bir konu ise kadına yönelik şiddettir.
Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden bizi biz yapan değerli kadınlarımıza yönelik her türlü şiddeti kınadığımı açıkça beyan ediyorum. 
Bu düşüncelerle, şiddet kurbanı olan, görevleri başında katledilen, ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için şehit olan tüm kadınlarımızı şükranla yâd ediyor; her birine Allah’tan rahmet diliyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.