TÜRKİYE'DE İLK KEZ EMEKLİLER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A MEKTUP YAZDI

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, emeklilerin yaşadığı sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

ISPARTA Yayın: 10 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 10.07.2023 12:49:00
Editör - Ahmet ÇELİK
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Isparta’da ve Türkiye'de yaşam koşullarının her geçen gün zorlaştığını söyleyen Ersal, emeklinin birçok sorunu olduğunu ve maaşlarına yapılan zamların yeterli olmadığını ifade etti.  

Genel Merkez olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak emekli maaşlarına makul bir artış ve yeni bir düzenleme istediklerini vurgulayan Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal; “Yüce milletimizin Anayasal güvencesi olan parlamentomuzun çıkardığı yasalarla; yıllardır gündemde tuttuğumuz taleplerimiz arasında yer alan; 2000 öncesi SSK emeklilerimizin intibak talebine gösterilen ilgiye, bayram ikramiyesine, KEY ödemelerine, 65 yaş ve üzeri ücretsiz ve indirimle seyahate, EYT'lilerin emeklilik hakkına kavuşmasına olan katkılara, evi olmayan emeklilerin konut meselesine olan desteğinize, sağlıkta yaşadığımız sorunların çözümü için çabalarınıza, ek ödemelere, banka kuyruklarına ve banka promosyonlarına getirdiği çözümler için şahsınızda, parlamentomuza şükranlarımızı sunuyoruz.

Ancak bütün bu samimi gayretlere rağmen, bugün gelinen noktada emeklilerimizin yaklaşık 10 Milyon'u 7 Bin 500 TL'yi bulan en düşük emekli ödemesi ile yaşam mücadelesi vermektedirler.

Asgari ücretlilerimizi rahatlatacak, memurlarımızı ve kamu işçilerini rahatlatacak tedbirlerin alınması bizleri de ziyadesiyle mutlu etmiştir. Toplu sözleşme ile kamu işçileri taban maaşı 21.000 TL olarak belirlenmiş şu an meclise sunulan tasarı ile de memur taban maaşı 22.000 TL olmuştur. Hali hazırda zaten çalışan ve emekli arasında ciddi bir maaş farkı varken ve bu durumun düzeltilmesi için ısrarla intibak beklentimiz masadayken, emeklilerimizin beklentileri de en az çalışanlar kadar zam akmaktır. Aksi halde çalışan ve emekli arasında en az 2 kat olan ücret adaletsizliği 3-4 katına çıkacaktır. 

Bu durum yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş emekli kesimi için hayal kırıklığı olacak ve toplumsal barış zedelenecektir. Altı ayda bir alınacak TÜFE zammı ile de, fark daha hızlı artacak ve toplumda kapanması çok derin bir yara açacaktır. Aynı marketten, aynı ekmeği, aynı fiyatı ödeyerek alan ve 7 Bin 500 TL ile geçinmek durumunda kalan emeklilerimizin ne yazık ki; yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilme imkanı kalmamıştır. 

Gece yarısı yetkililerce Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan kanun tasarısına eklenen ve emeklilere yüzde 25 zam öngören teklif, hayatlarını bu memleketin imar ve inşası için harcamış ve yıllarca prim ödeyerek kutsal hak olarak tanımladığımız, emeklilik hakkına erişen topluluğumuzda, büyük bir hüsranla karşılanmış, vicdanları yaralamıştır.

Zatıalinizden talebimiz, emeklilerimizin bir nebze olsun rahatlamasını sağlayacak bir iyileştirmenin yapılması, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi ve söz verildiği gibi 7 Bin 500 TL üzerinde aylık alanlara da en az yüzde 25 + 4 Bin TL seyyanen zam yapılarak gerçek anlamda, devlet korumalı sosyal güvenliğin hayata geçirilmesi için parlamentoda emeklilerimizin, dul ve yetimlerimizin sesi olmanızdır. Böylelikle, kesimler arasında giderek açılan makas kapanacak ve adaletli bir uygulamaya erişilecektir.

Eli nasırlı, ağzı dualı emekli topluluğumuz, geçmişte olduğu gibi bugün de kendisine atılacak adımları vakarına yaraşır bir olgunlukla karşılayacak ve bunu hakkıyla takdir edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; Şube Yönetim Kurulumuz, teşkilatımız ve emekli topluluğumuz adına; en derin sevgi ve saygılarımızı sunarız" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.