DAVRAZ KAYAK MERKEZİ SEZONU AÇTI

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Abdullah Çelik, bugün itibariyle Kayak Sezonunu açtıklarını bildirdi.

ISPARTA Yayın: 16 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 16.02.2024 13:03:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Toros Dağları'nın en yüksek zirvesinde kurulu olan ve Akdeniz’in İncisi olarak bilinen Isparta Davraz Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı, tesisler bölgesinde 20, üçüncü kademe tesisler ve yukarısında 50 santimetreye ulaştı. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Abdullah Çelik, bugün itibariyle Kayak Sezonunu açtıklarını bildirdi. 

Tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da yaşanan kuraklık, yağmur ve kar yağışının olmaması Akdeniz’in İncisi olarak bilinen Davraz Kayak Merkezini olumsuz etkiledi. Zira, geçmiş yıllarda Davraz Kayak Merkezindeki kayak sezonu Aralık ayının sonunda açılırken, bu yıl Şubat ayının sonunu buldu. Diğer bir deyişle sezon iki ay gecikme ile açılabildi.

ÇELİK; “GEÇ DE OLSA DAVRAZ’DA KAYAK SEZONUNU AÇABİLDİK”

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Abdullah Çelik, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, iki gündür şehir merkezinde yağmur, yüksek yerlerde ise kar olarak devam yağışla kentin doğusundaki 2 bin 635 rakımlı Davraz Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının tesisler bölgesinde 20, üst bölgelerde ise 50 santimetre olduğunu ve nihayetinde merkezde bugün itibariyle kayak sezonunu açtıklarını belirterek bu durumun kendilerini memnun ettiğini söyledi.

“TÜM MEKANİK TESİSLERİ SEZON ÖNCESİ BAKIMDAN GEÇİRDİK”

Gelecek günlerde kar kalınlığını önemli derecede artıracak yağış beklediklerini ifade eden Çelik, sezon öncesi Davraz Kayak Merkezindeki tüm mekanik tesisleri bakımdan geçirdiklerini vurgulayarak; 13 kayak pisti, beş telesiyej ve iki teleski ile altyapı açısından hiçbir sıkıntılarının olmadığını sözlerine ekledi. 


 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.