EZBERE, BİLMEDEN, GÖRMEDEN, KONUŞUYORLAR

Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu:

ISPARTA Yayın: 28 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 28.03.2024 16:01:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, kooperatif esnafı ve şoförleri ziyaret etti. Başkan Başdeğirmen, 65 yaş ve üstü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz yararlanması uygulamasının 31 Mart’tan sonra da devam edeceğini ifade ederken, bazı adayların ‘minibüs getireceğiz, ulaşımı 5 liraya düşüreceğiz’ gibi vaatleriyle ilgili “Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar” dedi. 

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, esnaf ziyaretlerine S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile devam etti. Şehrin toplu ulaşımını sağlayan esnaf ve şoförlerle bir araya gelen Başkan Başdeğirmen, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu, yeni dönemde yapacakları projelerden bahsetti. 
S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in Isparta esnafının gönlünde taht kurduğunu ve esnaf dostu olduğunu söyledi. 2019 yerel seçimleri öncesinde Başkan Başdeğirmen’e problemlerinin yer aldığı bir dosya takdim ettiklerini hatırlatan Daşdöner, “Bugün başkanımızın sayesinde çok şükür o dosyamız yok. Sayenizde tüm dertlerimizi, problemlerimizi sizlerle birlikte aştık. Beraber yol yürüdüğümüz 5 yıllık süre zarfında tüm zorluklara birlikte göğüs gerdik. Dünyayı saran Covid-19 salgınına birlikte göğüs gererek o problemleri beraber atlattık, savaşlardan dolayı ülkemizi saran ekonomik sorunları birlikte aştık. En son asrın felaketi 6 Şubat depremindeki ülkemizi saran tüm problemleri birlikte aştık. Bugün zor da olsa tekerimizi döndürebiliyorsak sizlerin sayesinde. İyi ki varsınız başkanım. Önümüzdeki yeni dönemde tekrar çıkmış olduğunuz bu kutlu hizmet yolunda muvaffak olmanızı canı gönülden istiyoruz. Tüm Isparta esnafımız gibi Halk Otobüsü Kooperatifi esnafımız da tevazu ve samimiyetin yanında olacaktır. Allah yar ve yardımcınız olsun başkanım” dedi.
Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, halk otobüsü esnafının pandemi ve diğer zorluklar karşısında özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Başkan Başdeğirmen, “Sizler pandemide biz sefere çıkmıyoruz, çalışmıyoruz demediniz. Esnaflıktan gelen bir kişi ve ekip olarak problemlerinizi anlayarak bugünlere geldik. Bizimle olan işlerinizde sizlere zorluk çıkarmadık. Sizlere katkılar sunduk. Burada istihdam sağlıyorsunuz en az 100’e yakın şoför çalışıyor. Esnaf ve diğer çalışanlarla buradan bin kişi ekmek yiyor. Bunun bilincinde olarak bin eve giden helal, zor kazanılan ekmeğe destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.
65 yaş ve üstü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz yararlanması için Belediye Meclisi’nde 31 Mart 2024 tarihine kadar karar aldıklarını hatırlatan Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, yerel seçimlerden sonra da ücretsiz taşımanın devam edeceğini vurguladı. Başkan Başdeğirmen, “Seçimden sonra 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın ücretsiz taşımasını bitirecekmiş diyorlar. Biz böyle bir şey dedik mi, siz duydunuz mu? Biz bu kararı devam ettireceğiz. 31 Mart’a kadar kooperatifimizle anlaştık, 31 Mart’tan sonra da sizlerle anlaşmamızı devam ettireceğiz. Büyüklerimiz bizim değerlerimiz” şeklinde konuştu. 
Bazı belediye başkan adaylarının ‘minibüs hattı getireceğiz’ gibi vaatlerde bulunduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Minibüs hatları getireceklermiş. Diyelim ki otobüsü kaldırdık. 1 otobüsü 6 minibüs karşılıyormuş, 100 otobüsü 600 minibüs karşılar. Diyelim ki 600 minibüsü koyduk Mimar Sinan Caddesi’nden o minibüsleri bir geçirin. Minibüs olan yerlerdeki o korna seslerini bir duyun, o kavga, dövüşleri bir görün. Oralardaki trafiğin keşmekeşliğini görün. Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar. Birisi de otobüs 5 TL olacak diyor. Lastik, yakıt fiyatlarını onlara bir sorun. Konuşulanlara bir bakın emekliye 8 bin lira para vereceğim diyor. 5393 sayılı belediye kanunda böyle bir şey yok. Önceki yönetimin sizlere verdiği zorlukları biliyoruz. 15 yıl belediye başkanlığı yapmış 1 sosyal konut yapmamış, şimdi yapacağım diye her yere asmış. Biz saf mıyız, aklımızla mı oynuyorlar” ifadelerinde bulundu.
Halk Otobüsleri Kooperatifi esnafı ve şoförleri de “Önceki dönemde ne yaşadığımızı biliyoruz, bu 5 senede ne yaşadığımızı biliyoruz. Gelecek 5 yılda ne yaşayacağımızı bildiğimizden rengimiz belli başkanım” diyerek Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’e destek mesajı verdiler. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.