SÜLEYMAN DEMİREL FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN'İ ZİYARET ETTİ

“Belediyeciliği ilk sizinle tanıdık, çok da iyi oldu”

ISPARTA Yayın: 15 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 15.02.2024 10:42:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Süleyman Demirel Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret ederek, 19-22 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenledikleri Isparta Ulusal Forumu’na vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkürlerini ilettiler. Öğrenciler belediyeciliği ilk kez Başkan Başdeğirmen’le tanıdıklarını belirterek, “Belediye başkanımızın projelerimize katkısı bizim için çok değerli. Yaşımızdan dolayı belediyeciliği ilk sizinle tanıdık. İlk tanıdığımız siz oldunuz, çok da iyi oldu. Gençler adına belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz” dediler. 

Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencileri tarafından 19-22 Ekim 2023 tarihleri arasında Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşları paydaşlığında ilk kez Isparta Ulusal Forumu düzenlenmişti. Isparta Ulusal Forumunda il içi ve il dışından katılan öğrenciler 4 gün boyunca Türkiye ve dünya üzerine oluşturulacak İnsan Hakları, Psikoloji, Ekonomi, Eğitim, Kültür ve Sanat, Bilim ve Teknoloji, Siber Güvenlik ve Sağlık komitelerinde sorunları ve çözüm önerilerini tartıştılar. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de Isparta Ulusal Forumuna destek vererek, forumun açılışına katılmıştı.
Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdür Vekili Murat Önder, öğretmenler Mehmet Yavuz ve Hatice Özel ile öğrenciler, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret ederek, Isparta Ulusal Forumuna vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ettiler. Ziyarete Yeşilay Isparta Şube Başkanı Fatih Meydan da eşlik etti. 
Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdür Vekili Murat Önder, Fen Lisesi olarak sadece okulu akademik anlamda değil, sosyal, kültürel, sanatsal gibi tüm alanlarda en iyiye getirebilmek için çalıştıklarına değindi. Önder, Başkan Başdeğirmen’e 2023 Isparta Ulusal Forumuna vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.
Yeşilay Isparta Şube Başkanı Fatih Meydan, Süleyman Demirel Fen Lisesi tarafından düzenlenen Isparta Ulusal Forumunun gençlerin fikirlerini almanın, gençlerin bakış açılarını görebilmenin Türkiye’nin geleceği açısından önemli olduğunu belirtti. Meydan, “Gençlere bu fırsatı verdiğiniz için biz de çok teşekkür ediyoruz. Bu forum alışkanlığı büyükşehirlerde vardı. Isparta’mızda Fen Lisesi ile başladı, ŞAİK lisesiyle devam ediyor. İnşallah bu açtığınız kapı diğer liselere de örnek olacak şekilde gençlerimizin hayatında örnek bir yer edecektir. İlginiz için teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencileri de Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in her zaman kendilerine destek olduğunu belirterek, “Başkanımızla Isparta Ulusal Forumunda tanıştık. Bu forumu yaparken bize çok fazla destek oldunuz. Bu büyük organizasyonlar büyük insanların yardımıyla oluyor. Isparta’da böyle etkinliklerin yapılması ve gençlerin bu etkinliklere katılması çok güzel. Belediye başkanımızın katkısı da bizim için çok farklı ve bizim için çok değerli. Yaşımızdan dolayı belediyeciliği ilk sizinle tanıdık. İlk tanıdığımız siz oldunuz, çok da iyi oldu. Gençler adına belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz” görüşlerinde bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, her zaman ‘geleceğimiz gençlerimiz’ dediklerini bunun da icraatla olması gerektiğini vurguladı. Belediye başkanlığı ve önceki görevlerinde her zaman gençlerin önünü açmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiğine değinen Başkan Başdeğirmen, gençlerin her türlü taleplerine cevap vermeye özen gösterdiklerini kaydetti. Başkan Başdeğirmen, “Gençlerimizin başarılı olmaları için eğitimlerinde ve diğer konularda her zaman yanlarında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Sizler projeleriniz ve Isparta Ulusal Forumu ile güzel bir başlangıç yaptınız. O kadar çok emek verdiniz ki yorulmadınız, yıkılmadınız, dimdik ayakta kalarak bu projeleri bitirdiniz. Gayretinizi hep devam ettirdiniz. Ben sizleri hep takip ettim. Bundan sonra da belediye ve şahsım olarak sizlerin yanınızda olduğumuzu söylemek istiyorum” dedi.
Her yıl öğrencilere destek verdiklerinin altını çizen Başkan Başdeğirmen, bu sene 8, ve 12’inci sınıflara yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde toplam 11 deneme sınavı yapacaklarını, bunlardan 1 tanesini uyguladıklarını söyledi. Öğrencilerin sınav motivasyonunu artırmak için söyleşiler ve etkinlikler düzenlediklerini belirten Başkan Başdeğirmen, “Sınav öncesi ne kadar faydalı etkinlik varsa onları yaparak sizlerin yanında oluyoruz. Bizlerin de amacı sizlerin başarılı bir şekilde okullarını tamamlayarak memleketimize, vatanımıza ve ailenize faydalı bireyler olarak yetişmeniz. 3 yeni kütüphane açıyoruz. Otogar taşınınca oraya 1500 kişilik büyük bir kütüphane yapacağız. 0-8 yaş arası çocuklarımız için de bir kütüphane inşa ediyoruz. Orası da yaklaşık 6 ay sonra tamamlanmış olacak. 1-2 yaşındaki çocukların kütüphanede ne işi var diye düşünmememiz gerekiyor. O yaştaki çocukların alabileceği eğitimler var. 2 okulumuza kapalı spor salonu yaptık. Bunlardan birisini Sidre Ortaokuluna diğerini İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine yaptık. Ayrıca Fatih Mahallemizdeki spor kampusuna bir kapalı spor salonu ve bir de yüzme havuzu yaptık. Bunlar hep sizin için yapılan çalışmalar. Bunlar gençlerimizin istifade edebileceği altyapılar. IBKM açıldıktan sonra 127 özel tiyatro ve bir o kadarda devlet tiyatrosu şehrimize geldi. Bizden önceki yıllarda 30 tane tiyatro gelmiş. Eğitim ve etkinlik ne varsa her zaman yanınızda olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. 
Başarılarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum” görüşlerinde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.