BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN, HAKEM VE GÖZLEMCİLERİN TÜM TALEPLERİNİ YERİNE GETİRDİ

Hakemler: Biz kime, ne zaman kırmızı kart göstereceğimizi çok iyi biliriz

ISPARTA Yayın: 26 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 26.02.2024 11:17:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Hikmet Telli, yönetim kurulu üyeleri, hakem ve gözlemcilerle bir araya geldi. Hakem ve gözlemciler kendilerinin bir dernek binası olmadığını belirterek, bu yönde talepte bulunurken Başkan Başdeğirmen, inşaat çalışmaları süren Amatör Sporcu Evi’nde hakem ve gözlemcilere yer vereceklerini söyledi, tüm spor tesislerinin kendilerine açık olduğunu ve istedikleri gibi yararlanabileceklerini vurguladı. Geçen haftalarda yerel basında ‘kırmızı kartla’ ilgili bir konunun geçtiğini ifade eden Dernek Başkanı Telli, “Biz futbol hakemleri futbol oyun kuralları çerçevesinde kime ne zaman kırmızı kart göstereceğimizi çok iyi biliriz başkanım. Hiç merak etmeyin” dedi.

Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Hikmet Telli, yönetim kurulu üyeleri, hakem ve gözlemcilerle bir araya geldi. Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen buluşmada hakem ve gözlemciler taleplerini iletirken, Başkan Başdeğirmen tüm taleplere olumlu yanıt verdi. Talep üzerine Başkan Başdeğirmen, amatör spor kulüplerine sağlanan 25 bin liralık maddi desteğin Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’ne de verileceğini bildirdi.
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Hikmet Telli, 31 Mart yerel seçimlerinde Başkan Başdeğirmen’e başarılar dileklerini iletti. Fatih Mahallesi Spor Kampusu ve Emre Mahallesi Spor Kompleksi’nin kendileri açısından çok iyi yatırımlar olduğunu belirten Telli, Başkan Başdeğirmen’e bu yatırımlarından dolayı teşekkür etti. Hakem ve gözlemcilerin bir dernek binası olmadığını kaydeden Telli, “Keşke bir yerimiz olsaydı sizi orada ağırlayabilseydik. Spor tesislerinin kullanımında belediyemiz bize çok yardımcı oluyor. Telefonlarımıza her zaman cevap veriliyor. Bunlar bizim açımızdan çok önemli. Siyasette biz alıştık, ararsınız bakmazlar telefonlara.  Ama sizi ne zaman arasak, mesaj atsak cevap verdiniz. Teşekkür ediyorum. Hakemler olarak hava yağışlı olduğunda Atatürk Stadyumunu kullanamıyoruz. Fatih Mahallesi’nde kapalı spor salonu ve yüzme havuzu yaptınız. Oraları haftanın belirli günleri bize açabilir misiniz? Hava yağışlı olduğunda kapalı spor salonunu kullanalım, haftada 1-2 günde arkadaşlarımız uygun görürseniz yüzme havuzunu kullansınlar” dedi. 
Yıllardır amatör spor kulüplerine Isparta Belediyesi ve İl Özel İdaresi’nin maddi, manevi yardımda bulunduğuna değinen Telli, “Maalesef yıllardır futbolun mihenk taşı biz hakemler bu yardımlardan yararlanamadık” diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu tür buluşmalarda talepleri dinlediklerini ve o talepleri yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nin ayakta kalabilmesinin kendileri için de önemli olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, bu konuda destek vereceklerini ifade etti. Derneğin bir yeri olmamasıyla ilgili talebe değinen Başkan Başdeğirmen, Fatih Mahallesi Spor Kampusunun yan tarafında inşaat çalışmaları devam eden Amatör Sporcu Evi’nde hakem ve gözlemcilere yer vereceklerini söyledi. Başdeğirmen, “Oradaki inşaatta yüzde 50’yi geçtik, 6 ay içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Hakem ve gözlemcilerimize orada yer ayırıyoruz. Orada güzel bir yeriniz olacak. Oraya mükemmel bir tesis yapıldı. Sahamızın yanında kapalı spor salonu, yüzme havuzu, giyinme odalarımız var. Orayı kullanabilir miyiz diye sordunuz. Oralar zaten sizin için yapıldı.  Spor salonu ve yüzme havuzları ile diğer alanları kullanabilirsiniz” şeklinde konuştu.
Futbol Gözlemcisi Musa Kaynak ise salonda bulunan gençlerin amatör hakem olduğunu belirterek, “Futbol Federasyonundan bize yapılan bir katkı yok. Çıktıkları maç ücretiyle malzemelerini temin ediyorlar. Hakemlerimizin hepsi üniversite öğrencisi, ailelerinin gönderdiği harçlıklarla idare ediyorlar. Burada bize futbol hakemliğine katkı sağlıyorlar. Biz de kendilerine ağabey, bir baba gibi yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu babalığı bir belediye baba olarak da sizden bekliyoruz sayın başkanım” derken Başkan Başdeğirmen, 25 bin liralık desteğin dernek hesabına hemen yatırılacağını söyledi. 
Genç hakemler de söz alarak görüşlerini dile getirdiler. Bir hakem, Isparta’nın son 5 yılda gelişen nadir illerden birisi olduğunu belirtirken, bayan bir hakem de Eğirdir’de Yaşlı Bakımı Bölümü öğrencisi olduğunu kaydederek, “Tüm otobüsler bir ara yaşlılara ücretli yapmışlardı. O zaman belediye başkanımız tekrar ücretsiz yapar demiştim, yaptınız. Yaşlı Bakımı Bölümü öğrencisi olduğumuz için bu konuda çok hassasız. Bu yüzden size teşekkür ederim” dedi.
Yine genç bir hakem de Isparta’ya öğrenci olarak geldiğini ve şehirde ikamet etme kararı olduğunu dile getirerek, “Isparta hayatımı sürdürebileceğim kararını aldığım bir şehir. Öncelikle bunun için teşekkür ederim. 6 yıldır Isparta’dayım ve birçok kez sizinle karşılaştım. Birçok alanda ve sokaklarda sizinle karşılaştım. Genelde insanlar oturduğunda talep ve şikayetlerini belirtiyor. Hizmetlerinizden dolayı teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.
Son olarak söz alan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Hikmet Telli, 31 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’e üstün başarılar dilediğini söyledi. Geçen haftalarda yerel basında ‘kırmızı kartla’ ilgili bir konunun çıktığına değinen Telli, “Basında çıkan konuya değinmeden edemeyeceğim. Biz futbol hakemleri futbol oyun kuralları çerçevesinde kime ne zaman kırmızı kart göstereceğimizi çok iyi biliriz başkanım. Hiç merak etmeyin” ifadelerinde bulundu. 
Buluşma hatıra fotoğrafıyla sona erdi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.