BAŞKAN ADAY ADAYI YILDIZ: ISPARTA HALKINI KAYBEDİYORUZ, VATANDAŞ ASGARİ YAŞAM SÜRÜYOR!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Belediye Başkan Aday Adayı Tuğrul Yıldız, ülke gündemine ilişkin değerlendirmede bulundu.

ISPARTA Yayın: 19 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.01.2024 14:55:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sadece emeklilerin değil tüm vatandaşların geçinemediğini belirten Yıldız:" İktidar vatandaşı sadece şimdi değil 22 yıldır yalnız bırakıyor"dedi.

Başkan aday adayı Yıldız ülke gündemine ilişkin önemli değerlendirmede bulunarak iktidarı eleştirdi. AKP iktidarının hiçbir dönemde vatandaşı düşünmediğini ve ekonomiyi düzeltecek herhangi bir realist eylemde bulunmadığını ifade eden Yıldız açıklamasında şunları söyledi:" AKP, iktidara geldiğinden bu yana hiçbir zaman halkı düşünmedi. Ekonomiyi düzelteceğiz diyerek iktidara geldi. Ekonomiyi düzeltiyormuş gibi yaptı fakat hiçbir zaman ekonomiyi kalıcı olarak düzeltmedi. Sadece sattı, peşkeş çekti, ekonomi düzeliyormuş gibi oldu. Şimdi satacak yer olmayınca büyük bir ekonomik kirizle bizleri başbaşa bıraktı. Öyle ki artık hangi adımı atarlarsa atsınlar ekonomi düzelmiyor, ekonomi bu politikalarla da düzelmeyecek. Vatandaş asgari bir yaşam sürüyor, daha doğrusu sürdürülmek zorunda bırakılıyor. Yoksulluk sınırının 50 bin TL olduğu şu günlerde asgari ücret 17 bin, en düşük emekli maaşı 10 bin TL Şimdi soruyorum bu vatandaş nasıl geçinsin. Yoksulluk ve açlık sınırı ortada bu vatandaş Türkiye'de nasıl yaşasın? Isparta'da da tarım, hayvancılık desteklenmediği için sekteye uğruyor. Sanayi iktidarın sorumsuzluğu sebebiyle ilerlemiyor. Büyük bir iş göçü yaşanıyor. Vatandaş maliyeti gideremediği için ekmekten, biçmekten, üretmekten el çekmek zorunda kalıyor. Gençler iş bulamıyor. Birçok bölgede eğitim ve sağlık konularında problem yaşanıyor. Ispartamızın insanını, Türkiyemizi kaybetmek istemiyoruz. Ya kendi lüksünüzden vazgeçin, ekonomi realist politikalarla düzeltin. Ya da biz bu işi yapamayacağız diyerek, boşalttığınız hazinenin hesabını vererek makam ve mevkilerinizden vazgeçin."dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.