MERSİN İTFAİYE EKİPLERİ GÜLNAR ORMAN YANGININDA CANLA-BAŞLA MÜCADELE GÖSTERİYOR

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ 76 PERSONEL 28 ARAÇLA GÜLNAR’DA YANGINININ SÖNDÜRÜLMESİNE DESTEK VERDİ

Gündem Yayın: 17 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 17.07.2023 15:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Gülnar’da önceki gün başlayan orman yangını kontrol altına alınırken, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de olanca gücüyle çalışmalara destek verdi. 76 personel ve 28 araç ile yangına müdahale eden ekipler, belirledikleri 8 farklı noktada üs oluşturarak olası korlanmaya karşı teyakkuzda beklemeye devam ediyor. 

Gülnar ilçesinde önceki gün başlayan orman yangınının söndürülmesi çalışmalarına katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için Mersin Valiliği koordinasyonunda; Orman, AFAD, Jandarma, DSİ, Karayolları, Emniyet, UMKE, 112 Sağlık, Kızılay ve Akkuyu NGS ekipleri ile birlikte canla-başla mücadele gösterdi. 

Alo 112 hattına gelen ihbarın ardından ilk olarak yakın noktalardaki ekiplerin müdahale ettiği yangına,  Merkez, Erdemli, Anamur, Mut, Silifke, Bozyazı ve Aydıncık ekiplerinin de katılımı ile 78 personel ve 26 araçla müdahale eden İtfaiye ekipleri, koordineli çalışması sayesinde saatteki hızı 60 km’yi bulan rüzgara karşın yangının kontrol altına alınmasında önemli rol üstlendi. 

Çalışmalar hakkında bilgi veren İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale ve Koordinasyon Şube Müdürü Alperen Tabak “Dün 112’ye gelen ihbar üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hızlı bir şekilde atraksiyon gösterdik ve Tepeköy ile Korucuk mahalleleri arasında ki büyük bir yangın bölgesine koordineli bir şekilde dağıldık. Rüzgarın hızının 60 km’nin üzerinde olması sebebiyle zaman zaman zorlandığımız noktalar oldu. Ancak koordineli çalışmalar neticesinde kontrol altına aldık” dedi. 

Yangının kontrol altına alınmasının ardından rüzgarın durumuna göre 8 ayrı noktada üs bölgesi oluşturmaya başladıklarını belirten Tabak “Rüzgar nedeniyle yangın şayet tekrar korlanmaya başlarsa o bölgeye hızlı bir şekilde müdahale edeceğiz. Ancak şu anda kontrol altında. Rüzgarın durumuna göre hareket ediyoruz ama soğutma çalışmalarında faaliyetimiz sürüyor” diye konuştu. 

Yangının çıkış nedeninin yapılacak inceleme sonrasında belli olacağını söyleyen Tabak “Yaklaşık 300 hektar civarında alanın zarar gördüğünü söyleyebiliriz. Çünkü sırt ve vadi hattı boyunca meydana geldi çoğunlukla. Zaten bunlar yeni dikimlerin olduğu yerler” dedi. 

Çalışmalar esnasında bölge halkının desteğinin kendilerine güç verdiğini de sözlerine ekleyen Tabak “Vatandaşlarımızın özellikle orman yangınlarda gösterdikleri yardımlarından dolayı; bize su, ekmek getirdiler, hepsine çok çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.