MİLLETVEKİLİ YALIM HALICI KİRAZ KRİZİNDE; DEVREYE GİRDİ

Uluborlu’da Kiraz alımında yaşanan sorunlar sonrasında Milletvekili Halıcı, devreye girdi. Milletvekili Halıcı; Uluborlu’ya giderek Belediye Başkanı Aziz Tuna, Kiraz Üreticileri ve Özel Sektör Temsilcileri ile buluştu.

ISPARTA Yayın: 06 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 06.07.2023 15:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Buluşma sonrasında Isparta Valisi Aydın Baruş ve CHP Grup Başkan Vekili Burcu Köksal ile görüşen Halıcı, Afyonkarahisar’da üreticiler ve özel sektör arasında yapılan anlaşmayı dile getirdi. Milletvekili Halıcı, yaptığı açıklama da ‘Sürekli artan maliyetler nedeniyle çiftçilerimizin maalesef çilesi yıllardır bitmiyor. 

Üretici üretemez duruma geldi, üreten çiftçimizde ürününü satamıyor. 60-70 liradan açılan kiraz piyasası 30 liralara kadar düştü. Uluborlu Belediye Başkanımız Aziz Tuna’nın ve İlçe Örgütümüzün davetiye ile bölgeye geldim. Uluborlu kirazının ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Uluborlu ilçemizde bugün boykot var. Kiraz alımı durduruldu. 

Üretici iktidara sesini duyurmak için her yolu deniyor. Belediye Başkanımız ve parti yöneticilerimiz ile birlikte hemşehrilerimiz ile bir araya geldik. Isparta Valimiz sn. Aydın Baruş ve CHP Grupbaşkan Vekilimiz Burcu Köksal ile görüştük. Üreticimizin sesi olarak, sorunlarımızı ilettik. En kısa zamanda kiraza taban fiyatı uygulamasının gelmesini ve üreticimizin mağdur edilmemesini istiyoruz’ ifadelerine yer verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.