EMEKLİLERE MÜJDE!

Emeklilere müjde gibi haber! Bankalar kesenin ağzını açtı, refah payı da etkileyecek... Promosyon ödemeleri yeniden güncellenecek.

ISPARTA Yayın: 21 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 21.06.2023 12:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Son dönemde ülke gündemindeki en önemli konulardan biri asgari ücret diğeri ise memura ve emekliye yapılacak zam miktarı! Asgari ücrete yapılacak zam bugün açıklandı. %34 oranındaki zam sonrasında asgari ücretin net tutarı 11.402 TL oldu. Emeklileri yakından ilgilendiren haber de geldi. Bankalar promosyon ödemelerini güncelliyor!

Banka promosyonları hem artan emekli sayısı hem de emekli maaş zammı öncesi güncellenmeye başlandı. Temmuz zammı öncesi bankalar emekli promosyonları için kesenin ağzını açtı. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranının yanı sıra refah payının da etki edeceği temmuz zammı öncesi birçok özel banka emekli promosyonları için harekete geçti. Emekli maaşlarına Temmuz ayında gelecek zam ile emekli promosyonları için de artış bekleniyor.

10 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Bankalar emeklilerin aldıkları ücrete bağlı olarak promosyon tutarlarını belirliyorlar. Ne kadar yüksek emekli maaşı alıyorsanız alacağınız promosyon tutarı da o oranda yüksek oluyor. Bankaların promosyon ücretleri 8 ila 10 bin liraya kadar yükselebiliyor.

ZAMMI BEKLEMEK GEREKİYOR

Emekli maaşındaki artışa göre promosyon tutarının da artması bekleniyor. Şu anda belli bir promosyon rakamı yok. Uzmanlar, emeklilerin maaş artışını beklemelerinin kendileri için faydalı olacağını belirtiyor.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Emekli maaşını bir bankaya taşırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini de açıklayan uzmanlar, bankalar arasında mutlaka kıyaslama yapılması gerektiğini belirtiyor. Her bir emeklinin kendi durumunu değerlendirmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.