BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN'DEN YEŞİL ALAN SATTI İDDİALARINA SERT YANIT

Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’e Mimarlar Odası Isparta İl Temsilciliği ziyaretinde ‘belediyenin yeşil alanları’ sattığına dair iddialar soruldu.

ISPARTA Yayın: 08 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 08.02.2024 11:10:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Başkan Başdeğirmen’den ‘yeşil alan sattı’ iddialarına sert yanıt: 
Bunlar lafta olmaz belge getirin

Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’e Mimarlar Odası Isparta İl Temsilciliği ziyaretinde ‘belediyenin yeşil alanları’ sattığına dair iddialar soruldu. Bu soru üzerine Başkan Başdeğirmen, iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirterek, “Bunu söyleyen de 15 yıl belediye başkanlığı yapan birisi. Yeşil alanların kesinlikle statüsü bile değiştirilemez, orası yeşil alansa yeşil alandır, satamazsın. Bu lafla olmaz bana bir tane belge getirin” dedi. 

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’in Mimar Odası Isparta İl Temsilciliğini ziyaretinde Oda Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Barış Girit söz alarak, “Belediye Başkanlık seçimlerinde ağırladığımız başkan adaylarının bazı iddiaları oldu. Üyelerimizin de kafalarında soru işareti oldu. Bazı yeşil alanların usulsüz şekilde satıldığı söyleniyor. Bu konuda ne dersiniz?” diye sordu.
SİYASETİ YALAN, DOLANLA YAPMAYACAĞIZ
Soru üzerine Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirterek, sert yanıt verdi. Başkan Başdeğirmen, o iddiayı kendisinin de duyduğunu ifade ederek, yeşil alanların satılamayacağını vurguladı. Başkan Başdeğirmen, “Seçim sürecinde olmaması gereken, söylenmemesi, bilmeden konuşulmaması gereken, daha çok ne konuşulacağından öte ne konuşulmaması gereken zamandayız. Bir insan ne konuşacağından çok ne konuşmayacağını bilmesi lazım. O iddiayı bende duydum. Hatta televizyon programında da izledim. Bunu söyleyen de 15 yıl belediye başkanlığı yapan birisi. 15 yıl belediye başkanlığı yapan birisi bunu söyleyebiliyorsa belediye başkanlığını nasıl yaptığını ve yeniden nasıl aday olduğunu merak ediyorum. Yeşil alan bölgesi dokunulamaz bir bölgedir. Yeşil alanın tapusu yoktur. Tapusu olmayan bir mülk satılabilir mi? Yeşil alan satılabilir mi? Bunu söyleyen kişinin belediye başkanlığı yapmış biri olduğu için üzülüyorum. Siyaset var, hepimiz yapacağız ama yalan ve dolanla yapmayacağız. Bir başka toplantıda da bu soru sorulmuştu, demek ki kafalar karışmış. Mimar arkadaşlarımızın böyle bir konuda kafası karışmışsa buna cevap vermem lazım” ifadelerinde bulundu. 
LAFLA OLMAZ BANA BİR TANE BELGE GETİRİN
Yeşil alanla ilgili iddianın Yedişehitler Mahallesi’ndeki Cuma pazarının yakınındaki parkla ilgili olduğunu ifade eden Başkan Başdeğirmen, “Cuma pazarının oradaki parkın satıldığı söyleniyor. Böyle bir şey mümkün mü? Bu dünyanın neresinde görülmüş? Yeşil alan kesinlikle statüsü bile değiştirilemez, orası yeşil alansa yeşil alandır, satamazsın. Satacağın mülkün tapuda kaydı olması lazım. Tapu belgen olması lazım. Belediyeden alan kişi de tapudan devir alması lazım. Böyle bir şey yok ki tapuda nasıl alacaksın? Böyle bir şey olabilir mi? Buraları satıyor diyorlar, lafla olmaz bana bir tane belge getirin” diye konuştu.

‘630 MİLYON LİRA PARA BIRAKTIM’ DEDİ KASADAN 600 BİN LİRA ÇIKTI
Isparta Belediyesi’nin 800 milyon lira borcu olduğu yönünde iddialar da bulunduğunu belirten Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, “Bu arkadaşımız çıkıyor belediyenin 800 milyon lira borcu var diyor. İlk seçildiğimiz zaman diyor ki belediyeye 630 milyon lira para bıraktım. 2018 yılının bütçesi 339 milyon lira. Bir yıl harcadığı para 339 milyon lira, kasada bana bıraktığı para 630 milyon liraymış. Böyle bir şey olabilir mi? Belediyenin 800 milyon lira borcu varmış, hangi muhasebeci sana bu bilgileri veriyor? Sıfırları karıştırıyor galiba, bana 630 milyon lira para bıraktığını söylediği zaman kasada 600 bin lira para vardı. O da mezarlık alanında ecrimisil varmış, göreve geldiğimizde oranın 450 bin lira kirası varmış, onu ödedik kasada 150 bin lira kaldı. Türkiye’de belki SSK, vergi konusunda devlete borcu olmayan, çalışana borcu olmayan tek iliz. Aktif çalışıyoruz, esnafa borcumuz var. Çıkarsa bizim 80 milyon lira borcumuz çıkar. Yine karıştırdı, 80 ile 800’ü. İnsanların kafalarını karıştırmaya gerek yok” görüşlerinde bulundu.

‘BORÇSUZ BELEDİYE BIRAKTIM’ DEDİ, SADECE BİR ARAÇTA 51 HACİZ VARDI
Göreve geldiklerinde önceki yönetimin ‘borçsuz belediye bıraktım’ şeklinde sözlerini hatırlatan Başkan Başdeğirmen, “Hiç borçsuz belediye bıraktım dediğinde bir pikap araçta 51 tane haciz vardı. Gerisini anlatmayayım, nasıl borçsuz belediye bıraktınız? ISBAŞ’ın bankalarda hesabı yoktu, eğer birisi briket alıp parayı banka hesabına yatırsaydı banka hesaplarındaki para anında hacze gidiyordu. Briket alanlara bankaya para yatırtmıyordu, yatırsa eline geçmiyordu. 5 yıllık görevim içerisinde daha önce yapılanları eleştirmedim. Yeniden aday oldu, gereksiz şeyler ortaya çıkmaya başladı, ayıp” dedi.

60 BİN METREKARE SATTIYSAK 360 BİN METREKARE BELEDİYEYE KAZANDIRMIŞIMDIR
Arsa satış iddialarıyla ilgili de konuşan Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, tapulu arsa satışları yaptıklarını belirterek, Isparta Belediyesi’nin 4 bin tane tapusu olduğunu, tapulu arsaların elektrik, su, doğalgaz gibi altyapılarının önlerine kadar geldiğini ancak arsaların boş durduğunu ifade etti. Belediyenin asli görevlerinin arasında arsa üretip satmak olduğunu da dile getiren Başkan Başdeğirmen, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Arsaları satıyoruz ama bugüne kadar sattığımız arsanın değeri 200 ya da 250 milyon liradır. Bir tane otoparkı 270 milyon liraya yapıyoruz, engelsiz gençlik merkezini 170 milyon liraya yapıyoruz. Sadece bizim kurduğumuz 16 MW GES 16 milyon dolar. Bunların hesabını onlar yapamaz. Sattı, sattı dedikleri arsa miktarı benim 2 aylık personel maaşım. Sattı dedikleri paraya bir baksınlar, para Şükrü Başdeğirmen’in mi, Isparta Belediyesi’nin hesabına mı yatıyor. Satış şekillerine baksınlar açık ihale. Herkes girebilir, basına veriyoruz, herkes duyuyor. Arzu eden ihaleye girebilir. En fazla parayı verene satıyoruz. O paralar onları söyleyenlerin hayallerinin ulaşamayacağı projelere gidiyor. Vizyon projelere gidiyor. Bugün onların söylediği parayla Kirazlıdere’nin 3’te 1’ini, Andık Deresi’nin 4’te 1’ini yapamam. İşin özeti sattığımızdan aldığımız paralar belediyenin 2 aylık maaşını ödüyor. Bu kadar basittir. Sattıysam 60 bin metrekare aldıysam 360 bin metrekare belediyeye arsa kazandırmışımdır. Böyle konularla vatandaşlarımızı yormak istemiyorum. Biz yaptıklarımızla konuşuyoruz, bazıları yapamadıklarıyla konuşuyor. Bunlar lafla olmuyor, bizde laf yok, icraat var.” 
MUTFAK DOLAPLARINI TAKTIĞI KONUTLARI BEN YAPTIM DİYOR
Yerel seçimler öncesi tekrar gündeme gelen sosyal konutla ilgili de konuşan Başkan Başdeğirmen, “1700 BELMAŞ konutunu ben yaptım diyor. Oraları Altan Raşit Civan başlattı. Sonra Mehmet Aybatılı Bey geldi, o yaptı. Ondan sonra da başkan bey mutfak dolaplarını taktı. Mutfak dolaplarını taktığı 1700 konutu ben yaptım diyor. Bu insanlar bu kadar saf mı?” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.