ISPARTA'NIN KALBİ ŞÜKRÜ BAŞKANLA ATIYOR

Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, AKP Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç ile birlikte Havutlu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ett

ISPARTA Yayın: 29 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 29.01.2024 10:44:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 14 dk.
Google News

5 yıllık görev süresi içerisinde insan odaklı hizmet ettiklerine değinen Başkan Başdeğirmen, “Bugüne kadar yaptığımız hizmette birinci önceliğimiz insanımız oldu. Görmeyenin gözü, duymayanın kulağı, konuşamayanın dili, yürüyemeyin de ayağı olduk” dedi. 

Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç ile birlikte Havutlu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen ziyaretinde dernek yönetimi ve dernek üyelerine şehre kazandırdığı yatırımlar ile projelerinden bahsederek, Geleceğin Şehri Isparta’yı daha da güzelleştirmek adına karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. 
Havutlu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Gürfidan, derneklerini ziyaretlerinden dolayı Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen ile milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun’a teşekkür ederek, “Başarılarınızın devamını diliyoruz” dedi.
Ziyarette bulunan Fatih Mahallesi Muhtarı Osman Başpınar, Başkan Başdeğirmen’in mahallelerine yaptığı hizmetlerden bahsetti. Isparta’nın en büyük projelerinin Fatih Mahallesi’ne yapıldığını belirten Başpınar, mahallelerine toplamda 25 bin metrekare asfalt döküldüğünü, şehrin en büyük spor kampusunun inşa edildiğini, Siber Isparta Gençlik Merkezinin de mahallelerinde bulunduğunu söyledi. Muhtar Başpınar, “Siber Isparta Gençlik Merkezinden şu an 200 kursiyerimiz mezun oldu, 400 kişi kurs için sıra bekliyor.  Orada mahallemiz ve çevre mahallelerimiz için 2 sınıf ayrıldı. Çocuklarımıza orada etüt şeklinde ders veriliyor. 1500 metre uzunluğunda yağmur suyu hattımız döşendi. 5 tane camimizin 4 tanesinin çevre düzenleme ve tadilatları yapıldı. 9 parkımızın bakım, onarımları yapıldı, oyun grupları değişti. Caddelerimizin bazılarına begonit taş döşendi. Yolun ortasında kalan evlerimizin yıkımları karşılıklı anlayış çerçevesinde yapıldı. O evler trafiği tehlikeye atıyordu. Önceden kavga dövüşlerle ev yıkılırdı, şimdi başkanımız sayesinde davullarla zurnalarla yıktık. Küme evlerimizde altyapı yenilendi, doğalgaz geldi. Başkanımızdan ne talep ettiysek hepsi yerine geldi. Bunlar başkanımız sayesinde oldu” dedi.
Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, 31 Mart yerel seçimleri için vatandaşların karşısına kendilerine güvenerek, neler yaptıklarını bilerek ve daha önce istedikleri oyların karşılığını hakkıyla verdiklerini düşünerek çıktıklarını vurguladı. 5 yıl içerisinde birçok hizmeti şehre kazandırdıklarına değinen Başkan Başdeğirmen, “Yeni dönemde de 5 yıl daha Isparta’mızda görev alma isteğimiz var. Cumhurbaşkanımız yeni dönem için de aday olarak şahsımı tekrar gösterdi” şeklinde konuştu.
Şehir merkezinde 136 cami bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, bunlardan 105’inin tuvaletlerinin yeniden yapıldığını söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Camilerimizin içerisini yıkamak için temizlik aracı aldık. Ekibimiz giriyor camimize halıları yıkadıktan sonra ayakkabı konulan yerleri dahil her yeri sabunlu suyla silip çıkıyorlar. Şadırvanları yeniliyoruz, çevre düzenlemelerini yapıyoruz. Cami avlusundaki duvarlarının kaldırılmasını istiyorlarsa kaldırıyoruz, meydan yapıyoruz. Mimar Sinan, Kavaklı, Anadolu Mahallesindeki camilerimiz gibi duvarları kaldırıp meydan oluşturuyoruz. Mimar Sinan Camii 500 yıl önce yapılmış. Bu değerlerimizi ortaya çıkarıyoruz, tarihi eserlerimizi değerlendiriyoruz. Üzüm Çarşısı ne haldeydi, şimdi gidin bakın. Işıkları yanınca bir görün. Şehrin içerisi ne oldu. Bunlar bizim güzelliklerimiz, değerimiz. Andık Deresi de bambaşka bir güzel oldu” görüşlerinde bulundu.
Havutlu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri de Andık Deresi Bezirgan Şelalesi bölgesinin çok güzel bir alana kavuştuğunu belirterek, “Oraya gidince çok mutlu oluyoruz. Helal olsun. Herkes memnun kaldı. Dışarıdan gelen misafirlerimiz de böyle bir şey görmedik diyorlar” dediler.
ITKM’nin yıllarca tamamlanmasının beklendiğini ifade eden Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, “Şimdi gidin bir bakın ne hale geldi. Bunları bilmek ve görmek zorundayız. Rabbim bize nasip etti bizler de vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Daha iyilerini tabii ki yapacağız. Isparta Belediyesi kendi mücavir alanında hizmetle yükümlüdür. Ama biz göreve geldiğimizde partimizin önünde şu sözü verdik, Isparta’nın 44 mahallesi var ama her köyü birer mahallemiz olarak görüyoruz. Köylerimize de oyun parkları, kilit parke taşları gönderdik. Asfalt olmayan yerlere asfalt döktük, düğün salonu, Kur’an Kursu yaptık. Camilerin tadilatlarını yaptık. Özel İdare hizmet etmedi mi, etti. Onlar üzerine düşen vazifeyi yaptı, vatandaşın yapması gerekenleri de biz yaptık. Isparta’nın köylerinde 105 adet yanmış evi yeniden yaptık. Önceki yıllarda bir tane bile yapılmamış. Nerede insanlar çaresiz nerede zor durumda biz yanlarında olduk. Sosyal belediyecilik çok önemli. Güçlü belediyecilik çok önemli. Biz bu gücü devletimizin başındaki cumhurbaşkanımızdan alıyoruz. Bize diyor  ki ‘vatandaşa dokun, ihtiyacı olanın yanında olmadığınız sürece sizin belediye başkanlığınız olmaz. Kaldırım, yol gibi hizmetleri yaparsın ama gönül yapamazsan hiçbirinin anlamı yok’ diyor. Biz de bu gönlü insanlarımızın ihtiyaçlarını görerek yapıyoruz. 204 evin doğalgaz tesisatını anahtar teslim ücretsiz döşedik. Cumhurbaşkanımız da 25 metreküp doğalgazın Nisan ayına kadar ücretsiz olacağını açıklamıştı, doğalgaza zam gelmedi. Kömür 8-9 bin lira olmuş, doğalgaz yarıdan aşağı fiyata geliyor. Bu güzellikleri hepimiz yaşıyoruz. Bu güzellikleri devlet yaşatıyor. Devletimizin imkanlarını ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için kullanıyoruz. Engelli vatandaşlarımız var. Bizden önce 36 akülü engelli sandalye dağıtılmış. Biz 2,5 yıl içerisinde 363 tane engelli akülü sandalye dağıtmışız. Bu bizim insana gösterdiğimiz saygıyı, sevgiyi, önemi gösteriyor. Evlere gidiyoruz. Bir ayda 26 bin 42 eve girerek evde bakım hizmeti sunduk. Desteğe ihtiyacı olanların tırnağını kesiyoruz, sakal tıraşı yapıyoruz, banyo yaptırıyoruz, engelli ise evini kullanabileceği şekle getiriyoruz. Biz bu insanlara hizmet etmek için geldik. Geldiğimizde belediyede bir ambulans vardı şu anda 5 tane oldu. 9 kişi çalışıyordu, şimdi 42 kişi çalışıyor. Hepsi evlerde birebir hizmet veriyorlar. Evinde yatalak hastası varsa evine elektrikli yatak gönderiyoruz. Devletimizin imkanını vatandaşımıza harcıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız hizmette birinci önceliğimiz insanımız oldu. Görmeyenin gözü, duymayanın kulağı, konuşamayanın dili, yürüyemeyin de ayağı olduk. Sayın cumhurbaşkanımız bize yapacağın iş bu diyor. Ekibimiz var, belediyede onlar rutin işleri yapıyor. Benim vazifem belediyeye ihtiyacı olan insanları bulmak, ben onu yapıyorum” ifadelerinde bulundu.
Kurban Bayramlarında küçükbaş kurbanını alan ancak kestiremeyen yaşlı ve engellilere kurban kesim hizmeti verdiklerine değinen Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, “Ekip kurduk, mahalle muhtarlardan gelen listeye göre 5 yıldır kurban kesim hizmeti veriyoruz” dedi.
Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığını açıkladığı gün kendisine ‘bir önceki seçimden çok daha fazla oy almanı istiyorum” dediğini kaydederek, “Sayın cumhurbaşkanımıza ‘bir önceki aldığımız oydan belki de Türkiye’de en fazla oyunu artıran bir kişi olarak karşınıza çıkacağız ya da Türkiye’de en fazla oyu alan il olarak karşınıza çıkacağım’ dedim. Bunu milletvekillerimiz yanımızdayken söyledim. 2 sözüm var. İnşallah 31 Mart seçimlerinde hep beraber güçlü bir şekilde görevi yeniden alalım, yeniden 5 yıl daha hizmet edelim” diye konuştu.
AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz de Milletvekili Osman Zabun’la birlikte yaklaşık 8 aydır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde şehre, ülkeye yenilikler katabilmenin derdinde olduklarını söyledi. Şu anda en çok Eğirdir Gölü ile ilgili yapılan çalışmalarla ilgilendiklerine değinen Gökgöz, “Gölün korunması hem de etrafındaki sulama sistemlerinin damlama sulama, kapalı sisteme alınmasıyla, Yılanlı ve Akdoğan’daki suların Eğirdir Gölüne aktarılmasıyla ilgili çalışmaların son aşamasına geldik. Geçtiğimiz hafta da yatırım programına alındı. Kapalı sulama sistemleri için DSİ Genel Müdürümüzü ziyaret ettik. Orada olumlu neticeleri aldık. Gelendost ilçemizi de kapalı sulama sistemine aldırdık. Ayrıca Aksu-Yılanlı sulaması da kapalı sistem yatırım programına alındı. Böylelikle Isparta’daki projeleri birer birer takip ediyoruz. Dereboğazı yolunun duble yol olmasını takip ediyoruz. Orada 17 kilometre Antalya tarafından Kargı tüneline kadar olan bölümün bu yıl içerisinde ihale edilmesiyle alakalı bir girişimimiz var. İnşallah onu da milletimize müjdeleyeceğiz. Isparta’nın önceliklerini takip ediyoruz. Eğirdir-Madenli yolu da duble yol için yatırım programına alındı. Başta şehir merkezimiz ve diğer ilçeler olmak üzere tüm konuları takip ediyoruz. Sayın belediye başkanımızın tüm projelerinin yanındayız, arkasındayız. Sayın başkanımız vatandaşımıza ne söylediyse başkanımızın bu konularda yanındayız. Bugüne kadar vermiş olduğunuz desteklerden dolayı hepinize teşekküre diyoruz. İnşallah 31 Mart’ta da AK Parti’nin bayrağı Isparta’nın semalarında dalgalanmaya devam edecek. Tüm ilçelerde de bunu arzu ediyoruz. Bugüne kadar AK Parti belediyeciliği ile tanışmayan belediyelerimizi de 31 Mart’ta hizmet kervanına davet etmek istiyoruz” ifadelerinde bulundu.
AK Parti Milletvekili Osman Zabun ise Isparta Belediyesi’nde 5 yıllık süreci Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’le geride bıraktıklarını, yeni bir döneme güçlü bir şekilde yelken açmak istediklerini vurguladı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen için vatandaşlardan bir kez daha destek istediklerine işaret eden Milletvekili Zabun, “Isparta’da Şükrü başkanla birlikte çok güzel işlerin altına imza attık. Mesela şehrin kalbinde yıllardır, cesaretsizliklerin, işbilmezliklerin sonucunda mezbelelik vardı, o da ITKM’ydi. Şükrü başkan, ekibi ve belediye meclisi üyelerimiz riski üstlenerek, bu işe başladı. Riski üstlenmeden de iş bitmiyor. O riski üstlendik, belki bir çok arkadaşımız orası bitirilmeseydi yargılanmakla karşı karşıya kalabilirdi. Arkadaşlarımız ‘biz Isparta için gerekirse yargılanmaya hazırız, yeter ki bu iş bitsin. Biz bu işin altına imza atıyor ve riski üstleniyoruz’ dediler. Bu güçlü ve cesur duruşları sayesinde ITKM diye artık Isparta’nın bir sorunu kalmadığı gibi Isparta’nın kalbinde çok nezih bir yeri ayağa kaldırdık. Yani Isparta’nın kalbi yeniden atmaya başladı. Tüm mahallelerimizde gençlerimize güzel merkezler oluşturmaya gayret ediyoruz. Başkanımız bakanlıklarımızdan süreci takip etmesiyle birlikte aldığı desteklerle Isparta’ya hizmet etme gayreti ve çabası içerisinde oldu. Birçoğunun açılışını yapıyor. Yeni yeni alanları, üst düzey nitelikte projeleri hayata geçiriyor. Kirazlıdere’nin önce adı vardı, şimdi şehre yakışan bir eser oldu. Altında Andık Deresi harekete geçirilememiş bir bölgeydi. Şükrü başkanın gayretiyle orası da harekete geçirildi. Mahallerimize sosyal tesisler yapıyor. Vatandaşlarımız mahallelerde gündelik işlerini, buluşmalarını, etkinliklerini yapabilsinler diye oraları yapıyor. Otogarı ısrarla takip ederek hayata geçiriyor. Tüm bu yaptığı işleri Şükrü başkan ve ekibi zorluklara rağmen yapıyor. 2 yıl pandemiden dolayı kimsenin evden çıkamadığı bir dönemde yaptı. İnşallah önümüzdeki dönemde Ankara’dan bitirilmesi gereken, bakanlıklardan takip edilmesi gereken ne varsa son gücümüzle takip edeceğiz. Onun vesilesiyle bizim de çabalarımızla Isparta’mıza çok güzel eserler de kazandıracağız. Şükrü başkan Isparta Belediye Başkanı olarak hiç gönül, hiç kalp kırmadı. Önümüzdeki süreçte bu performansını çok daha yukarıya taşıyarak hizmet edecektir. Isparta’mız huzurlu bir 5 yılı geride bıraktı inşallah bu huzur iklimi önümüzdeki dönemde de devam edecektir. Hemşehrilerimizin teveccühü kendisine son derece yüksek. Güçlü sonuçla Ankara’ya gidelim, bu güçlü sonuçla Isparta’mız için destek, yatırım isteyelim. Bu desteklerinizi esirgemeyin” şeklinde konuştu. 
Ziyaret fotoğraf çekimiyle sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.