DAHU VE AIXİA AİLESİ BAŞDEĞİRMEN'LE BİR ARAYA GELDİ

Başkan Başdeğirmen Çinli fenomenin canlı yayınına katıldı, Isparta gülünü tanıttı Çin Halk Cumhuriyeti’nde 5 milyondan fazla takipçisi bulunan sosyal medya fenomeni Dahu ve Aıxia ailesi, Isparta gülünü tanıtmak amacıyla şehre geldi.

ISPARTA Yayın: 08 Haziran 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 08.06.2024 16:13:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Gülbirlik ve Rosense’nin misafiri olarak Isparta’da bulunan Dahu ve Aıxia ailesi Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’le bir araya geldi. Gülbirlik’te gerçekleşen buluşma 3 sosyal medya platformu üzerinden canlı olarak yayınlandı. Başkan Başdeğirmen, Isparta gülünü Çin’e tanıtarak, “Çin’deki vatandaşları Isparta’mızın değerlerini ve güzelliklerini göremeye davet ediyorum” dedi. 

Güller diyarı Isparta, gül hasat döneminde yerli ve yabancı misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Özellikle yurtdışından gelen sosyal medya fenomenleri Isparta’nın marka değeri gülü tüm dünyaya tanıtıyor. Çin Halk Cumhuriyeti’nde 5 milyondan fazla takipçisi bulunan sosyal medya fenomeni Dahu ve Aıxia ailesi, Gülbirlik ve Rosense’nin misafiri olarak Isparta’ya geldi. Dahu ve Aıxia ailesi, Gülbirlik’te 3 sosyal medya platformu üzerinden canlı yayın yaptı. Ailenin canlı yayın konuğu Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen oldu. Başkan Başdeğirmen, Dahu ve Aıxia ailesi ve takipçilerine Isparta gülünü anlatarak, Çin halkını Isparta’nın güzelliklerini görmeye davet etti. 
Dahu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e Çin hakkındaki düşüncelerini sordu. Başkan Başdeğirmen, Çin’in ekonomik gücü fazla olan ülkeler arasında yer aldığını, üretim anlamında da önemli bir merkez olduğunu dile getirdi. Belediye Başkanlığından önce Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, o dönemde 3 kez Çin’e gittiğini anlattı. Başkan Başdeğirmen, “Fuarlara ve önemli merkezlere gittik. Gitme sebebimiz gülümüzle alakalı bilgileri daha iyi aktarabilmekti. Uzak Doğuda şunu gördüm, gülün farklı bir anlamı var, oralarda gülü seviyorlar. Kıyafetlerde, kullandıkları objelerde gül motifleri var. Orada televizyonlara röportajlar verdik. Ondan sonra oralardan daha çok misafir gelmeye başladı. Çin’den davetimizle televizyonlar buraya geldiler, bizim değerlerimizi anlattılar. Ondan sonra binlerce Çinli vatandaş Isparta’ya gezilere gelmeye başladı. Biz gittiğimizde de Çin’de misafirperverlikleri bizi çok etkiledi” dedi.
Gülün marka değerini artırmak amacıyla Gülbirlik ve diğer firmalarla çalışmalar yaptıklarına değinen Başkan Başdeğirmen, “Dünyanın en değerli ürünü gül, çiçekler arasında insanların en çok sevdiği tür gül. Gülü de endüstriyel olarak yetiştiren ve sunan en önemli şehir Isparta. Dünyanın en kaliteli gülünü üretiyoruz. Buranın iklimi bambaşka. Gülbirlik çok güzel ürünler üretiyor. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Gülsuyu ve gül ürünlerini sizlere ulaştırmakta çok büyük katkıları var. Dünyanın birçok ülkesinde mağaza açtılar” şeklinde konuştu.
Dahu ve Aıxia ailesine Isparta gülünü tanıttıkları için teşekkür eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Sizlerin buraya gelmesi ve gülümüzü tanıtması bizim için de çok değerli. Başka alanlara da gidiyorsunuzdur ama reytingin en yüksek olduğu alanlarda olmak sizi mutlu ediyordur. Buraya gelmenizden çok memnun olduk. Gül kokan yerde insan güler yüzlü oluyor. Hayata gülerek bakabiliyor. Çin’deki tüm vatandaşları Isparta’mıza davet ediyorum. Siz de geldiğimizde bizleri güler yüzlü karşılıyorsunuz. O da gülü sevmenizden kaynaklanıyor” ifadelerinde bulundu.
Isparta’yı turizm kenti haline getirmek için her türlü desteği verebileceklerini belirten Dahu, şehrin bu potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Dahu ve Aıxia, “Takipçilerimiz Türkiye’ye karşı çok ilgililer. Gittiğimiz yerlerde Türkiye’yi çok merak ediyorlar. Isparta’yı çok sevdik. Elimizden gelen her şeyi yapabiliriz. Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen ve Gülbirlik Genel Müdürü İbrahim Beye çok teşekkür ederiz. Çin’e gülü tanıttığımız için çok mutluyuz” ifadelerinde bulundu. 
Dahu ve Aıxia, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e bir plaket hediye ederken, Başkan Başdeğirmen de günün anısına kendilerine gül tablosu verdi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.