BAŞDEĞİRMEN: TÜM VATANDAŞLARIMIZIN EMRİNDEYİZ

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Muhtarlar Derneğini ziyaret ederek, Dernek Başkanı Gökhan Büyükleblebi ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

ISPARTA Yayın: 25 Mayıs 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 25.05.2024 14:33:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Muhtarlardan hiç kimseyi ayırt etmeden tüm vatandaşların talep ve problemleriyle ilgilenmelerini isteyen Başkan Başdeğirmen, “Hiçbir kimseyi şahsi yaşadıklarınız veya seçim sürecine göre değerlendirmeyin. İnsanlığa yapılan hizmet her hâlükârda en kutsal hizmet. Biz de belediye başkan yardımcılarımız, müdürlüklerimiz ve tüm personelimizle vatandaşlarımızın emrindeyiz” dedi. 

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Muhtarlar Derneğinde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. 31 Mart yerel seçimlerinde göreve yeni seçilen muhtarlarla tanışan Başkan Başdeğirmen, şehir ve mahallelerle ilgili istişarelerde bulundu. Oldukça verimli geçen toplantıda önceki dönemde olduğu gibi mahallelerin istek ve taleplerinin belirlenmesi amacıyla mahalle muhtarları toplantılarının belirli aralıklarla yapılmasına devam edileceği vurgulandı. Belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda Başkan Başdeğirmen, muhtarlardan mahallelerdeki problemler ve vatandaşların talepleriyle ilgili sürekli Isparta Belediyesi ile irtibat halinde olmalarını istedi. 
Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi, mahallelerde hizmet akışının daha koordineli olabilmesi amacıyla Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in önderliğinde yapılan bu tür toplantıların önemine dikkat çekti. Perşembe günü Isparta’da meydana gelen dolu ve sağanak yağışta mahalle muhtarlarının belediye ile koordineli çalıştığını belirten Büyükleblebi, “Belediyemiz bildirilen problemli yerlere ekiplerini ivedilikle gönderdi. Problemlerin vatandaşlarımızın çok fazla sorun yaşamadan çözüme kavuşturulması bizleri mutlu etti. Belediye başkanımızın nezdinde daire müdürlerimize belediye personelimize teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
Başkan Başdeğirmen’le göreve geldiği 2019 yılından bugüne sürekli bir araya geldiklerini, bu buluşmaların sonucunda mahallelerinin taleplerini ilettiklerine değinen Gökhan Büyükleblebi, “Bu sayede vatandaşlarımızın problemlerinin çözüme kavuşması daha da kolaylaşmış oluyor. Bundan sonraki buluşmalarımız başkanımızın talimatıyla mahalle muhtarları buluşmaları şeklinde olacak. Oralarda da mahallelerimizin genel problemleri, mahallelerimizin daha da güzel hale getirilmesiyle alakalı konuları görüşeceğiz. Tekrar sağanak yağışta acil müdahalelerinizden dolayı belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra mahalle muhtarlarıyla birkaç kez bir araya geldiklerini ifade ederek, şehrin problemlerinin çözülmesi noktasında bu tür buluşmaların önemli olduğuna değindi.
Perşembe günü şehrin yoğun sağanak yağış aldığını belirten Başkan Başdeğirmen, “Önce dolu yağdı, o yağış mazgalları kapattı. Arkasından sağanak yağış geldi. Dolu yağışı mazgalları kapatınca problem oldu. Mazgallar kapanınca su çekilmiyor ve yağmur suyu dışarıda kalıyor. En büyük problemi mazgalların kapanmasında yaşıyoruz. Belediye olarak bodrum katlara iskan vermeyiz. Vatandaşlarımız binaya iskan aldığında bodrumu hemen daire haline getiriyor, oraya tuvalet, lavabo su gideri koyuyor. O giderler de kanalizasyon kotunun altında olduğu için altta kalıyor ve gitmiyor. Bu durumda belediye suçlanıyor. Vatandaşlarımızdan bu konudaki hassasiyetlerini daha üst noktada tutmalarını rica ediyoruz” görüşlerinde bulundu. 
Başkan Başdeğirmen, önceki dönemde mahalle muhtarlığı görevi yapan muhtarların hangi konuda belediyeden nasıl bir hizmet alacağını bildiğini ancak yeni seçilen muhtarların da bu konuda bilgi sahibi olmaları için birim müdürlerinin iletişim bilgilerinin olduğu bir liste hazırlattığını ifade etti. Başkan Başdeğirmen, “O listeleri size vereceğiz. Onlarla irtibat kurarak telefonlarınıza kaydederek karşılıklı irtibatta bulunabilirsiniz.  Bir sorun olduğu zaman gidip konuşmak değil, müsait olduğunuzda bir 10 dakika çayını içmek müdür beyin veya işle başkan yardımcımızın bir çayını içerek tanışmak ve birbirinizdeki ilişkiyi artırmak çok iyi olur. Örneğin akşam bir mahallede cenaze vuku buldu, sabahleyin bir çocuk doğdu veya ağır bir hasta var. Yatalak hastanın ihtiyaçları var. Evde bakıma muhtaç bir insan var. Geliri olmayan birisi var. Bunların tespitleri sizlerin bize ulaştırmasıyla olacak. Biz evinde kimsesiz olan bir insanın ne yaşadığını çok fazla bilemeyebiliriz. Eğer ki siz bize bunu aktarırsanız biz o insanlara öyle yardımcı olabiliriz. Onların her şeyiyle yakından ilgilenebiliyoruz. Evdeki yatalak kişiye elektrikli yatak verebiliyoruz onun rahat hareket ettirilebilmesi için.  İhtiyaç sahibiyse yemesine içmesini, yemeğini getirebiliyoruz. Engelli ise engeline göre evinde ihtiyaç olan aparatları ve gerekli çalışmaları yapabiliyoruz. Evden çıkamıyorsa, yaşlıysa saçını kestirebiliyoruz. Tırnaklarını kesebiliriz, öz bakımını yapabiliriz. Eğer evini de temizleyemiyorsa evini de temizliyoruz. Çamaşırları onları da yıkıyoruz. Ama bunlar için sizlerin bize sağlıklı bir şekilde bilgi getirmesi lazım. Hiçbir kimseyi şahsi yaşadıklarınız veya seçim sürecine göre değerlendirmeyin. İnsanlığa yapılan hizmet, her hâlükârda en kutsal hizmet. Bizler belediye başkanı ve muhtarlar olarak insanların yanında olmak ve onlara hizmet etmek için aday olduk ve öylelikle bu görevlere seçildik. Bizlere de insanlar onun için oy verdiler. O oyların hakkını vermemiz lazım. Onun için bu istişare çok önemli. Belediye başkan yardımcılarımız, müdürlüklerimiz ve tüm personelimizle vatandaşlarımızın emrindeyiz” ifadelerinde bulundu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.