YALVAÇ'TA KYK SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Edinilen bilgiye göre Milletvekili Sönmez’in yaptığı ziyarette, Yalvaç’ta barınacak üniversite öğrencilerinin sorun yaşamaması için çeşitli alternatifler masaya yatırıldı.

ISPARTA Yayın: 22 Ağustos 2024 - Perşembe - Güncelleme: 22.08.2024 15:21:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Yalvaç Yurt Müdürlüğü’nde geçtiğimiz yıl kız öğrencilerin barındığı A ve B Blok ile idari bina ve sosyal tesiste depreme dayanıklılık testi sonuçlarının netleşmemesi nedeniyle öğrenci başvurusu alınmaması yüzünden ortaya çıkan sorun MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez’in Isparta Valisi Aydın Baruş ile yaptığı toplantının ardından çözüldü.

Değerlendirmeler sonucunda, mevcutta erkek öğrencilerin barındığı C Blok’un bu yıl kız öğrencilere tahsis edilmesine, erkek öğrenciler için ise kapalı durumda olan Koza Öğrenci Yurdu’nun KYK tarafından kiralanmasına, ilave olarak Yalvaç Antikkent Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nin yarı kapasitesinin de KYK tarafından kiralanmasına karar verildi.

Öte yandan Yalvaç Belediyesi’ne ait Türkan Atayalvaç Öğrenci Yurdu’nun tadilat çalışmalarının da ivedilikle hızlandırılması ve öğrencilerin geleceği tarihe hazır hale getirilmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi.

Konunun böyle bir tarihe denk gelmesinin sıkıntı yarattığını belirten Milletvekili Sönmez; “Konuyu Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri ve Sayın Valimiz Aydın Baruş beyle birlikte etraflıca değerlendirdik. Öğrencilerimizin mağdur olmaması için çok hızlı bir şekilde çözüm üretilmesini sağladık. Hiçbir öğrencimizin barınma sorunu yaşamaması için her türlü çalışma yapılacak ve inşallah hiçbir öğrencimiz açıkta kalmayacaktır. Öğrencilerimiz, aileleri ve Yalvaçlı hemşehrilerimiz bu konuda müsterih olsunlar. Bu konuda çözüm üreten Sayın Valimize ve bakanlık yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.