COVİD-19 CEZALARI GERİ İADE EDİLECEK

Covid-19 döneminde Isparta’da, kuralları dikkate almayan 195 kişiye 614 bin 250 TL ceza kesilmişti. Kesilen idari para cezalarını ödeyenler ödedikleri tutarları geri iade alacak.

ISPARTA Yayın: 02 Haziran 2023 - Cuma - Güncelleme: 02.06.2023 11:20:00
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
Google News

Türkiye genelinde pandemide kesilen maske, sokağa çıkma yasağı gibi cezaların iptali için Anayasa Mahkemesinden önemli bir karar açıklandı. Covid-19 pandemi döneminde uygulanan idari para cezalarının iade edilemeyeceğine ilişkin kural Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi ve idari para cezalarını ödeyenler ödedikleri tutarı geri talep edebilecek.
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, AYM'ye itirazda bulunan İzmir 4. İdare Mahkemesi, Covid-19 pandemi döneminde uygulanan idari para cezalarının iade edilemeyeceğine ilişkin kuralı Anayasa Mahkemesi tarafından iptal ettirdi. Böylece Covid-19 döneminde kesilen idari para cezalarını ödeyenler ödedikleri tutarları geri iade alacak. Cezaların iade süreci için henüz bir açıklama yapılmadı. Sürecin, önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.