MİLLETVEKİLİ ZABUN'DAN BAŞKAN ÇELİK'E ZİYARET

İş Dünyasının Sorunları Çalıştay'da Masaya Yatırılacak

ISPARTA Yayın: 17 Haziran 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 17.06.2023 10:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Ak Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun ve beraberindeki heyet Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik ve yönetimini ziyaret etti. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çelik, Milletvekili Zabun’a Isparta’nın ve iş dünyasının sorunlarını ileterek çözüm önerilerinin bulunduğu dosyayı sundu. Milletvekili Zabun ise ITSO öncülüğünde düzenlenecek bir çalıştayda tüm sorunları detaylarıyla ele almak istediklerini söyledi.

Ak Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, parti yöneticileri ve beraberindeki heyet; Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin Dede, Şakir Uygun, Meclis Başkan Yardımcısı Akif Aslan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette Isparta’nın ve iş dünyasının sorunları ele alındı, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Yeni dönemin Isparta’ya ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Başkan Çelik, “14 Mayıs’ta yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından sizlerin de görev aldığı yeni dönemin Isparta’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisinde üstlendiğiniz Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonunda da başarılar diliyoruz.

Vekilimizin Isparta ziyaretlerine Odamızdan başlaması da bizleri ayrıca sevindirdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ve Meclisi olarak bizler de yeni dönemi daha aktif, daha faydalı ve daha üretken bir oda olarak görevimizi yapmak istiyoruz.

Özellikle ihracatımızı artırmaya yönelik AR-GE çalışmaları gerçekleştiriyor, Üniversite-Sanayi işbirliğini daha ileri seviyeye taşımak ve yeni projeler üretmek için gayret ediyoruz. Sanayicilerimizle sık sık bir araya gelerek işletmelerimizin sorunlarının tespiti hususunda çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor.

“ISPARTA’MIZ ADINA EL BİRLİĞİYLE HİZMET ÜRETECEĞİZ”

Bizler Isparta Ticaret ve Sanayi Odamızın yönetimine gelirken ilimizin menfaatine olan tüm konularda elimizi taşın altına koyacağımızı söylemiştik. Isparta’mızda yapılacak olan projelerde elbette ki tüm siyasilerle birlikte çalışacağız. Hem şehrimizle hem de üyelerimizle alakalı milletvekillerimizden destek beklediğimiz acil konularımız var. Odalarımız, milletvekillerimiz, valiliğimiz, belediyemiz ve tüm dinamiklerimizle birlikte el birliğiyle Isparta’mız adına hizmetler üretmeye çalışacağız.” dedi.

İş dünyasının sorunlarına değinen Başkan Çelik, son günlerde kredi kullanımında yaşanan sıkıntıları dile getirerek, “Sanayici ve esnafımız sıcak paraya erişmede büyük sorun yaşıyor. Nakit akışındaki aksaklıkların en kısa sürede giderilmesi için siyasilerimizden ve hükümetimizden destek bekliyoruz.” diye konuştu.

Başkan Çelik başta Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere; Eğirdir Gölü, Antalya, Konya ve Burdur şehirlerarası bağlantı yolları, meyve birliği, yeni çevre yolu ve hızlı tren konularında destek beklediklerini belirterek, bu konularda topyekûn çalışılması gerektiğini söyledi.

MİLLETVEKİLİ ZABUN: ISPARTA’DA YENİ UFUKLARA DOĞRU ADIM ATIYORUZ

Şehrin tüm dinamikleriyle bir araya gelmeye gayret göstermeye ve burada karşılıklı görüş alışverişleri ile istişareler çerçevesinde Isparta’da yeni ufuklara doğru adım atmayı arzuladıklarını belirten Ak Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası organizatörlüğünde iş insanlarının, sanayicilerin ve yatırımcıların katılım gösterdiği bir çalıştayda tüm sorunları detaylarıyla ele almak istediklerini söyledi.

Milletvekili Zabun konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Ticaret ve Sanayi Odası başkanımıza ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Uzun zamandır yoğun bir tempoyla bir süreci geride bıraktık. ITSO ticaretin, sanayicinin, üreticinin şekillendiği ve örgütlendiği temel bir kurum. Oda mensubu yatırımcılarımız mutlaka kendi süreçlerini takip ediyorlar ama sizlerin köprü olması vasıtasıyla bu arkadaşlarımızla bir araya gelerek iktidar olarak üzerimize düşeni gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz.

Bu bakımdan Isparta Ticaret ve Sanayi Odamızın organizatörlüğünde iş insanlarımızla, sanayicilerimizle ve yatırımcılarımızla bir çalıştay gerçekleştirelim. Meselelerimiz neyse orada bütün detaylarıyla ve çözüm önerileriyle sorunlarımızı konuşalım.” dedi.

Yeni dönemi karşılıklı hoşgörü, saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde verimli bir şekilde geçireceklerini belirten Milletvekili Zabun, “Odamızın etki alanında bulunan konularla ilgili yaptığımız işlerin yanı sıra çözüme kavuşturulacak işler de var. Ticaretin, yatırımın, sanayinin kendi içinde ayrı bir rekabeti söz konusu. Yeni bir şeyler katmazsak bu rekabetin gerisinde kalabiliriz.

Bu yeni şeyleri de birlikte aramak ve hayata geçirmek suretiyle inşallah önümüzdeki dönemi karşılıklı hoşgörü, saygı ve sevgi içerisinde verimli bir şekilde yürüteceğimize yürekten inanıyorum. Bizim konuşamayacağımız, tartışamayacağımız, müzakere edemeyeceğimiz hiçbir konu olmadığı gibi bir araya gelemeyeceğimiz hiçbir müessese, sivil toplum örgütü ya da kamu kurumumuz yoktur. Böyle bir önyargıya kesinlikle sahip değiliz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaret iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.