ISPARTA'NIN SÜTÇÜLER İLÇESİNDE ÇOBANA KURT SALDIRDI

Aynı saldırıda kurdun sürüsünden 15 keçi telef oldu.

ISPARTA Yayın: 25 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 25.04.2024 10:17:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Isparta'nın Sütçüler ilçesine bağlı Yeşilyurt Köyü'nde,Hasan Demirbaş, kurdun saldırısına uğradı. Demirbaş, saldırı sırasında yüzü, kafası, eli ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.

Aynı saldırıda kurdun sürüsünden 15 keçi telef oldu.

Hayatında ilk kez kurdun saldırısına uğradığını belirten Demirbaş, olayı şöyle anlattı: “Geçtiğimiz gün keçilerime kurt saldırdı. Bu kurtlar iki ay içinde 15 keçimi telef etti. Ağıldan gelen sesler üzerine hemen koştum. 3 Canavar (kurt) keçiyi sürükleyerek götürüyordu. Ben de keçiyi kurtarmak için arkalarından koştum. Bu arada arkamdan bir ses geldiğini duydum. Ne olduğunu anlamadan kurt iki ayağını sırtıma ve omzuma dayadı ve beni ısırmaya çalıştı. Çoban köpeğim yetişip kurdun üzerine atladı ve kurt beni ısırmaktan vazgeçip kaçtı. Kurt saldırısında ellerimden ve vücudumun çeşitli yerlerinden yaralandım.”

Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, olayı duyar duymaz Yeşilyurt köyüne giderek Hasan Demirbaş’ı dinledi. Sarıdaş, kurt saldırılarının çobanların en büyük sorunu olduğunu belirterek, yetkililerden soruna bir an önce çözüm bulmalarını istedi. Başkan Sarıdaş, “Kurt saldırıları yüzünden şehrimizin genelinde yüzlerce küçükbaş hayvanımız telef oldu. Yeşilyurt köyümüzde kurt çoban arkadaşımıza da saldırdı. Çoban arkadaşımız canını köpeğinin sayesinde kurtardı. Birlik olarak, bu kurt sorununun çözümü için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Saldırı sonrası Demirbaş’ın yaraları tedavi altına alındı ve tetanoz aşısı yapıldı. Çobanlar, bölgede zaman zaman canavar saldırılarına maruz kaldıklarını ancak ilk defa bir kurdun bizzat kendisine saldırdığını ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.