DAVRAZ MAHALLESİ HALK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Başkan Başdeğirmen: Amacımız çocuklarımızı geleceğe daha güzel hazırlamak Isparta Belediyesi tarafından Davraz Mahallesi Gençlik Merkezi ve Halk Kütüphanesi hizmete açıldı.

ISPARTA Yayın: 16 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 16.03.2024 11:11:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Açılışta konuşan Başkan Başdeğirmen, uzak mahallelere de kütüphane kurduklarını belirterek, bunlardan ilki olan Davraz Mahallesi Halk Kütüphanesi’nin Isparta’ya hayırlı olmasını diledi. Başkan Başdeğirmen, çocukları teknoloji bağımlılığından uzak tutmak amacıyla bu tür çalışmaların yeni dönemde de devam edeceğini vurguladı. 


Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, göreve geldikten sonra Isparta Belediyesi Kültür Merkezi’nde 500 kişilik kütüphaneyi şehre kazandırmıştı. Başkan Başdeğirmen, çocukların ve gençlerin şehirde daha çok spor tesisleri ve kütüphanede vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla şehre yeni yatırımlar kazandırıyor. Bugüne kadar 22 semt sahası ve 2 adet spor kompleksini Isparta’ya kazandıran Başkan Başdeğirmen, uzak mahallelerdeki çocuklar ve gençler için de kütüphaneler kuruyor. Bunlardan bir tanesi Davraz Mahallesi’nde kuruldu. İçerisinde çok amaçlı salon, çocuk ve yetişkin kütüphane alanları ile etüt merkezinin bulunduğu Davraz Mahallesi Gençlik Merkezi ve Halk Kütüphanesi törenle hizmete açıldı. Açılışa Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Osman Çot, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, AK Parti Belediye Meclis Üyesi adayları, çocuklar, gençler ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Davraz Mahallesi Gençlik Merkezi ve Halk Kütüphanesi’nin hayırlı olmasını diledi. Çocukların ve gençlerin geleceğe daha güzel hazırlanmaları amacıyla çalışmalar yaptıklarına değinen Başkan Başdeğirmen, “Çocuklarımızın derslerini rahat bir ortamda çalışabilmelerini sağlamak istiyoruz. Amacımız çocuklarımızın daha çok spor yapabilmeleri, daha çok ders çalışarak güzelliklerden istifade edebilmeleri. Günümüzde her şey dijitale döndü. Çocuklarımızın teknolojik araç ve gereçlerin başında çok fazla gereksiz vakit geçirmelerini istemiyoruz. Çocuklarımız arkadaşlıklarını pekiştirsin, oyunlar oynasın, birlik ve beraberlik içinde olsunlar istiyoruz. Bizler gibi belli yaş üstü vatandaşlarımız sokaklarda oyunlar oynayarak, birbirimizi tanıyarak bugünlere geldik. Ama şu anda teknoloji bağımlılığı çocuklarımızı etkiliyor. Artık çocuklarımız anne ve babalarıyla da yeteri kadar konuşmuyor. Saatlerce telefon ve tabletle uğraşabiliyorlar. Çocuklarımızı teknoloji bağımlılığından kurtarabilmemiz lazım. Çocukların elinden tableti aldığınızda size ‘ben ne yapacağım, nereye gideceğim’ diyebilir. Biz gelir gelmez 22 gece aydınlatmalı semt sahası yaptık. Anne ve babalar çocuklarıyla semt sahalarında top oynuyorlar. Bu durum bizi çok mutlu ediyor. Daha önce kapalı spor salonumuz yoktu. 3 kapalı spor salonu yaptık 2’sini okullara hediye ettik. Yarı olimpik yüzme havuzu yaptık. UEFA standartlarında sahalarımız yoktu, 2 tane saha yaptık” dedi.
Başkan Başdeğirmen, “Çocuklarımız okul sonrası eve gidiyorlar. Bazen gürültü ve benzer durumlarda ev ortamında ders çalışamayabiliyorlar. Bizler göreve gelmez 25 yıldır yapılamayan ITKM’yi tamamladık. Onun içerisine 500 öğrencilik kütüphane açtık. Göreve geldiğimizde Halil Hamit Paşa Kütüphanemizin dışında kütüphane yoktu. Bu bizim en büyük eksikliklerimizden bir tanesiydi. Meydan AVM’deki kütüphane merkezde. İlk etapta Davraz, Akkent ve Vatan Mahallelerimizdeki çocuklarımızın evlerinin yakınına kütüphane kurduk. 3 yeni kütüphane Isparta’mıza hayırlı olsun. Onlardan birisi Davraz Mahallesi Halk Kütüphanesi. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle kütüphanemizi kurduk. İçerisinin tefrişini yaptılar ve kitapları gönderdiler. Binamızı da Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle yaptık. Artık mahallemizdeki çocuklarımız burada derslerini sessiz bir ortamda çalışabilecekler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de yapmış olduğumuz hizmetlerden çok daha fazlasını yapmak istiyoruz” ifadelerinde bulundu.
Konuşmanın ardından yapılan duayla Davraz Mahallesi Gençlik Merkezi ve Halk Kütüphanesi’nin açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi. Açılış sonrasında Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen ile beraberindekiler kütüphaneyi gezerek, kitapları ve salonları inceledi, çocuklarla sohbet edip, kitap okudular. Çocuklar ve vatandaşlar mahallelerine kazandırılan kütüphaneden dolayı memnun olduklarını belirterek, Başkan Başdeğirmen’e teşekkür etti. 
Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Osman Çot, Davraz Mahallesi’ne kütüphane kazandırılmasından dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Kütüphanelerin çocuklar ve yetişkinler için en önemli yerlerden biri olduğuna değinen Çot, “Kültür Merkezi’ndeki kütüphane de çok güzel oldu. Oraya geceleri gidiyorum hep dolu görüyorum. Kütüphanelerin daha da gerekli olduğunu sayın belediye başkanımız biliyor. O yüzden uzak mahallelere böyle bir ihtiyacın olduğunu düşünerek 3 mahallemize kütüphane kurdu. Bakanlığımızda tefrişatını yaparak kitap gönderdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.