ISPARTA TİCARET İL MÜDÜRÜ MEHMET AKİF ÜLGER’DEN; ÇOK ÖNEMLİ YETKİ BELGESİ AÇIKLAMASI

Isparta Ticaret İl Müdürü Mehmet Akif Ülger, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Ve Yetki Belgesi Hakkında önemli bir açıklamada bulundu.

ISPARTA Yayın: 07 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 07.09.2023 17:17:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İl Müdürü Ülger açıklamasında; “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 16.4.2021 tarihli ve 31456 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olup anılan Yönetmelik kapsamında Yetki Belgesi verilirken aranan şartlar şunlardır:

• Taşınmaz Ticareti ile ilgili vergi kaydının ve Oda kaydının bulunması

• Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi bulunması

• En az 100 saatlik Milli Eğitim, Üniversite veya Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifika bulunması

• En az ilkokul mezunu olması

• Üniversite mezunlarının 6 ay, lise mezunlarının 12 ay taşınmaz ticareti ile ilgili mesleki deneyim şartını tamamlamış olması.

* Yetki Belgesi bulunmayan ve taşınmaz ticareti ile iştigal eden işletmelerin ttbs.gtb.gov.tr adresinde e-devlet şifresi ile Yetki Belgesi başvurusunda bulunması gerekmektedir.

* Yetki Belgesi olmadan taşınmaz ticareti ile ilgili satış veya pazarlama faaliyeti yaptığı tespit edilen işletmeler hakkında idari para cezası uygulanmaktadır.

*Başvurular ttbs.gtb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır.

*Ticaret İl Müdürlüğüne şahsen müracaat kabul edilmeyecektir.

İKİNCİ EL MOTORLU KARA 

TAŞITLARININ TİCARETİ

 HAKKINDA DUYURU

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik 13.02.2018 tarih ve 30331 sayı ile Resmi Gazete’de yayımlanmış olup Yetki Belgesi verilmesinde aranan şartlar şunlardır:

• İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticareti ile ilgili vergi kaydının ve Oda kaydının

bulunması,

• Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesinin bulunması,

• İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının bulunması

• En az lise mezunu olması.

* Yetki Belgesi bulunmayan ve ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti ile iştigal eden işletmelerin ietts.gtb.gov.tr adresinden yukarıda yer alan belgeleri yükleyerek e-devlet şifresi ile Yetki Belgesi başvurusunda bulunması gerekmektedir.

* Yetki Belgesi olmadan satış veya pazarlama faaliyeti yaptığı tespit edilen işletmeler hakkında Bakanlıkça idari para cezası uygulanmaktadır.

* Ayrıca 15.08.2020 tarihi itibarıyla ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi ya da meslek odası kaydı bulunan işletmelerin lise mezunu şartı aranmadan Yetki Belgesi almaları mümkün olabilecektir.

* 15.08.2020 tarihi itibarıyla ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi ya da meslek odası kaydı bulunan işletmelerin işyeri açma ve çalışma ruhsatları bulunmuyorsa taahhüt vermek suretiyle 31.07.2024 tarihine kadar İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Hakkında Yönetmelik gereği geçici yetki belgesi almaları mümkün olabilecektir.

* Başvurular ietts.gtb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır.

*Ticaret İl Müdürlüğüne şahsen müracaat kabul edilmeyecektir” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.