ISPARTA-KONYA DUBLE YOL PROJESİ

Madenli ile Esinyurt arasındaki 18 kilometrelik duble yol projesinin yapım ihalesi gerçekleşti.

ISPARTA Yayın: 16 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 16.04.2024 14:35:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Isparta-Konya duble yol projesinde Eğirdir ile Gelendost arası büyük önem taşıyor. Sık sık trafik kazalarının geldiği bu güzergahın duble yola dönüştürülmesi için ilk somut adım atıldı. Bu doğrultuda Madenli ile Esinyurtarasındaki 18 kilometrelik duble yolun yapım ihalesi gerçekleştirildi. 30 firmanın katıldığı ihale 15 gün içerisinde sonuçlanacak. Yer tesliminin ardından 500 gün içerisinde tamamlanacak.

Ispartalıların yıllardır hayalini kurduğu duble yol projeleri ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Isparta-Konya arasındaki duble yol projesini yakından ilgilendiriyor.

Yapımına 2014 yılında başlanan Isparta-Konya arasındaki duble yol çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Ancak Madenli ile Eğirdir arası yaşanan bazı sorunlar nedeniyle beklemedeydi. O sorunlar çözüldü, engeller kaldırıldı. Bu doğrultuda Madenli ile Esinyurt arasındaki 18 kilometrelik yolun duble yola dönüştürülmesi için Karayolları tarafından yapım ihalesi gerçekleştirildi.

Madenli ile Esinyurt arasına yapılacak duble yol projesinin ihalesinin 29 Mart’ta yapıldığına dikkat çeken AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, 30 firmanın katıldığı ihalenin 15 gün içerisinde sonuçlanarak, yer tesliminin yapılacağını açıkladı.  

Isparta-Konya karayolunun Eğirdir-Mahmatlar arasındaki geçişe de değinen Milletvekili Gökgöz, “orada tüp tünel de olacak. İşin en zor kısmı orası. Ancak Madenli-Esinyurtarasındaki yolu tamamladıktan sonra oraya geçiş yapılacak” diye konuştu.

Dereboğazı duble yol projesi

Milletvekili Gökgöz: Antalya tarafından Kargı tüneline kadar olan 

17 kilometrelik yolda ihaleye çıkacak

AK Parti Milletvekili Gökgöz’ün gündeminde dereboğazıduble yol projesi de vardı. Antalya’dan Kargı Tüneline kadar olan 17 kilometrelik yolunda ihaleye çıkarılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Milletvekili Gökgöz, Burdur dostluk yolunun da devam ettiğini ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.