ALTINDA DÜŞÜŞ SONRASI UZMANLAR TARİH VERDİ

"O Seviyeye Kadar Düşmeye Devam Edecek"

ISPARTA Yayın: 24 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 24.04.2024 13:05:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
Haftanın açılış gününde ons altın 60 doların üzerinde düşüş yaşayarak yatırımcısını tedirgin etti. Düşüş hareketi tüm emtia fiyatlarını etkilerken, altın piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, aşağı yönlü hareketlerin ne kadar süreceğini ve hangi seviyelere kadar inileceğine ilişkin uyarılarda bulundu.

Son haftaların parlayan yıldızı altın, haftanın ilk işlem gününde adeta dip yaptı.

Ons altında yaşanan 60 doların üzerindeki düşüş, gram altın ve çeyrek altın fiyatlarında da yüzde 2'yi aşan bir kayıp yaşanmasına neden olurken, altın yatırımcısında büyük bir paniğe neden olan düşüşler hakkında piyasaların uzman ismi İslam Memiş'ten dikkat çeken uyarılar geldi.

Memiş, yatırımcılara düşüşler hakkında önemli tarihler vererek, hangi seviyelerin takip edilmesi gerektiğini şu şekilde açıkladı:

"ALTIN O SEVİYEYE KADAR DÜŞMEYE DEVAM EDECEK"

"Manipülasyon piyasası oluşturuldu ve artık öngörü yapmak mümkün değil. Ancak savaş ortamından giderek çıkılması, altın tarafında beklediğimiz bir düşüşe neden oldu. Ons altın tarafında geçtiğimiz haftalarda 2341 doları görmüştük. Buradan hızlı bir şekilde 100 doların üzerinde bir düşüş görüldü.

Yükselişlerin teknik bir boyutunun olmadığını, yalnızca kriz nedeniyle meydana geldiğini söylemiştik. Kriz nedeniyle yükselen altın, söz konusu ortamın değişmesiyle birlikte eski formuna dönmeye başladı. Yeni bir savaş ortamının meydana çıkması halinde dikkat edeceğimiz nokta 2380 dolar olacak ancak, şu anki yumuşama sürecinin devam etmesi halinde ons altın, ihlal ettiği tüm noktalara geri dönecek ve 2200 dolar sınırını yeniden test edecektir.

"ALTIN YATIRIMCISI İÇİN TARİHİ FIRSATLAR KAPIDA "

Altın tarafında yılın geri kalan bölümünde yükseliş beklentim güncelliğini koruyor ancak ihlal ettiği noktalara geri dönmeli ve beklediğimiz kar satışları ile teknik düzenlemeleri gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu yüzden şu anda yaşanan ve ilerleyen günlerde yaşanabilecek düşüşler, gelecek için büyük bir alım fırsatı aynı zamanda.

Altın yatırımcısı paniğe kapılmamalı ve düşüşleri fırsata çevirmeyi bilmeli. Elinizdeki emtiaları, yaşanacak düşüşlerin ardından satmayın çünkü kaybettiklerinizi yerine koyma şansınız olmayacak. Altın düşüşlerin ardından hızla yükselişe geçecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.