ALANYA’DA OTOYOL TEPKİSİ!

İYİ Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Alper Arıkan, “Seçim bitti, otoyol projesi hayal oldu” dedi.

ANTALYA Yayın: 17 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 17.07.2023 12:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Alper Arıkan yapımı yılan hikâyesine dönen Antalya-Alanya Otoyol Projesi’nin akıbetini masaya yatırdı. İktidar partisi yöneticilerine, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeli haberi grup toplantısında verdi” şeklindeki demeçlerini hatırlatan Arıkan, otoyol projesinin seçimin bitmesiyle yine rafa kaldırıldığını ifade etti. 
‘ALANYA’MIZ SEÇİM SONRASI UNUTULUYOR’
Alanya’nın iktidar partisi AKP tarafından yıllardır çeşitli vaatlerle kandırıldığını belirten Arıkan, “Alanya’yı her seçim döneminde il yapıyorlar, şu yapıyorlar, bu yapıyorlar. Ancak ne hikmetse seçim sonrası verilen tüm sözler tüm müjdeler anında unutuluyor. Son seçimler öncesi yine il olma müjdesi veren AKP zihniyeti otoyol projesinin de hayata gireceği bilgisini kamuoyuyla paylaşmıştı. Yıllardır ertelenen ihale yine ileri bir tarihe ötelendi. Seçim bitti, otoyol projesi hayal oldu. Şaşırmadık ama verilen sözlerin tutulması için bu konunun takipçisi olacağız. Alanya’dan Antalya’ya gitmek isteyenler sanki il merkezine gitmiyor adeta şehirlerarası bir yolculuğa çıkıyor. Eğer bu ulaşım sorunu çözülemeyecekse neden her seçim döneminde halkımıza söz veriyorsunuz? Eğer çözülebilecek bir sorunsa neden sözünüzün arkasında durmuyorsunuz? 20 yıldır neyi bekliyorsunuz? Seçim vaadi olarak ‘hızlı’ diye verilen tren, Alanya’ya hizmete gelince tosbağa hızında oluyor! Ya yıllardır oyaladığınız Alanya’mızı il yapın, şehirlerarası yolculuktur diyelim ya da sözünüzü tutun, yarın değil derhal yatırıma başlayın” diye konuştu. 

KAMUYA AĞIR YÜK

Antalya-Alanya Otoyol Projesi’nin devletimizi ve milletimizi zarara uğratmayacak şekilde hayata geçirilmesi için konuyu yakinen takip etmeyi sürdürdüklerini aktaran Arıkan, söz konusu projede uygulanması düşünülen ‘Kamu Özel İşbirliği’ (KÖİ) projeleri kapsamında hayata geçirilen ‘Yap, İşlet, Devret’ (YİD) modeli üzerinde de durdu. Arıkan, “KÖİ projeleri dâhilinde, YİP modeliyle gerçekleştirilen ihaleler kamuya çok ağır maddi yükler getirmekte. Uluslararası ekonomi veri şirketlerinin raporlarına göre, dünya genelinde KÖİ kapsamında YİD tarzında çalışan 10 şirket öne çıkmış ve bu şirketlerin 6’sı maalesef Türkiye’de yer almakta. İddialara göre, YİD modeliyle var olan ve dünyanın en zengin inşaat şirketleri arasında gösterilen bu firmalar AKP eliyle ortaya çıkarılmıştır. Antalya-Alanya Otoyol Projesi faaliyete geçirilecekse de devletin sırtına ağır yeni maddi yükler yüklenmemelidir. İlçemize uzanacak otoyol, YİD modeliyle hayata geçerse vatandaşlarımız yine geçmediği köprülerde, kullanmadığı havalimanlarında olduğu gibi cebinden para ödemeye devam edecektir. İYİ Parti olarak bu duruma müsaade etmeyeceğimizi, konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızın altını buradan bir kez daha çizmek isterim” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.