EĞİRDİR'E 300 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ YURT YAPILIYOR

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök’ün yoğun girişimleriyle ilçeye 300 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu yapılıyor.

ISPARTA Yayın: 15 Aralık 2023 - Cuma - Güncelleme: 15.12.2023 10:32:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Konuyla ilgili olarak Eğirdir Belediyesi’nden yapılan açıklamada: “Eğirdir Belediyesi tarafından alt yapısı hazırlanarak belediyeye ait arsa daha önceki yıllarda Gençlik ve Spor Bakanlığına devri gerçekleşmişti. 2 yılı pandemi ve ardından ülkemizde meydana gelen deprem ve afetlere rağmen Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün özverili, gayretli çalışmaları Eğirdir’e yatırımları kazandırmaya devam ediyor. Eğirdir Belediyesine ait daha önce devri yapılan Yeni mahallede bulunan 2 nolu pafta, 44 ada, 21 parselde 350 gün içerisinde teslim edilecek olan 300 kişilik öğrenci yurdunun yapım işi ihalesi 17.10.2023 tarihinde T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünde gerçekleşti.

İhaleyi Fen Mühendislik ve İnşaat Taah. Ltd. Şti. aldı. İhale bedeli ise 209.900.000,00 TL. olarak gerçekleşti. Yer teslimi ihaleyi alan firmaya 06.12.2023 tarihinde teslim edildi, 300 kişilik öğrenci yurdu yapımı bitiş tarihi ise 19.11.2024 tarihi olarak belirlendi. 3 Bodrum, Zemin, 6 Kat olarak yapılacak yurt alanı ise 12.326,11 m2 olup, yurt odaları 3’er kişilik olacaktır” denildi.

Açıklamanın devamında ise Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK; ‘İlçemize 300 kişilik öğrenci yurdunun yapılacak olmasından dolayı oldukça mutluyuz, yıllardır ilçemizde üniversite öğrencilerimizin barınma sorunu ile mücadele ediyorduk, son olarak belediyemize ait Mavi Göl Otel’i Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze geçici olarak tahsis etmiştik. İlçemize 300 kişilik öğrenci yurdunun kazandırılmasında büyük destekleri olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak'a, Isparta Milletvekillerimiz Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun’a, Isparta Valimiz Aydın Baruş’a, Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen’e, Eğirdir Kaymakamımız Adem Çelik’e ve tüm emeği geçenlere Eğirdir halkı adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.’ ifadelerinde bulundu.

İlçemize gelerek bir dizi toplantı ve ziyaretlerde bulunan Isparta Valisi Aydın BARUŞ 300 kişilik Öğrenci Yurdu yapılacak alanı gezerek Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen ve yüklenici firma yetkilisi Yüksel Ayaz’dan bilgiler aldı” denildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.