BELEDİYENİN EN BÜYÜK KAPASİTELİ YERALTI KATLI OTOPARKI İNŞA EDİLİYOR

Başkan Başdeğirmen: 450 araç kapasiteli otoparkımız bölgeyi rahatlatacak

ISPARTA Yayın: 21 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.09.2023 18:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Isparta Belediyesi tarafından İstiklal Mahallesi Subay Lojmanlarının yan tarafındaki alana belediyenin bugüne kadar yaptığı en büyük kapasiteli yeraltı katlı otoparkı inşa ediliyor. Otopark inşaatı için temel beton dökümü gerçekleştirilirken, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediyenin en büyük kapasiteli otopark alanının inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Başdeğirmen, “450 araç sayısı bu bölgemizi rahatlatacak bir kapasite. Merkezde olması Isparta için çok önemliydi” dedi. 

Isparta Belediyesi, şehrin otopark problemini çözmek için yeni projeler hayata geçiriyor. Isparta Belediyesi bugüne kadar Valilik arkasına 263 araç, Halı Sarayına 75, Çelebiler Mahallesi’ne 319, Pirimehmet Mahallesi’ne 226, Belediye önüne 150, Halı Sarayı altına da 169 araçlık otopark inşa etmişti. İstiklal Mahallesi Subay Lojmanlarının yan tarafında yaklaşık 5 bin metrekare alanda belediyenin bugüne kadar ki en büyük kapasiteli yeraltı katlı otoparkı inşa ediliyor. 450 araç kapasiteli yeraltı 3 katlı olarak projelendirilen otopark için fore kazık, hafriyat ve diğer altyapı çalışmaları tamamlanmıştı. Bu çalışmaların ardından otoparkın temel beton dökümü gerçekleştirildi.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yeraltı 3 katlı otopark inşaat alanında incelemelerde bulunarak, çalışmalara ilişkin yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. 
Otopark inşaatıyla ilgili Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e bilgi veren yüklenici firmanın şantiye şefi Erkurt Songür, otoparkın yaklaşık 5 bin metrekare alanda 450 araç kapasiteli olarak yeraltı 3 katlı inşa edildiğini söyledi. Yapı güvenliği için alanda 367 adet fore kazık çalışması yapıldığına değinen Songür, “Projede 4 asansörümüz olacak. Bunlar 2 ayrı yerde bulunacak. Ayrıca aynı yerlerde merdivenler olacak” dedi. 
Başkan Başdeğirmen, otopark inşaatının ne zaman tamamlanacağını sorarken, şantiye şefi Erkurt Songür, “Yılbaşında teslim edeceğiz. 31 Aralık 2023 tarihinde bitirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Yüklenici firma sahibi Mustafa Keşküş de inşaatta can ve yapı güvenliğini ön planda tutuklarını söyledi. Keşküş, “Malzemeleri Isparta’daki esnafımızdan alıyoruz. Bu proje için heyecanlıyız. Her sabah heyecanla inşaat alanına geliyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kendisinin de inşaatı devam eden otopark projesi için heyecanlandığını belirterek, bu tür projelerin kolay yapılmadığına değindi. Başkan Başdeğirmen, “Buranın bir kısmı subay lojmanlarının bahçesine gelen bir alandı.  Askeri yetkililere bize bu proje için müsaade ettikleri için teşekkür ediyorum. 450 araç basit bir proje değil. Belki diğer otoparklarımızda 2-3 yeri toplasanız bu sayıya ulaşamayabiliriz. 450 sayısı bu bölgemizi rahatlatacak bir kapasite. Allah kazasız, zararsız bitirmeyi nasip etsin. Merkezde olması burada bunun yapılması Isparta için çok önemliydi. Halkımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Temelini atıyoruz. Firmamız da güzel iş yapıyor. Emniyetli, projeye uygun çalışıyor. Deprem bölgesiyiz inşaatlarımızı en güçlü şekilde yapmamız gerekiyor. Bakıldığında ne kadar güvenli bir inşaat yapıldığı anlaşılıyor. Elinize sağlık. İnşallah yılsonu tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine açacağız” ifadelerinde bulundu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.