ISPARTA SİZİNLE GÜZELLEŞTİ

Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, kafeler bölgesindeki esnaflarla bir araya geldi.

ISPARTA Yayın: 12 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 12.02.2024 16:15:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Esnaf, “Isparta sizinle çok güzelleşti. Şehrin görünümünü çehresini değiştirdiniz” dedi. Esnafın bölgenin yenilenmesiyle ilgili sorularına da cevap veren Başdeğirmen “Amacımız bölgeyi ada bazında yeniden planlayıp, devletimizin de desteğini alarak buraların komple yenilenmesini sağlamak. Bunun sebebi de yapılaşmada dengesizlik olmasın diye. Sizlerle otururuz, konuşuruz. Kabul edilirse başlarız, kabul edilmezse iptal ederiz. Bizim vazifemiz bunu teklif etmek” şeklinde konuştu. 

Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, kafeler bölgesinde esnafla bir araya geldi, vatandaşlarla sohbet etti. Yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Başdeğirmen’e esnaf, “Başkanım sizlere teşekkür için gelecektik. Bizi kırmadınız, ilgilendiniz, aydınlatmalarımızda oldu. Ellerinize sağlık, çok güzel oldu. Hepimiz duacıyız. Allah ayağınıza taş değirmesin. Başka partiliyiz ancak belediye başkanlığı hizmeti için adayımız sizsiniz. Şehrin görünümünü çehresini değiştirdiniz. Isparta sizinle güzelleşti. Asker aileleri geliyordu nereye gideceğiz diyorlardı, bizde ‘İşte Isparta bu kadar diyorduk’ Ancak şimdi Kirazlıdere’yi, Andık’ı gösteriyoruz” görüşlerinde bulundu. 
Bir berber esnafı da “Berberler siyaset merkezidir başkanım. Bu kulaklar sizin için çok güzel şeyler duyuyor. Başarılarınızdan dolayı kutluyoruz” ifadelerinde bulunurken, merkezdeki tuvaletlerin yapılmasından ve camilerin temizliğinden dolayı da teşekkürlerini ilettiler. İstanbul’dan asker ailesi olduğunu belirten bir vatandaş ise “Sizi İstanbul’dan gönülden destekliyoruz” dedi. 
Yine bir berber esnafı ise, kafeler bölgesinde belediyenin yapmak istediği planlama çalışmalarına ilişkin “Başkanım bir insanın canı kadar değerli bir şey yok. Buralar eski bina, buraların yenilenmesi lazım. Aklınızdaki proje nedir?” diye sordu. 
Bunun üzerine bölgede yapmak istedikleri çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, bölgedeki yapıların çok eski olduğunu dile getirerek, “Allah korusun depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz. Kahramanmaraş bölgesinde depremi yaşadık.  Çok canlar kaybettik. Buralar tabut olmasın. Amacımız budur. Bölgeyi Özel Planlama Alanına aldık. Bunun amacı burada birer birer yapılaşma olmasın. Biri yapıyor, diğeri yapamıyor çok çirkin bir ortam oluyor. Burada 2 tane yeni bina yapsalar biz burayı kentsel dönüşüme alamayız. Şu anda esnafımızın ve bölgede yaşayanların herhangi bir sorunu yok. Biz sadece bu bölgede şu an çap vermiyoruz. Bunun sebebi de yapılaşmada dengesizlik olmasın diye. Sizlerle otururuz, konuşuruz, yapabileceklerimizi anlatırız. Proje bazında neler yapacağımızı göstererek buraları yapmak isteriz. Kabul edilirse başlarız, kabul edilmezse iptal ederiz. Bizim vazifemiz bunu teklif etmek” görüşlerinde bulundu. 
Bazı kişilerin, “Bizim yerimizle oynamayın biz burada iyiyiz” dediklerini hatırlatan Başkan Başdeğirmen, “Allah korusun aradan 3,5 ay 5 sene geçiyor, deprem oluyor sonra da ‘neredesiniz, burada niye tedbir almadınız’ deniyor. Burada belediye başkanı olarak bir sorumluluğum var” ifadelerinde bulunarak sözlerine şöyle devam etti:
“Bölgeyi ada bazında yeniden planlayıp, devletimizin de desteğini alarak buraların komple yenilenmesini sağlamak amacındayız. Yanlış anlaşılıyor, herkes kendisi yapacak. Sanki belediye alacak belediye buraları yapacak zannediliyor. Mesela burada 3 bina anlaşacak, biz yerlerini çaplarını ayarlayacağız. Bu şekilde yapabilirsiniz diyeceğiz. Burada güzel ve düzgün bir planlama yapacağız. Müteahhitlere yerlerinizi sizler vereceksiniz. Bizler karışmayacağız. Biz sadece planlama yapacağız. Başka türlü şehri yenileyemeyiz, güzelleştiremeyiz. Buraların yenilenmeye girmesi lazım. Burası çok güzel bir açık alışveriş merkezi. Buraları yenileyerek tekrar canlılığı sağlamamız lazım.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.