BAŞDEĞİRMEN: EN ZOR ANLARINDA SİZ VARSINIZ

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İtfaiye Teşkilatının 309’uncu yıldönümü dolayısıyla İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

ISPARTA Yayın: 30 Eylül 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 30.09.2023 12:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

İtfaiye personeliyle bir araya gelen Başkan Başdeğirmen, itfaiyenin, vatandaşların en zor anlarında onlara yardımcı olmaya çalıştığını belirterek, “İtfaiye denilince ilk akla gelen yangın ama itfaiye ekibi denilince sadece yangın akla gelmemeli. Her konuda var olduğunuzu görüyoruz” dedi. 

Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arası İtfaiye Haftası olarak kutlanıyor. Hafta dolayısıyla Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 7 gün 24 saat fedakarca görev yapan İtfaiye Müdürlüğü personeliyle bir araya geldi. Başkan Başdeğirmen, İtfaiye Müdürlüğünün malzeme ve teçhizatlarını inceledi, özellikle enkazda kullanılmak üzere yeni alınan teçhizatlar hakkında bilgi aldı. Bu sırada yangın ihbarı alan İtfaiye Müdürlüğü hemen harekete geçerek, olay yerine intikal etti.
Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Balcı, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e İtfaiye Müdürlüğü’ne vermiş olduğu desteklerden dolayı plaket takdim etti. Balcı, Başkan Başdeğirmen’in kendilerini ziyaret etmesinden onur duyduklarını belirterek, “Sayın başkanımızın İtfaiye Müdürlüğü ve itfaiye personeline büyük destekleri var. Sayın başkanımıza müdürlüğümüze kazandırmış olduğu teçhizat ve araçlardan dolayı teşekkür ediyorum. Son olarak atlama çadırı aldık, 24 metre. Duman tahliye, oksijen dolum cihazları, ISAK ekibimizin eksik olan malzemeleri Başkanımız sayesinde temin ettik. Deprem anında kullanacağımız ısı ve sese duyarlı cihazlarımızı aldık. İtfaiye malzemelerimizi de temin etmeye devam ediyoruz. Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum” dedi. 
İtfaiye Teşkilatı’nın 309’uncu yıldönümünün hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Allah sizlere az iş versin diye dua ediyoruz. Çünkü sizler insanlarımızın en zor anlarında onlara yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. İtfaiye denilince ilk akla gelen yangın. İtfaiye ekibi denilince sadece yangın akla gelmemeli. Her konuda var olduğunuzu görüyoruz. En son küçük bir çocuğumuzun 10 metrelik kuyudan çıkarılması. Onun çıkarılması için yapmış olduğunuz uygulama. Düştüğü kuyudan metresi ölçülerek yanına hafriyat kazılıp, tünel açılıp çocuğu kurtardınız. Geçen sene kanalizasyona düşmüş küçük bir kediyi nokta atışla kurtarmıştınız. Önemli olan karşıdaki canlıyı ona zarar vermeden çıkarmak. Sizler bunları çok güzel kabiliyetli bir şekilde yapabiliyorsunuz” dedi.
İtfaiye Müdürlüğü’nün ihtiyaçlarını temin ettiklerine değinen Başkan Başdeğirmen, su altı arama kurtarma ekibinin ekipmanlarını da tamamladıklarını söyledi.  Eğirdir’de bulunan terfi merkezimizdeki boruların ucunu yıllarca Antalya’dan çağrılan dalgıçların gelip temizlediğini kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Onlar istedikleri zaman gelmiş temizlemişler. Biz şimdi ne zaman istersek Isparta’ya gelen içme suyunun borularını temizliyoruz. Artık dalgıç ekibimiz var. Boğulma olaylarında da İzmir ve Antalya’dan dalgıç ekibi istenmiyor. Bizim ekibimiz var. İtfaiye denilince yangın akla gelir ama dalgıçlığı da yapıyoruz. Türkiye’de itfaiye kurulalı 309 yıl olmuş. 309 yıl öncesi körüklerle çalışan bir itfaiye bugün güzel teknolojik cihazlarla hizmet veriyoruz. Bu yıl çok şükür ölümlü bir yangın olayımız olmadı. Maddi hasarlı yangınlar oluyor. 4,5 yıllık görev süremizde 100’e yakın yanan evi hiçbir ücret almadan vatandaşlarımıza yeniden inşa ederek teslim ettik. Sadece Isparta merkezde değil, ilçe, belde ve köylerde bu evleri yaptık. Çandır’da 20’ye yakın evi yapıp teslim ettik. Bunu belediye olarak değil vatandaşlardan topladığımız yardımlarla yaptık. Belediyemizde briket verdi, geriye kalanı hayırseverlerden topladık. Çaresiz insanların yanında olmaya çalışıyoruz. İtfaiye birimimiz yanan yeri söndürüyor, fen işleri birimimiz de yanan yeri yeniden yapıyor. İşbirliği içerisinde toplumumuza hizmet etmeye çalışıyoruz. İnşallah kazasız, belasız, olaysız günlerde çalışmalarımızı devam ettirelim. İtfaiye Haftanızı kutluyorum. Daha nice yıllarda bugünleri kutlamayı diliyorum” ifadelerinde bulundu. 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, itfaiye personeli ve stajyer öğrencilere kalem hediye etti. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.