81 İL KONTROL ALTINA ALINACAK

9 günlük tatilde ‘Fahiş fiyatlı bilet’ satışı ile ‘yetki belgesiz taşımacılığın engellenmesi’ için 81 ildeki yolcu terminallerinde, yol kenarlarında ve karayolları denetim yapılacak.

ISPARTA Yayın: 26 Haziran 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 26.06.2023 13:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları zorunlu olmadıkça çalışmalara ara verilerek, trafiğin aksamaması sağlanacak.

Kurban Bayramı tatili süresince devam edeceği belirtilen açıklamada, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’ne bağlı 81 ildeki ekipler hizmet verecek.

Denetim ekiplerinin uygunsuz ve mevzuata aykırı durumlarda uygulayacağı idari para cezaları ise şöyle olacak:

- Biletsiz yolcu: 3 bin 584 TL,

- Fahiş Fiyatlı Bilet Satışı:3 bin 584

- Yetki Belgesiz Taşımacılık Yapan Araç ve Firmalar: 7 bin 200 TL

- Zamanında Kalkmayan Otobüsler:3 bin 584 TL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de Kurban Bayramı tatili nedeniyle trafik yoğunluğunun artacağını göz önüne alarak, sorumluluk alanındaki otoyollar ile Devlet ve İl yollarında vatandaşlarımızın rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamak, trafik kazalarını asgari seviyeye indirmek amacıyla bazı tedbirler aldı.

SÜRÜCÜLERE ÜCRETSİZ ALO 159 HATTI

-Yol yapım, bakım ve onarım çalışması yapılan kesimlerde Kurban Bayramı tatili süresince zorunlu olmadıkça çalışmalara ara verilerek, trafiğin etkilenmemesi sağlanacak.

-Yapım, bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiği, değişik nedenlerle yolun fiziki standardının düşük olduğu kesimlerin trafik işaretlemesi yapılmış, daha önce bu esaslara göre yapılmış işaretlemeler gözden geçirilmiştir.

-Bir bölümü kapalı, diğer bölümü iki yönlü trafiğe açık olan bölünmüş yollarda, sürücülerin yanılgıya düşmemeleri için trafik işaret levhalarının belirlenen standartlara uygunluğu kontrolden geçirildi.

-Aşırı yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel sularının taşıt yolundan aştığı sınırlı ve istisnai durumlarda, taşıt yolu kenarına su seviyesinin üzerinde olacak şekilde sık aralıklarla onarım yaklaşım levhaları konuldu.

-Değişik nedenlerle taşıt yolundaki daralmalarda, heyelan nedeniyle trafiğe elverişli olmayan kısımlarda onarım yaklaşım levhaları kullanılarak trafik yönlendirilecek.

-Ülke genelinde yol durumundaki anlık değişiklikler Karayolları Genel Müdürlüğü resmi web sitesindeki ‘Yol Durumu’ bölümünde yayınlanacak.

-Bölünmüş yol yapım çalışmalarının devam ettiği ana güzergahlarda, bu yolu daha önce kullanmamış veya çalışmalar kapsamında yolda yapılan yeni düzenlemelerden haberdar olmayan sürücülerin, bu kesimlerde yapılan yeni düzenlemeleri ve çalışma mahallindeki geçici durumları göz önünde bulundurarak seyahat etmeleri.

-Sürücülerimizin gerek asfalt sathi kaplama yapımı ve gerekse yol yapım, bakım ve onarımının yapıldığı yol kesimlerindeki uyarı levha ve işaret ile işaretçilere uymaları, belirtilen hız limitini aşmamaları.

-Tatile gidiş ve dönüş günlerinde sürücülerin aynı gün ve saatte yola çıkmaları, belli güzergahlarda yol kapasitesinin üzerinde trafik yoğunluğu oluşturacağından, seyahatlerini gün içinde uygun saatlere yayarak aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçınmaları.

-Herhangi bir nedenle trafiğin durması halinde, bulunulan şeritte kalınması, özellikle emniyet şeridi ve karşı yöne ait şeridin ihlal edilmemesi

-Araç kapasitesinin üstünde yük ve yolcu almamaları,

Yola çıkan tüm sürücülerin hava, yol, araç ve psikolojik durumlarını dikkate almaları, yorgun ve uykusuz yola çıkmamaları, cep telefonu ve sigara gibi dikkati dağıtacak öğelerden kaçınmaları, yolculuk sırasında mutlaka emniyet kemeri takmaları.

-Sürücülerimizin yola çıkmadan önce yol durumu hakkında, Karayolları Yol Danışma Biriminin 0 312 449 91 99 Nolu telefonundan veya ücretsiz Alo 159 hattından bilgi almaları; KGM’nin internet sitesi www.kgm.gov.tr adresinde hizmete giren “Güzergah Analizi” programı ile; yol kullanıcılarının en uygun güzergah ve alternatiflerini, kapalı ve çalışma yapılan yolları, yol ve hava durumunu, önemli yerleri internetten görsel olarak sorgulamaları mümkün olabilecek.

Ayrıca aynı bilgileri “KGM Türkiye Trafik” mobil uygulaması ile cep telefonlarından da takip edebilirler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.