MÜRÜVVET BAŞDEĞİRMEN AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ AÇILDI

Mürüvvet Başdeğirmen’in adını taşıyan aile sağlığı merkezi bugün açıldı.

ISPARTA Yayın: 25 Temmuz 2024 - Perşembe - Güncelleme: 25.07.2024 11:03:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Isparta’da 13 Mayıs 2023 tarihinde talihsiz bir kaza geçiren ve hastanede tedavisi devam eden Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in kızı Mürüvvet Başdeğirmen’in adını taşıyan aile sağlığı merkezi bugün açıldı.  

Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan aile sağlığı merkezi, Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin ardından kurdele kesimiyle birlikte açıldı. Açılışa Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ailesi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMFS) Başkanı Fatin Rüştü Karakaş, Ak Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, Isparta İl Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, Isparta İl Jandarma Komutanı İlker Şimşek, Isparta İl Müftüsü Muharrem Biçer, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Mehmet Saltan, AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. 

Başkan Başdeğirmen, “Memleketimizin 6 mahallesine hizmet edeceğimizi düşündüğümüz, kızımızın ismini vermiş olduğumuz sağlık merkezimiz bugün Allah’ın izniyle faaliyete geçiyor. 6 mahalledeki vatandaşlarımıza hizmet edecek bir tesis, biz de bu mahallede uzun süre oturduk ve bizim aile hekimliği yerimiz burasıdır. Ancak, gelip gittikçe görüyoruz ki; gerçekten kullanılamaz bir hale geldi. Çok uzun zaman önce yapılmış, kullanılarak eskimiş, bodrum katında doktorlarımızın da söylediği gibi rutubet kokusundan hastaları içeriye almakta zorluk çekilen bir alandı. Tabi ki hem 6 mahallemize hem de bizim gibi idarecilerimize bu yakışmıyordu. Burayı yeni hale getirmek için Eşim Şadiye Hanım, oğlum Celal ile beraber bugün hasta olan kızım Mürüvvet’in adına böyle bir hayır kurumunu yapma düşüncemizle işe başlayarak 4-4,5 ay içerisinde bunu kullanılacak hale getirdik. Rabbim, bu yapmış olduğumuz ibadeti diyelim, yavrum kızımız Mürüvvet’in bir an önce… 15. aya girdik, Maalesef gözünü açamadı. Kızımızın adının burada olması onun bize öğretti sağlık ve sevgi dolu hayatı hatırlamak için de çok değerli olduğunu düşünüyorum” 

Mürüvvet Başdeğirmen ismi daima yaşayacak. İnşallah Mürüvvet kızımla birlikte adını vereceğimiz okulun açılışını yapacağız” dedi. 

Başkan Başdeğirmen, göz yaşlarını tutamayarak mikrofonu eşi Şadiye Başdeğirmen’e devretti. Şadiye Başdeğirmen; “Hepinize, böyle güzel bir günde bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum. Kızımı tanıyanlar biliyorlar, çok sert mizacın altında kocaman merhamet dolu bir yürek ve sevgiyle her şeye yetişmeye çalışan, yaşlıya, çocuğa, sessiz emanetlere, herkese yetişmeye çalışan bir evlat. Rabbim inşallah buraya gelen herkese şifa versin. Verdiği şifayla beraber benim evladıma da benimle beraber şifa bekleyen herkese şifa versin. Rabbim kimseyi sağlığıyla sınamasın ama evladıyla hiç sınamasın. Evlat çok zor. İnşallah şifa olsun. Ömür boyu buraya gelen herkes şifa bulsun. Dualarınızı bekliyorum” şeklinde konuştu.

Isparta Valisi Aydın Baruş da konuşmasında, bu hizmetin önemine değindi, eğitim ve sağlık yatırımlarının 2 Cihan kabul gördüğünü söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.