ASKERİ ÜCRETE YÜZDE 40 ZAM GELİYOR

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAYRAM ÖNCESİ MÜJDEYİ VERDİ

Gündem Yayın: 15 Nisan 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 15.04.2023 12:48:00
Editör - Ahmet ÇELİK
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Asgari ücret zammında son noktayı Cumhurbaşkanı koydu. Milyonlarca çalışan bu haberle resmen çıldıracak. Asgari ücrete seçim zammı geliyor. Hem de oranlar belli oldu. Asgari ücret yüzde 40 artacak. Üstelik asgari ücretliye bayram ikramiyesi bombası da geldi. Rahat nefes almak isteyen asgari ücretli çalışanlar bu habere çok sevinecek.

Asgari ücrete zammı bekleyen milyonlarca çalışan temmuz ayını beklemek istemiyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önceki açıklamalarında asgari ücret zammı için temmuz ayını işaret etmişti. Ancak çalışanlara bugün güzel haber geldi. Asgari ücrete seçim zammı geliyor. Bayramdan önce asgari ücret artacak. Üstelik asgari ücretliye bayram ikramiyesi müjdesi de var. Tüm sigortalı çalışanlar hem Bayram ikramiyesinden hem de asgari ücret zammından faydalanacak. Asgari ücrete gelecek zam oranı da netleşti. Gelen ilk bilgilere göre asgari ücret zammı yüzde 40’ı bulacak

ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANA HEM ZAM HEM DE BAYRAM İKRAMİYESİ

Son dönemlerde asgari ücret zammı gündemden düşmüyor. Emekliye yapılan taban maaş artışı sonrası milyonlarca Asgari ücretli de geçim sıkıntısı çektiklerini belirterek seçim öncesi zam bekliyor. Ayrıca asgari ücretle çalışanlar emekliye olduğu gibi kendilerine de bayram ikramiyesi verilmesini talep ediyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Geçtiğimiz günlerde asgari ücret zammı için Temmuz ayına işaret etmişti. Çalışanlara yeni müjde bugün geldi. Birçok sendika ve belediyeler masaya oturmaya başladı. Bu görüşmeler toplu iş sözleşmesi için yapılıyor ve taban maaşlarda artışa gidiliyor. Yapılan bu maaş artışları ile beraber asgari ücret zammı konusunda da umutlar arttı. Ankara kulislerinde de asgari ücrete zamma ilişkin önemli bilgiler var.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZDA %40 ZAM

Asgari ücret zammı son dakika haberleri yakından takip edilirken Temmuz ayı için rakamlardan netleşmeye devam ediyor. Uzmanlara göre temmuzda asgari ücrete en az %40 artış bekleniyor. Bu durumda da yeni zamlı asgari ücret neredeyse 12.000 TL'yi bulacak nokta fakat asgari ücretle çalışanlar bu zammın Temmuz ayında değil seçim öncesinde yapılmasını talep ediyor. Çünkü Enflasyonun yükselmeye devam etmesi nedeniyle Asgari ücretliler ne yazık ki geçim sıkıntısı çekiyor Bu sebeple de hem yaklaşan Ramazan Bayramı Hem de hayat pahalılığı nedeniyle zam talepleri ve beklentileri artıyor. Asgari ücrete seçim zammı konusunda son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemesi bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde seçim beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm kesimlerin taleplerini değerlendirerek karar vereceklerini söylemişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.