CHP ISPARTA BELEDİYE BAŞKAN A. ADAYI YILDIZ: TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ SUÇ DEĞİL, GURUR KAYNAĞIDIR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Belediye Başkan Aday Adayı Tuğrul Yıldız, tutuklu Türk milliyetçisi gazetecilere destek verdi.

ISPARTA Yayın: 04 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.01.2024 11:42:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Belediye Başkan Aday Adayı Tuğrul Yıldız, tutuklu Türk milliyetçisi gazetecilere destek verdi. Yıldız, "Türk milliyetçiliğinin suç sayılmaya çalışıldığı bir Türk devletinin vatandaşıyız. Milliyetçilik suç değil aksine gurur kaynağıdır" dedi.

CHP Isparta Belediye Başkan A. Adayı Tuğrul Yıldız, tutuklu Türk milliyetçisi gazeteciler Serkan Kafkas ve Süha Çardaklı'ya destek verdi. Gazetecilerin davasında yer alan “Şahsi hesabında milliyetçi paylaşımlar yapıldığı görülmüştür” ibaresini suç gibi gösterilmesine tepki gösteren Yıldız, "Sığınmacılarla ilgili haber yaptıkları için tutuklanan Türk milliyetçisi gazetecilerin iddianamesinde 'Şahsi hesabında milliyetçi paylaşımlar yapıldığı görülmüştür' diye bir ibare yer almıştır. Soruyorum size Türk olmak, Türklüğü sevmek, Türk milliyetçisi olmak suç mudur?" ifadelerini kullandı.

"TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ SUÇ SAYILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Ayrıca Türk milliyetçisi olmanın suç olmadığının altını çizen Yıldız,"Türk milliyetçiliğinin suç sayılmaya çalışıldığı bir Türk devletinin vatandaşıyız. Milliyetçilik suç değil aksine gurur kaynağıdır. Unutulmamalıdır ki yıllardır suç sayılmaya, hor görülmeye çalışılan Türk milliyetçiliği sayesinde bu ülke kurulmuştur ve yine biz Türk milliyetçileri sayesinde ilelebet payidar kalacaktır" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.