İL TANITIM VE GELİŞTİRME TOPLANTISI YAPILDI

İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısı Vali Aydın Baruş başkanlığında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

ISPARTA Yayın: 04 Temmuz 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.07.2024 19:47:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Toplantıda Isparta’da turizm alanında yapılan faaliyetler ve sonuçları değerlendirilirken Gül Festivali’nin sayısal verileri paylaşıldı.

Vali Baruş, yaptığı konuşmada turizm açısından önemli olan kriterin Isparta’ya gelen misafirlerin konaklamalarını sağlamak olduğuna vurgu yaparak Isparta’ya günübirlik gelen ziyaretçilere Isparta’yı iyi tanıtmak gerektiğini söyledi.

Vali Baruş, “Önemli olan ilimize gelen misafirlerin konaklamasını sağlamak. Bir ilin turizminden bahsettiğimizde günübirlik ziyaret edilmesini kastetmiyoruz. Konaklama olmadan turizm hareketi olmaz. Bir şehrin içerisinde yaşayan insanlar kendi şehirlerinin her zaman dünyanın en güzel yeri olduğunu düşünürler. Ama önemli olan, şehrimizi başkalarının gözünde en güzeli yapmak. Yani biz Isparta’nın her şeyini çok sevebiliriz, yemeğini, doğasını ve dünyanın en güzel kenti olduğunu söyleyebiliriz ama bunu başkalarına iyi anlatmamız gerekiyor. Bunu anlatmadan buraya kimse gelmez. Çünkü dünyada belki sayamayacağımız kadar güzellik var, insanların değerlendirmelerine göre onların gözünde ilgi çekebilir bir hale getirebilmek için neler yapabiliriz? Bizim üzerimize düşen budur. Yani başka insanların gözünde daha etkileyici hale nasıl getirebiliriz? Şehrimizin imajını bunun üzerinde düşünüp ona göre stratejiler geliştirmemiz lazım. Önümüzde TGA gibi bir şans var. GoTürkiye platformunu açmış olmaları çok büyük bir şans oldu bu anlamda. Yani artık Türkiye’deki bir şehirle ilgili gezilecek görülecek yerlerle ilgili bilgi edinmek isteyen kimsenin mutlaka uğradığı platform burası. O anlamda tanıtım açısından da çok önemli rolü oldu”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.