ISPARTA BAROSUNDA 'YILDIZ' BAŞKAN ADAYI

Isparta Barosunun genç ve başarılı Avukatlarından Ali Burak Yıldız Ekim ayında yapılacak olan Genel Kurul öncesi başkan adayı olduğunu açıkladı.

ISPARTA Yayın: 06 Haziran 2024 - Perşembe - Güncelleme: 06.06.2024 13:28:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Isparta Barosu’nun genç ve başarılı Avukatlarından olan Yıldız, en güçlü başkan adayı olarak gösteriliyor.

Isparta Barosu’nda Ekim ayında başkanlık seçimi heyecanı yaşanacak.

Her geçen gün kayıtlı Avukat sayısının arttığı Isparta Barosu’nda Ekim ayı içerisinde seçimli genel kurul yapılacak. Baro Genel Kuruluna yaklaşık 5 ay kala Baro Başkan Adayları da ortaya çıkmaya başladı. Isparta Barosu Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda eski Baro Başkanı ve halen TBB Disiplin Kurulu Üyesi Duayen Avukat  Faik Yıldız’ın oğlu olan Av. Ali Burak Yıldız Başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Isparta Barosunun ve meslektaşlarının haklarının korunması adına göreve geldiğinde büyük çaba sarfedeceğini ve Isparta Barosu’nun sosyal sorumluluk projelerine büyük önem vereceğini kaydeden Başkan Adayı Av. Ali Burak Yıldız, konuya ilişkin yaptığı açıklamada meslektaşlarına ve kamuoyuna şu mesajları verdi:  

“Değerli Üstadlarım ve Meslektaşlarım; Kıymetli Kamuoyu;

1958 yılında kurulan Isparta Baromuza aradan geçen altmışaltı yılda çok kıymetli Baro Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerimiz emek verdiler ve her dönem göreve gelen Başkan ve Yönetim Kurulları Baromuzu bir adım ileriye taşıdı.

Değerli Baro Başkan ve Yönetim Kurullarının açmış olduğu yolda kararlı adımlarla yürüme gayesiyle; 2024 yılı Ekim ayında gerçekleşecek Isparta Baro Başkanlığı 33.Olağan Genel Kurulunda, Baro Başkanlığına adayım.

1986 yılı Isparta doğumluyum, eğitim hayatımı Isparta’da tamamlayarak; Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. 2011 yılından itibaren Isparta Barosu üyesiyim.

2012 yılında Isparta Barosu Genç Avukatlar Meclisi Kurucu Başkanlığı ile başlayan Baro faaliyetim; 2018, 2021 ve 2022 yılları Olağan Genel Kurullarında üç dönem boyunca Yönetim Kurulu üyeliğine layık görülerek; 2021-2024 yıllarını kapsayan son iki dönemde ise Genel Sekreter göreviyle sürmüştür.

 Bu süreçte Adli Yardım Komisyonu, Avukat Hakları Merkezi, Kişisel Verilerin Korunması Komisyonu, Staj Eğitim Merkezi, Siber Suçlar ve Dijital Zorbalıkla Mücadele Komisyon sorumluluğu görevlerimi layıkıyla yerine getirmeye çalışarak; 2021-2024 yıllarında ayrıca Türkiye Barolar Birliği nezdinde teşekkül eden Emek Komisyonu Yürütme Kurulu üyeliği görevinde de bulundum.  Meslektaşlarımın desteğe ihtiyaç duyduğu her an yanında olmaya gayret ederek; Meslektaşlarıma ve Mesleğimize yönelen saldırılarla ve Avukatlık Kanununa muhalefet ederek iş temin eden kişi ve kuruluşlarla mücadele ettim.

AMACIM ISPARTA BAROSU BAYRAĞINI DAHA İLERİYE TAŞIMAK OLACAKTIR

Baro Başkanlığımızın her türlü siyasi düşünceden bağımsız, objektif bir şekilde hukukun üstünlüğünü savunmak ve insan haklarını korumak ödevlerini hakkıyla sürdürmek; Baromuzu, mesleğimizi emek ve katkılarıyla bu noktaya getiren Baro Başkan ve Yönetim Kurullarından devralınacak bayrağı daha ileriye taşımak ve meslektaşlarımız arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı perçinlemek; mesleki kazanımları arttırmak ve mesleği hak ettiği konuma ulaştırmak gayretinde olacağıma söz veriyor; Değerli Üstadlarımın ve Meslektaşlarımın desteklerini bekliyorum. “

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.