ISPARTA İÇİN DEPREM RAPORU HAZIRLANACAK

ŞEREF KORKMAZ AÇIKLADI

ISPARTA Yayın: 14 Şubat 2023 - Salı - Güncelleme: 14.02.2023 13:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz, İnşaat Mühendisleri Odası olarak, deprem bölgesinde hasar tespiti çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Şeref Korkmaz, mevcut ruhsat işlemlerinin durdurulmasını talep ettiklerini ve Isparta’da depremlerle ilgili alınabilecek önlemlere ilişkin rapor hazırlayacaklarını söyledi.

Korkmaz yaptığı Açıklamada “Ülke olarak zor zamanlardan geçtiğimiz fakat birlik ve beraberlik ruhu ile Türkiye olarak Tek Yürek olduğumuz şu günlerde, Şahsım ve mensubu olduğum İnşaat Mühendisleri Odası adına yaptığım herhangi bir açıklama bulunmamaktadır.

Sadece yaşadığımız büyük felaket sonrası, yönetmeliklerde yer alan deprem ivmelerinin deprem anında gelen ivmelerden düşük olduğu bilim insanlarınca tespit edildiğinden mevcut ruhsat işlemlerinin durdurulmasını talep ettik.

Henüz enkazlarda arama çalışmaları devam ettiğinden binaların yıkım nedenlerine dair raporlar hazırlanmış değil, Ancak Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) olarak bu konuda harekete geçmiş ve bölgeye hasar tespit çalışması yapacak üyelerimizi gönderdik.

Bölgede devam eden arama kurtarma ve hasar tespit çalışmaları sonucunda depremin oluş nedenleri, Isparta’ da son durum ve alınabilecek önlemlerle alakalı rapor hazırlanarak halkımızla paylaşılacaktır. Bu süreç halen devam ettiği için halkı endişeye düşürecek açıklamalardan kaçınmak gerekir.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.