YAZISÖĞÜT KÖYÜNDE O KONUTLARIN DOĞALGAZ PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ

“Başkanımız sözünü tuttu, doğalgazımız bağlandı”

ISPARTA Yayın: 14 Ağustos 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 14.08.2024 14:05:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, geçen yıl doğalgaz verilen Yazısöğüt köyünde imar problemi dolayısıyla doğalgaz alamayan yaklaşık 10 konutun problemini çözerek, o evleri de doğalgazla buluşturdu. Köy sakinlerinden gazeteci Yunus Özler’in misafiri olan Başkan Başdeğirmen, “Türkiye’de ilk kez köylere doğalgaz veren şehir olarak biz öne çıkıyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın bu konudaki destekleriyle biz de devletimizin imkanını devletimizin insanına harcıyoruz” dedi. 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in girişimleriyle merkeze bağlı köyler doğalgazla buluştu, buluşmaya da devam ediyor. Bu köylerden birisi de Yazısöğüt köyü. Altyapı çalışmalarının ardından Yazısöğüt köyüne 2023 yılında ilk doğalgaz arzı verilmişti. Ancak köyde yukarı mahalle bölgesinde yaklaşık 10 konut imar problemi nedeniyle doğalgazla buluşamamıştı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu konutların imar probleminin çözülmesi talimatını verdi. Isparta Belediyesi ve Torosgaz’ın yaptığı çalışmalarla problem çözüldü ve daha önce doğalgaz verilemeyen yaklaşık 10 konuta doğalgaz hattı bağlandı.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yazısöğüt köyü sakinlerinden Yunus Özler’in evine davet üzerine misafir oldu. Ziyarette belediye başkan yardımcıları ve Torosgaz İl Müdürü Mehmet Şanlı da yer aldı. 
Gazeteci Yunus Özler ve yukarı mahallede ikamet eden vatandaşlar, evlerine doğalgaz bağlanmasından dolayı duydukları memnuniyetlerini dile getirerek, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ettiler. Yunus Özler, geçen yıl köylerine doğalgaz geldiğini ancak evlerinin bulunduğu bölgede yaşanan imar problemi dolayısıyla doğalgaz alamadıklarını dile getirdi. Özler, “Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’in talimatlarıyla bu bölgede bir çalışma başlatıldı. Çalışmalarda doğalgaz problemi çözüldü. 15-20 gün önce evlerimize doğalgaz kutuları monte edildi. Belediye başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi. 
Vatandaşlar da doğalgaz probleminin çözülmesinden dolayı Başkan Başdeğirmen’e teşekkür ederek, “Doğalgazımız yoktu, bu sene geldi. Soba yakmaktan ve soba kovası kaldırmaktan kurtulduk. Düğmeye basarak doğalgazımızı kullanacağız. Allah bin kere başkanımızdan razı olsun. Başkanımız söz vermişti, sözünü yerine getirdi. Her zaman başkanımıza duacıyız. Kömür, tüp, is derdinden de kurtulduk. Başkanımıza teşekkür ederiz” ifadelerinde bulundu. 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, davet üzerine Yazısöğüt köyünü ziyaret ettiklerini belirterek, daveti için gazeteci Yunus Özler’e teşekkür etti. Doğalgazın gelmesinden dolayı özellikle kadınların çok memnun olduğunu ifade eden Başkan Başdeğirmen, “Kadınlarımızın memnuniyetinden biz de çok memnunuz. Doğalgazın en çok faydasını gören kadınlarımız. Sobayı genelde onlar yakıyor. Mutfak soğuk, oda sıcak. Her yere soba kurulamıyor. Doğalgazla her oda ısınıyor. Sabah kova doldurup, boşaltmak zor işler. Ayrıca soba zehirlenmelerinden korkumuz oluyordu. Çevre ve hava kirliliği meydana geliyordu. Şu anda Türkiye’de en temiz havalardan bir tanesi bizim şehrimizde. Bu da bizim yaşam kalitemizi yükseltiyor. Doğalgazın çok faydaları var. O da bizim belediye başkanı olarak yaptığımız çalışmaların neticesi olması bizleri de memnun ediyor. Sayın cumhurbaşkanımız bu konuda çok hassas, bizleri destekliyor. Türkiye’de ilk kez köylere doğalgaz veren şehir olarak biz öne çıkıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Sayın cumhurbaşkanımızın bu konudaki destekleriyle biz de devletimizin imkanını devletimizin insanına harcıyoruz. Yaşam kalitesini artırmak için vazifemiz olan bu güzelliği yapıyoruz. İnşallah sevdiklerimizle, birlik ve beraberlik içerisinde uzun yıllar bu güzelliği yaşayalım. Güle güle kullanın” görüşlerinde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.